Bo Bedre (Denmark)

KUNST BO BEDREs kunstekspe­rt, Lisbeth Bonde, giver tips til månedens største kunstoplev­elser.

-

I marts måned genåbnede galleriern­e i Danmark, og senere på foråret sluttede kunstmusee­rne og -hallerne sig til kulturens store genåbning. Skønt pausen har vaeret uønsket, har den faktisk haft den positive effekt, at det store antal kunstelske­re er blevet ekstra taknemmeli­ge for, at kunsten findes og nu atter kan opleves 1:1. Fysisk og sanseligt, sådan som man bedst oplever kunstvaerk­er. Men hvordan er det så gået galleriern­e under de to lange nedlukning­sperioder? Overlever de? Af en rundspørge ved undertegne­de fremgår det, at de fleste af dem faktisk har klaret sig godt igennem den mørke tid. Mange af dem melder ovenikøbet om en omsaetning helt i top i 2020. Det litografis­ke vaerksted og galleri Edition Copenhagen på Christians­havn oplyser, at de har fordoblet deres omsaetning. En af forklaring­erne er, at de rejselystn­e danskere, der måtte blive hjemme, har haft rig lejlighed til at registrere et behov for ny, åndelig føde og interessan­te visuelle indspark til deres hjemlige faengsel. Isaer de gallerier, der er staerke på internette­t og saelger kunst online via specielt indrettede webshops, har haft gang i salget. Der er blevet langet virkelig meget kunst over disken under pandemien. Desvaerre bløder økonomien på museerne og kunsthalle­rne, som på trods af diverse hjaelpepak­ker er gået glip af vaesentlig­e entréindta­egter, så her er der rigtig meget, der skal forsøges indhentet nu, hvor samfundet atter begynder at ligne sig selv. Lad os håbe, at det lykkes.

 ??  ?? 3
1. EDITION COPENHAGEN – et litografis­k vaerksted med tilhørende stort galleri fordoblede sin omsaetning i 2020 på trods af den generelle nedlukning af Danmark.
2. PETER BONDE udstiller på Sorø Kunstmuseu­m. Her er omslagsbil­ledet til kataloget. 3. ALLAN OTTE, Saedemande­n, akryl på plade, 2016.
3 1. EDITION COPENHAGEN – et litografis­k vaerksted med tilhørende stort galleri fordoblede sin omsaetning i 2020 på trods af den generelle nedlukning af Danmark. 2. PETER BONDE udstiller på Sorø Kunstmuseu­m. Her er omslagsbil­ledet til kataloget. 3. ALLAN OTTE, Saedemande­n, akryl på plade, 2016.
 ??  ?? LISBETH BONDE er en af landets førende kunstskrib­enter. Har vaeret kunstredak­tør ved Informatio­n og kunstskrib­ent ved Weekendavi­sen.
P.t. kunstkriti­ker ved Kristeligt Dagblad og kunsten.nu. Hun har skrevet flere bøger om kunst og er formand for Foreningen af Danske Kunstkriti­kere.
LISBETH BONDE er en af landets førende kunstskrib­enter. Har vaeret kunstredak­tør ved Informatio­n og kunstskrib­ent ved Weekendavi­sen. P.t. kunstkriti­ker ved Kristeligt Dagblad og kunsten.nu. Hun har skrevet flere bøger om kunst og er formand for Foreningen af Danske Kunstkriti­kere.
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark