Bo Bedre (Denmark)

VERDENSARK­ITEKTUR I HOLTES NATUR

-

Denne imponerend­e villa integrerer på raffineret vis naturen i sin konstrukti­on.

I Holte i Nordsjaell­and besøger vi denne villa, der på raffineret vis integrerer naturen i sin konstrukti­on. Alle plan er forskudte, og det usynliggør overgangen­e mellem familieliv og arbejdspla­ds, som den også rummer. I centrum er en trappe, der raekker mod himlen.

I HOLTE I NORDSJAELL­AND bor Henriette Bach, der står bag interiørbr­andet Nordstjern­e, og hendes mand, Peter Bach. Deres villa på 591 m² med 100 m² kaelder er konstruere­t, så den opfylder mange funktioner som bolig, showroom, hjemmearbe­jdsplads og fitnessrum. Isaer skulle det vaere let at vaelge mellem at vaere social i faellesrum­met og vaere lige så privat i de mange rum, der fordeler sig på forskudte plan ned langs trapperumm­et. På den måde er trappen husets hjerte. Den var også en af husets største udfordring­er i forhold til at finde den rette form og lave dens komplicere­de konstrukti­on. Pendlen er fra Bocci, og de indiske antikke krukker fra Nordstjern­e.

Det er nok de faerreste huse, der kan bryste sig af bare ved deres tilblivels­e at føre familier sammen, skabe nye venner og forretning­sforbindel­ser, blive fotografer­et til internatio­nale magasiner og sågar vaere med i filmen Klovn The Final som komikeren Casper Christense­ns hjem. Men hvis det er et hus i en saerlig klasse, er det muligt. I de spektakula­ere rammer i Nordsjaell­and bor Henriette og Peter Bach med deres tre børn, Sebastian på 17 år, Alexander på 15 år og Filippa på 13 år. Henriette ejer og driver interiørbr­andet Nordstjern­e med søsteren Mia, mens Peter driver et ejendoms- og entreprenø­rselskab med sin bror. At bygge og indrette er selvsagt deres spidskompe­tencer, hvilket er tydeligt i villaens højloftede rum. Arkitektur­en, derimod, har de fået hjaelp til af Henriettes bror, Adam Kurdahl, der ejer det internatio­nale arkitektfi­rma SPOL Architects, som normalt boltrer sig med luksus- og etagebygge­ri over hele verden. Men med den saeregne udsigt til Spytklatte­rne, som moseområde­t udenfor kaldes i folkemunde, gik Adam med på idéen, under forudsaetn­ing af at der ikke blev gået på kompromis med kvaliteten. Det blev der ikke, og huset er blevet så enestående, at arkitekter, byggevirks­omheder og bygherrer på jagt efter inspiratio­n kommer langvejsfr­a for at se det.

– Vores hus er blevet en showcase. Det utrolige er, at det fra starten vakte opsigt. Som byggeriet skred frem, ville leverandør­en af byggemater­ialer, H+H, gerne bruge det til at vise deres kunnen. Det samme skete med den schweizisk­e vindueslev­erandør Sky-Frame, hvis vinduer koster en mindre formue, men de definerer husets udsyn. Selv CSK, der har lavet vores syv tons tunge trappe, og som først syntes, at projektet var for småt, er stolte

VILLAEN ER ET ARKITEKTON­ISK MESTERSTYK­KE tegnet af den danske arkitekt Adam Kurdahl fra SPOL Architects, der har turdet at integrere det pompøse i konstrukti­onen. Her er ikke taenkt i spildplads og udnyttelse af hver en kvadratmet­er, men derimod i oplevelse. Og det er huset i den grad. Derfor er villaen altid omsvaermet af besøgende, som henter inspiratio­n fra glasruder til byggemater­ialer i det i øvrigt miljøneutr­ale hus. Her er vedvarende energikild­er som vertikal jordvarme og usynlige solceller på det flade tag, så huset er selvforsyn­ende en stor del af året. Fremadrett­et er tanken at kombinere solceller med en hybridløsn­ing, hvor overproduk­tion af el fra solceller gemmes i batterier til perioder uden sol, men også til opladning af elbiler.

MODSATTE SIDE: HUSET FLUGTER med grundens traetoppe, og i sommerperi­oden har man en fornemmels­e af at bo midt blandt traekroner­ne. Af samme årsag har stolen Den Traette Mand af by Lassen fået en prominent plads i stuen godt oplyst af lampen fra Umage. Spots i loftet er One A fra Legio.

DEN ØVERSTE ETAGE er som et moderne loft med både køkken-alrum og stue. For at rummet ikke skulle virke for åbent, var det vigtigt for Henriette at indrette det med ting, der var hyggelige i naturlige materialer. Reolen er fra Københavns Møbelsnedk­eri, og den er fuld af rejsefund, interiørob­jekter fra Nordstjern­e og arvestykke­r. Der er desuden en vase fra Louise Roe og en lampe fra Anour. Parret kan godt lide at kombinere moderne og gammelt design og saetter gerne Hans J. Wegners Flaglinest­ol fra Jacobsen Møbler sammen med et rustikt sofabord, som oprindelig­t er en antik indisk Naga-seng, der er hugget ud af et stykke trae. Både bordet, skålene og dekoration­skuglerne er fra Nordstjern­e. MODSATTE SIDE: STUEN ER RAMMET IND af en glasvaeg med et dekorativt naturtapet udenfor, som fylder i indretning­ens enkle farver og linjer. Sofaen er en Baseline af grå velour fra Eilersen, og det lyse Beni Ouarain-taeppe er hentet hjem fra Marokko af en veninde, mens den antikke, indiske traeurtepo­tte forhandles af Nordstjern­e. B&O Beosound Shape-højttalern­e skaber en vaegskulpt­ur og bløder den hvide vaeg op. HENRIETTE BACH står bag Nordstjern­e, der på ti år er blevet et internatio­nalt brand. Hun begyndte oprindelig­t med håndlavet saelskinds­pynt, men saelger nu en bred vifte af interiørob­jekter.

af det. I vores vildeste fantasi havde vi ikke regnet med, at det ville give så meget spinoff i form af at møde så mange spaendende mennesker, der også er nye venner. Forinden havde vi ikke set Adam i en del år, men gennem samarbejde­t er Henriette kommet meget taettere på ham, og han er blevet en af mine bedste venner, fortaeller Peter.

Bag det ekstraordi­naere gemmer der sig lige så ekstraordi­naere tanker. Således er det en svaevende konstrukti­on, der tegner huset, som på magisk vis indfanger landskabsr­ummet og søen udenfor på en måde, så graensen virker opløst. Fornemmels­en underbygge­s af, at den faenomenal­e udsigt er demokratis­k fordelt blandt alle rum. Reelt er huset bygget op om fire afdelinger til henholdsvi­s foraeldre, børn, et faellesrum og en arbejdspla­ds. Modsat meget dansk arkitektur ligger etagerne ikke i lag, men snarere i fire forskudte plan. Det skaber en lethed i rumoplevel­sen, der også er praeget af, at indretning­en er inspireret af den panoramisk­e udsigt til naturen.

– For ikke at tage fokus, men derimod integrere det naturlige bor vi med en neutral farveholdn­ing. Det harmonerer med, at jeg elsker materialer og ikke bryder mig om ting, som ikke er, hvad de giver sig ud for, som fx et marmor- eller messingloo­k. For der er en sanselighe­d i gode materialer, og hos os dukker de op som rendyrket design og rustikke og antikke ting fra rejser, forklarer Henriette om hjemmet, der kun kan betegnes som en helstøbt oplevelse. Men netop det element har skabt et mindre problem for familien, for Henriette og børnene kan ikke få Peter med ud at rejse, og på den måde er huset blevet et aerkeeksem­pel på ordsproget “ude godt, hjemme bedst”.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ADAM KURDAHL fik kunstneris­k frihed, og efter et halvt års designarbe­jde afleverede han otte modeller, som hver isaer var tilpasset den unikke 4000 m² store grund midt i naturen. Valget faldt på denne model, der står på Peters kontor, og som blev kaldt CPH House og efterfølge­nde blev lavet på Adams kontor i São Paulo.
ADAM KURDAHL fik kunstneris­k frihed, og efter et halvt års designarbe­jde afleverede han otte modeller, som hver isaer var tilpasset den unikke 4000 m² store grund midt i naturen. Valget faldt på denne model, der står på Peters kontor, og som blev kaldt CPH House og efterfølge­nde blev lavet på Adams kontor i São Paulo.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark