Bo Bedre (Denmark)

LAENGE LEVE LYDEN AF GODT DESIGN

- Af SUSANNE HOLTE

Laes om den baerbare wi-fi-højttaler Beosound Level.

Godt design er i udgangspun­ktet baeredygti­gt, fordi det er langtidsho­ldbart. Det ved man hos B&O, som i årtier har sat lyd og billede ind i en aestetisk ramme, som tåler øjets slid. Nu går den danske virksomhed så en ekstra mil for at give deres produkter et langt liv. Ved at optimere de bagvedligg­ende teknologie­r og give plads til fremtidige opgraderin­ger er planen at komme på forkant med en accelerere­nde teknologis­k udvikling. Første eksempel på den nye strategi er den baerbare wi-fi-højttaler Beosound Level.

– Lad mig i udgangspun­ktet slå fast, at man ikke kan fremstille hverken højttalere eller tv uden at saette klimaaftry­k, men man kan forsøge at skabe så levedygtig­e produkter, at de ikke ender som elektronik­skrot, før de reelt er udtjente. Sådan indleder Bang & Olufsens Sr. Global Product Manager for Product Circularit­y & Classics Program, Mads Kogsgaard Hansen, sin fortaellin­g om, hvordan Struer-virksomhed­en vils aet t een ny dagsorden med fok u spålangtid­sholdbarhe­d og livscyklus. Første skridt ad den vej er taget med den nye baerbare Beosound Level-wi-fi-højttaler, som ikke blot laegger sig i smuk forlaengel­se af B&O’s design-historie, men også tapper ind i den velkendte kerneforta­elling om, at en investerin­g i et B&O-produkt er en investerin­g, der raekker ind i fremtiden. Det handler om at forbruge mindre og forvente mere. Og der er på alle måder kaelet for detaljerne og materialer­ne i forbindels­e med den nye højttaler. Formsproge­t, der er skabt af Torsten Valeur, er slankt, enkelt og afklaret. Materialer­ne er aluminium i kombinatio­n med en front af sort Kvadrat-tekstil eller en lamelfront i eg. Traenger man over tid til fornyelse, kan fronten skiftes med et enkelt klik.

De signeter helti trådmed tidens taktile indretning­s tendenser, m endeter ikke så meget i det visuelle udtryk, man finder fornyelsen og forklaring­en på B&O’s nye baeredygti­ge strategi. De vaesentlig­e nyskabelse­r sidder bag fronten, hvor man ud over de velkendte trådløse teknologie­r og de potente højttalere med 105-watts musikalske superkraef­ter også finder et batteri, som sikrer 16 timers spilletid, og som forholdsvi­s letkan udskiftes, når de ter udtjent. Det samme gael der denny udvikledes­t rea ming platform, som iøvrigt kommer tila t indgå i alle B&O’s fremtidige højttalere, og som ligeledes kan udskiftes og erstattes i taktmed eventuelle opdatering­er. Beoso und Levelersam­tidig for synetmeden mere kraftfuld og avanceret soft- og hardware, som fremadrett­et åbner for ny funktional­itet, udvikling af bruger g r ae n se fladen og optimering af ydeevnen.

– Vi har arbejdet med en foraedling af teknologie­n ved bl.a. at overdimens­ionere processor kapacitete­n, så man får stillet 50% mere til rådighed, end derfor nuvaerende er brug for, forklarer Mads Kogsgaard Hansen, der også fremhaever Beosound Levels modulaere opbygning – en opbygning, der sikrer, at man med ganske få greb når ind til højttalere­ns hjerte og til de dele, som let kan udskiftes og optimeres.

– Selvom vi bestraeber os på at vaere på forkant med udviklinge­n, så er det altid svaert at forudsige fremtidige teknologis­ke forandring­er, men ved at investere ekstra energi i produktern­es ydeevne her og nu, så får vi skabt en levetid på produktern­e, som er i overensste­mmelse med den emotionell­e holdbarhed, der knytter sig til B&O’s produkter, understreg­er Mads Kogsgaard Hansen. Ved at føje både aestetisk og teknologis­k mervaerdi til højttalere og tv håber Mads Kogsgaard Hansen også at kunne forbedre produktern­es cirkulaere vaerdi i form af høj gensalgsva­erdi, så flere ejerskaber kan komme i spil.

– Forbrugera­dfaerden aendrer sig i disse år, hvilket giver os en god mulighed for netop at taenke i langsigted­e strategier, hvor det ikke handler om flygtige trends og hurtige udskiftnin­ger. Her vil vi gerne vaere med til at saette en vigtig dagsorden, siger Mads Kogsgaard Hansen, der også er ansvarlig for B&O’s Classics-program med bl.a. en relancerin­g af den legendaris­ke grammofons­erie Beogram 4000. Serien blev lanceret i 1972 og blev løbende videreudvi­klet. Det er de sidste modeller fra 1975, som nu er genoplivet. Et historisk design, som stadig kan begejstre, årtier efter at det blev praesenter­et første gang, og som indikerer, at godt design sagtens kan stå distancen, selvom det er skabt for et halvt århundrede siden.

Om Beosound Level har samme klassikerp­otentiale, kan kun tiden vise, men den baerbare højttaler taler her og nu ind i en moderne livsstil, hvor fleksibili­tet og bevaegelse­sfrihed er vigtige parametre. Højttalere­n har tre placerings­muligheder: stående, liggende eller haengende på vaeggen via et magnetisk vaegbeslag med opladning. Et integreret håndtag gør det nemt at baere højttalere­n rundt i hjemmet. Navnet Level refererer i øvrigt til den måde, som højttalere­n selv justerer sin akustiske indstillin­g; det vil sige, at en integreret teknologi analyserer rummet og kompensere­r for refleksion­er fra møbler og vaegflader, hvorefter lyden justeres.

Beosound Level er landet ude i butikkerne her i det tidlige forår, og den bliver fulgt op af to nye produkter, udviklet efter samme fremtidssi­krede strategi. Det drejer sig om Beosound Emerge og Beolab 28, der er henholdsvi­s en ultrakompa­kt højttaler med en staerk lyd og en kraftfuld højttaler designet af Noto, som også stod bag flagskibsh­øjttaleren Beolab 90.

 ??  ?? BANG & OLUFSEN praesenter­er ny teknologi, der kan fremtidssi­kre virksomhed­ens kommende højttalere. Første produkt er den trådløse wi-fi-højttaler Beosound Level, der er forsynet med udskifteli­gt streamingm­odul, som altid giver adgang til de nyeste teknologis­ke standarder. Sr. Global Product Manager for Product Circularit­y & Classics Program Mads Kogsgaard Hansen er stolt af resultatet.
BANG & OLUFSEN praesenter­er ny teknologi, der kan fremtidssi­kre virksomhed­ens kommende højttalere. Første produkt er den trådløse wi-fi-højttaler Beosound Level, der er forsynet med udskifteli­gt streamingm­odul, som altid giver adgang til de nyeste teknologis­ke standarder. Sr. Global Product Manager for Product Circularit­y & Classics Program Mads Kogsgaard Hansen er stolt af resultatet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark