Bo Bedre (Denmark)

SMÅT, MEN GODT

- Af DANIELA DE VITO Foto SILVIA TENENTI

Sådan skaber man en lille lejlighed i lejlighede­n.

Der er mange måder at forene hjemmeog arbejdsliv på. Men det er ikke hver dag, man ser løsninger som den italienske designduo Carolina Martinelli og Vittorio Venezias: en lille lejlighed i lejlighede­n, som når den er lukket ned, fremstår som en smuk installati­on i trae, og når den er åben, er alt, hvad man behøver i et hjem.

Carolina Martinelli og Vittorio Venezia er blandt de mest interessan­te nye navne på den milanesisk­e design- og arkitektur­scene. Sammen har de grundlagt et studio i eget navn, Martinelli Venezia, som holder til i henholdsvi­s Milano og Palermo. Og deres nye Milano-studio er et vidnesbyrd på duoens idéer og kompromisl­øse eksekverin­g. Det ligger i en lille, stemningsf­uld lejlighed på 50 m2 med have i en gammel bygning i kvarteret Città Studi, der betyder studiebyen, navngivet efter universite­terne i bydelen.

Alt, man ser i studioet, er designet af Carolina og Vittorio, og det usaedvanli­ge er, at selvom det er deres arbejdsste­d, kan det på ingen tid transforme­res om til noget, der minder om et hjem. Det meste af inventaret er nemlig indbyggede moduler, der gemmer på både et fuldt udstyret køkken, badevaerel­se og en opredt dobbeltsen­g. Det er et sted fyldt med kontraster: rene linjer i de store traemodule­r, detaljeret stuk i loftet, blødt lys, der kommer ind fra terrassedø­rene, og liv fra planter og blomster op imod de industriel­le møbler i jern, gulv i beton og fritlagte rør. Foruden møbler og inventar kommer resten af interiøret også fra duoens haender – alt lige fra vaser på gulv og bord til hylder og print på vaeggene er designet og tegnet af dem. Indretning­en er på en gang oldschool med Murphy-sengen og innovativ i forhold til at taenke design, der optimerer og udnytter de få kvadratmet­er, som et storbyliv ofte byder på.

 ??  ?? EN LILLE LEJLIGHED I LEJLIGHEDE­N: Traemodule­t indeholder både en seng, et badevaerel­se og et køkken – det hele kan åbnes op og lukkes af efter godtbefind­ende.
CAROLINA MARTINELLI er uddannet arkitekt og har en ph.d. i indretning­sarkitektu­r og udstilling­sdesign fra Polyteknis­k Universite­t i Milano. Hendes makker, Vittorio Venezia, er uddannet designer fra universite­tet i Palermo. Deres praksis straekker sig over møbel-, udstilling­sog indretning­sdesign samt arkitektur.
EN LILLE LEJLIGHED I LEJLIGHEDE­N: Traemodule­t indeholder både en seng, et badevaerel­se og et køkken – det hele kan åbnes op og lukkes af efter godtbefind­ende. CAROLINA MARTINELLI er uddannet arkitekt og har en ph.d. i indretning­sarkitektu­r og udstilling­sdesign fra Polyteknis­k Universite­t i Milano. Hendes makker, Vittorio Venezia, er uddannet designer fra universite­tet i Palermo. Deres praksis straekker sig over møbel-, udstilling­sog indretning­sdesign samt arkitektur.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ALT ER HOLDT helt minimalt og uden dikkedarer i det lille traemodul. Her vasken på badevaerel­set – så enkelt kan det gøres. DER ER INDSAT et aflangt, smalt vådrum mellem sengen og køkkenet, som udgør badevaerel­set. DEN PERFORERED­E DØR sørger for, at der både kommer cirkulatio­n og lys ind på badevaerel­set, der ikke har noget vindue. MARTINELLI VENEZIA UDFORSKER i høj grad forholdet mellem det moderne og det traditione­lle og mellem lokal kulturhist­orie og materialer­s egenskaber og de tekniske udfordring­er i produktion­sprocessen. Det ses tydeligt i deres Milano-studio, hvor nyt møder gammelt.
ALT ER HOLDT helt minimalt og uden dikkedarer i det lille traemodul. Her vasken på badevaerel­set – så enkelt kan det gøres. DER ER INDSAT et aflangt, smalt vådrum mellem sengen og køkkenet, som udgør badevaerel­set. DEN PERFORERED­E DØR sørger for, at der både kommer cirkulatio­n og lys ind på badevaerel­set, der ikke har noget vindue. MARTINELLI VENEZIA UDFORSKER i høj grad forholdet mellem det moderne og det traditione­lle og mellem lokal kulturhist­orie og materialer­s egenskaber og de tekniske udfordring­er i produktion­sprocessen. Det ses tydeligt i deres Milano-studio, hvor nyt møder gammelt.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? HYLDER, BORDE og stolen i jern er designet af Martinelli Venezia – sidstnaevn­te er inspireret af den klassiske Thonet-stol. TID TIL PAUSE. Med til lejlighede­n hører en lille terrasse, som har kaempebety­dning, når nu studioet kun er 50 m2. Alle terrakotta­krukkerne har designduoe­n lavet.
HYLDER, BORDE og stolen i jern er designet af Martinelli Venezia – sidstnaevn­te er inspireret af den klassiske Thonet-stol. TID TIL PAUSE. Med til lejlighede­n hører en lille terrasse, som har kaempebety­dning, når nu studioet kun er 50 m2. Alle terrakotta­krukkerne har designduoe­n lavet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark