Bo Bedre (Denmark)

Hvordan skal vi indrette vores byhus?

- Birgit

Vores byhus står helt sart med lyse hvidoliere­de traegulve, sarte lysegrå vaegge og et flot Multiform-køkken i røget eg med mellemgrå op bevaringse­lementer i ud valgterum. Men hvad kan mon vaere den tredje farve i vores højloftede indretning? Den må gerne skabe både varme og tilmed vaere klaedelig til både lyst og mørkt trae samt de grå markante vaeglåger. Desuden er vi i tvivl om placeringe­n af spiseborde­t og lampen hertil. Enten kan lampen haenge fra de 5 meters loftshøjde, og ellers kan vi rykke det runde spisebord laengere ind mod køkkenet og entréen, så det er placeret i det helt højloftede rum. Men ville det vaere bedre under den almindelig­e stuehøjde?

Ellen og Lasse

Det er dejligt, at I har mod på flere farver og allerede har åbnet op for flere styrker af den grå farveskala. Det er fornuftigt og helhedsska­bende for den samlede indretning. For at bringe den kontrast i spil, som I efterspørg­er, kunne I vaelge en dyb og varm tone som Flüggers Jernoxydrø­d nr. 20. Den vil jeg anbefale jer at male det øverste af 1.-etagens synlige endevaeg med. Evt. et helt rum, så I får tilført en helt anden rummaessig oplevelse. Jernoxydrø­d er en historisk anvendt farvetone, som samler både lyse og mørke traeflader, og som giver et mere markant modspil uden at råbe andet end varme og intimitet til jeres øvrige møbler. Spiseborde­ts placering vil jeg føre hen under det lavere loft for netop at understreg­e de to zoner – køkken og hall i det højloftede rum og en mere hyggelig tilbagetru­kket stemning mod stuen. Mellemrumm­et i indretning­ens opdeling bliver således den stemningsb­etonede og mere klejne rumoplevel­se omkring spiseborde­t med en pendel, der ikke haenger ned fra et loft på de 5 meters højde. På denne vis er blusset for privatsfae­ren skruet op i midten af den åbne stueetage. Den viste pendel er fra Astep, og med sin slanke pind og ovale akrylform tager den minimalt udsyn, når man kigger igennem den samlede indretning. Jeg ønsker jer rigtig god fornøjelse!

SPISEBORDE­TS PLACERING VIL JEG FØRE HEN UNDER DET LAVERE LOFT FOR NETOP AT UNDERSTREG­E DE TO ZONER – KØKKEN OG HALL I DET HØJLOFTEDE RUM OG EN MERE HYGGELIG TILBAGETRU­KKET STEMNING MOD STUEN.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark