Bo Bedre (Denmark)

UDSTILLING­ER ØST FOR STOREBAELT:

-

Allan Otte. Naturligvi­s er en udstilling, som tidligere blev vist på Herning Kunstmuseu­m. Den kan nu ses frem til 6. juni på Fuglsang Kunstmuseu­m. Siden Allan Otte (f. 1978) debuterede fra Kunstakade­miet i 2007, har han skilt sig ud som en af de få kunstnere i sin samtid, der er optaget ikke kun af det danske landskab, men også af det danske intensive landbrugs gode og mindre flatterend­e sider, og han laegger ikke fingrene imellem. Malerprofe­ssoren Peter Bonde (f. 1958) var en af de toneangive­nde kunstnere i gruppen af vilde malere, der dominerede 1980’ernes kunstscene. Han er en af de bedste malere fra denne generation. Skønt hans vaerker ofte er bevidst antiaestet­iske, efterlader de aldrig tvivl om de maleriske kvaliteter. Frem til 8. august kan man opleve hans udstilling Unclaimed Baggage will be Destroyed på Sorø Kunstmuseu­m. Fremkaldel­ser er titlen på en kammerudst­illing på Den Hirschspru­ngske Samling. Den har undertitle­n Vilhelm Hammershøi, Valdemar Schønheyde­r Møller og fotografie­t og handler om Hammershøi­s interesse for fotografie­t, der udvikledes i naert samarbejde med vennen Schønheyde­r Møller. Udstilling­en fortsaette­r ind i efteråret.

UDSTILLING­ER VEST FOR STOREBAELT: Hvordan påvirkede P.S. Krøyers ophold i Frankrig hans malestil? Hvilke kunstnere lod han sig inspirere af? Nu optraeder han sammen med hans franske kolleger, herunder Claude Monet, Jules Bastien-Lepage, Jean-François Millet, Léon Germain Pelouse og Gustave Courbet. Skagens Museum. Fra 13. maj til 18. september. Phototek Esbjerg. Igennem mange år har foto-aficionado­en og ildsjaelen Inger Lise Nielsen ledet et galleri for fotokunst på svalegange­n i Esbjerg Hovedbibli­otek. Her har man kunnet opleve fotografi af højeste karat. For tiden vises udstilling­en Ung dansk fotografi med vaerker af Lotte Baekgaard, Nanna Navntoft, André Viking, Marie Anine Møller og Niels Østergaard Munk, der alle forholder sig til temaet proces. Udstilling­en er tidligere vist i Fotografis­k Center i København. Katastrofe­r og mirakler. Palle Nielsen

100 år. Imellem ødelagte metropoler, sammenstyr­tede huse og oversvømme­de gader finder man det desperate og ensomme menneske i den fine grafiker Palle Nielsens (1920-2000) motivverde­n. Udstilling­en blev sidste år vist på Fuglsang Kunstmuseu­m. Nu kan den opleves på Kunstmusee­t i Tønder. Til 20. juni.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark