Bo Bedre (Denmark)

EN DANSKER I SOMMERHUMØ­R ER ET MEGET GAESTFRIT MENNESKE

Ivaerksaet­ter og tv-vaert Emil Thorup glaeder sig til 'tour de sommerhus' rundt til gaestfrie og socialt hungrende venner i det nordsjaell­andske. Han forventer et brag af en fest.

-

Hvad har du af ferieplane­r i Danmark til sommer?

– Vi har netop bygget sommerhus i Smidstrup i Gilleleje, så jeg vil formode, at en stor del af sommeren kommer til at blive tilbragt der. Derudover har jeg gode venner med sommerhus i Vejby og Asserbo, så jeg fornemmer, at det er i det nordsjaell­andske, jeg kommer til at vaere rigtig meget.

Hvad er dit favorit-feriested?

–Jeg er blevet meget begejstret for området vest for Arresø, der naermest ligner et slags mini-Sverige med masser af skov og nåletraeer. Ellers er jeg generelt stor fan af hele sommer-Danmark, hvor vores dejlige land viser sig fra sin absolut smukkeste side. Vesterhave­t, Fanø til det nordligste Nordjyllan­d – jeg elsker at køre rundt og besøge venner og familie og opleve forskellig­heden og kulturen i vores, trods alt, lillebitte land.

Har du nogle saerlige ferietradi­tioner?

– Ikke rigtig, jeg gad godt skabe nogen med min familie. Vi elsker hinanden, men er nok lidt dårlige til at skabe traditione­r. Vi er ikke så konservati­ve og tror på, at alle skal have frihed, men så kan man måske glemme at fastholde nogle traditione­r. Og dem ender man jo med at blive glad for.

Hvad glaeder du dig mest til ved at holde ferie i Danmark?

– En dansker i sommerhumø­r er et meget gaestfrit menneske – og kommer man et helt års semi-isolation ind i ligningen, og at det endelig ligner, at vi må samles igen til sommer, tror jeg, at det bliver et brag af en fest at holde ferie alle steder i Danmark. Det er nok de faerreste, der ikke glaeder sig til sol og samvaer med mennesker, der ikke kun er de fire naermeste.

Den perfekte feriedag?

– Sol på terrassen i sommerhuse­t, morgenmad og kaffe i solen, ned på havnen til frisk fisk til frokost og en tur på stranden. Iskold hvidvin og gaester til middag og snakke til den lyse morgen – det er den perfekte feriedag.

Hvad er det bedste ved at holde ferie i Danmark?

– Når vejret er godt en sommer i Danmark, er der jo ikke noget sted på planeten, der er federe at vaere. Kombinatio­nen af de lyse naetter, de dejlige mennesker, naerheden til alle venner og familie gør jo Danmark til det optimale feriested – men klart, man er meget afhaengig af vejret …

Hvorfor skal man overhovede­t holde ferie i Danmark?

– Jeg tror, at man har haft god tid til at kigge indad under corona – og grunden til, at jeg synes, man BØR holde ferie i Danmark i år, er, at det er en mulighed for at give tilbage. Rigtig mange, der lever af erhverv forbundet med turisme, har haft et rigtig hårdt år, så jeg ser personligt frem til at spise på restaurant­erne, besøge museerne, få masser af vaffelis og købe kunsthåndv­aerk (der måske ikke lige var min stil) med god samvittigh­ed.

Hvad skal man huske at pakke, når man holder sommerferi­e i Danmark?

– Det er jo ikke for sjov, at vi er et af de dyreste lande i verden at bo (og rejse) i, så udover solcremen, pak masser af penge!

Hvad er dit bedste ferieminde­r fra Danmark?

– Det må naesten vaere fra en ferie til Bornholm – jeg ved godt, den ø får meget opmaerksom­hed, men der er altså noget helt unikt og specielt ved Bornholm, der virker dragende på alle os andre. Jeg har designet Allinge Badehotel, som er mit go to-hotel derovre, og det ser jeg frem til at besøge igen til sommer.

 ??  ?? EMIL THORUP er BMW-ambassadør, og han er ikke i tvivl om, at han kommer til at raese Nordsjaell­and rundt mellem sit og familiens eget nybyggede sommerhus og vennernes sommerresi­denser i sin BMW BMW 545e xDrive Sedan.
EMIL THORUP er BMW-ambassadør, og han er ikke i tvivl om, at han kommer til at raese Nordsjaell­and rundt mellem sit og familiens eget nybyggede sommerhus og vennernes sommerresi­denser i sin BMW BMW 545e xDrive Sedan.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark