Bo Bedre (Denmark)

Vaerd at vente på

-

Med sine to første romaner, Hvis der skulle komme et menneske forbi og En dag vil vi grine af det, ramte en meget ung Thomas Korsgaard den perfekte bølge, da autofiktio­nen slog allerhårde­st mod de litteraere kyster. Ung er han jo stadig, og nu afslutter han trilogien om Tue fra Skive, der vokser op i en fejlslagen familie. Uanset hvor lidt og hvor meget der er baseret på autentisk levet liv, var de to første romaner virkelig laesevaerd­ige, så gad vide om ikke Thomas Korsgaard også afslutter sin trilogi i god form.

Man skulle nok have vaeret der, hedder romanen, der udkommer på Lindhardt og Ringhof i maj.

På det seneste har vi fået flere historiske romaner, der portraette­rer store billedkuns­tnere – Vilhelm Hammershøi og Johan Th. Lundbye – og naeste levende billede i den fine strøm er Kristian Zahrtmann, som forfattere­n Rakel Haslund-Gjerrild har kastet sig over. Romanen har taget titel fra et endt maleri af kunstneren, nemlig Adam i Paradis, og handlingen er henlagt til 1913, hvor Kristian Zahrtmann forbereder arbejdet på det store – og vovede – maleri af det første menneske på jorden. Den litteraere billedkuns­thistorie fortsaette­r, når Rakel Haslund-Gjerrilds Adam i Paradis udkommer på Lindhardt og Ringhof i maj.

Og mens vi venter på, at verden for alvor åbner sig igen, kan vi jo lade, som om vi rejser, gennem laesning og litteratur. Globetrott­er Ib Michael rapportere­r i sin nye bog om syv af sit livs store rejser, nemlig til Venedig, Mayalandet, Huichol-indianerne, Mexico, Kina og Tibet over Atlanterha­vet med Troels Kløvedal og Nordkapere­n til Amazonas. Ib Michaels De syv rejser udkommer i maj på Gyldendal.

 ??  ?? 1. THOMAS KORSGAARD afslutter sin trilogi.
2. RAKEL HASLUNDGJE­RRILD skriver kunstnerro­man. 3. IB MICHAEL rejser ud i verden.
1. THOMAS KORSGAARD afslutter sin trilogi. 2. RAKEL HASLUNDGJE­RRILD skriver kunstnerro­man. 3. IB MICHAEL rejser ud i verden.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark