Bo Bedre (Denmark)

FORTIDEN MØDER NUTIDEN I NY LOUNGEKOLL­EKTION

- Af MAY KJAERSGAAR­D

Dansk møbelfirma lancerer kollektion­en ARCH inspireret af Magnus Laessøe Stephensen­s karakteris­tiske streg.

Det er ikke uden aerefrygt, at danske Mazō har kombineret 100 år gamle designelem­enter med nye. Resultatet er både historisk og moderne.

Den danske designer Magnus Laessøe Stephensen (1903-1984) var staerkt inspireret af Bauhaus bevaegelse­n og skabte et modernisti­sk univers med det aerlige design i fokus. Det danske designbran­d Mazō har i dag rettighede­rne til Magnus Laessøe Stephensen­s designarki­v, som nu bliver sat i spil i en ny kollektion, der bygger videre på det oprindelig­e design. Bag Mazō står de tre partnere Magnus Sangild, tidligere designchef i By Lassen, Louise Buus med en fortid i marketing fra livsstilsb­ranchen, samt Magnus Stephensen med en lang historik i designbran­chen, bl.a. hos Gubi – og barnebarn af føromtalte Magnus Laessøe Stephensen.

Mazōōhar fra arkiverne håndplukke­t designelem­enter fra Magnus Laessøe Stephensen­s tidlige møbeldesig­n – armlaenet er staerkt inspireret af en stol designet i 1920’erne af Laessøe Stephensen, mens selve basen er nydesignet.

Det organisk formede armlaen er udført i olieret egetrae, og netop de organiske, men skarptskår­ne og skulpturel­le former er karakteris­tiske for Magnus Laessøe Stephensen­s streg. Det nye design har navn efter netop den buede, arkitekton­iske kurve og kaldes ARCH. Mazō betragter det nye design som en hyldest til fortiden, som passer perfekt ind i nutiden.

– Vi har brugt elementer fra min farfars arkiver, og så har vi arbejdet videre med det som en slags hommage, det vil sige en hyldest til både min farfar og til modernisme­n som periode, fortaeller Magnus Stephensen.

Hos Mazō arbejder man altså med arv på to niveauer, dels ved direkte relancerin­ger og dels ved at lade sig inspirere og arbejde med designet som en byggesten.

– Det er ikke uden aerefrygt, at vi arbejder videre på noget af hans design, men vi følte faktisk, at det var okay, netop fordi han selv havde genbesøgt det så mange gange og forandret den stol i alle mulige afskygning­er, fortaeller designchef Magnus Sangild.

– Det er med aerefrygt, men det er også med en tro på, at han også havde syntes, det var et godt produkt, supplerer Magnus Stephensen.

ARCH-kollektion­en består af en lounge chair, en two-seater og en threeseate­r og kommer i handlen senere på året. Ben og armlaen er i olieret eg, mens saedet kommer i et udvalg af polstringe­r.

I BO BEDREs nye podcastser­ie Arvtagerne taler vi med Magnus Stephensen og Magnus Sangild fra Mazō om det nye design og om at forvalte designrett­igheder med dybe rødder i den danske designhist­orie. Du finder podcasten i din podcast-app eller via bobedre.dk/arvtagerne.

 ??  ??
 ??  ?? DEN NYE KOLLEKTION ARCH, som også rummer en sofa, har navn efter den buede, arkitekton­iske kurve, som var karakteris­tisk for Magnus Laessøe Stephensen­s streg. ARMLAENET på den nye stol fra Mazō er staerkt inspireret af en stol designet i 1920’erne af Magnus Laessøe Stephensen, mens selve basen er nydesignet.
DEN NYE KOLLEKTION ARCH, som også rummer en sofa, har navn efter den buede, arkitekton­iske kurve, som var karakteris­tisk for Magnus Laessøe Stephensen­s streg. ARMLAENET på den nye stol fra Mazō er staerkt inspireret af en stol designet i 1920’erne af Magnus Laessøe Stephensen, mens selve basen er nydesignet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark