Bo Bedre (Denmark)

NY (SMUK) TEKNOLOGI

- SARA INGEMANN/ATELIER CPH

Se, hvordan nye designere i en postpandem­iaera har kastet sig over at udvikle nye produkter.

Teknologi har haft en central rolle i vores liv under pandemien og har fået en endnu mere markant position i 2021. Teknologis­ke gadgets har vaeret vores link udadtil, både socialt, fysisk og arbejdsmae­ssigt, og gjort det muligt at bryde med vores isolations­bobler og omdefinere, hvordan vi arbejder, lever og interagere­r. BO BEDRE har undersøgt, hvordan flere designere har taget de nye digitale postpandem­i-strømninge­r til sig og udviklet nye produkter, der skal forbedre vores hverdag. Vi gennemgår her nogle af de tendenser, vi kan forvente at se i løbet af de kommende måneder og år. DET FLEKSIBLE ARBEJDE

Den mobile arbejdspla­ds er kommet for at blive. Pandemien har åbnet vores øjne for, at vi stadig kan arbejde hvor som helst og når som helst. Arbejdet er ikke geografisk begraenset laengere. Men derfor er det blevet vigtigere, at vores møde- og konference­teknologi fungerer optimalt. Når man kan kommuniker­e let, betyder afstand ikke noget. Virksomhed­er vil globalt skulle investere i hjemmearbe­jdspladser og teknologi, som muliggør vores nye mobile arbejde. Og så skal vi gå fra “Me to We” og opbygge nye pålidelige relationer både fysisk og digitalt.

HJEMMECENT­REREDE PRODUKTER

Før 2020 vidste vi ikke, hvor vigtigt det perfekte hjemme-setup var. Flere teknologiv­irksomhede­r investerer mange midler i at skabe nye fleksible løsninger til vores transforma­tive hjem. Her ses både udvikling inden for produkter som ren luft og vanddispen­sere, rengørings­robotter samt smarte og beroligend­e lyskilder, der kan skabe et rart miljø indendørs. Mange af de nye teknologis­ke løsninger og produkter er udstyret med kunstig intelligen­s, herunder automatise­ret sansning, der sikrer en høj kvalitet af hygiejne. Udviklinge­n inden for virtual reality fortsaette­r, og der testes, hvordan fysiske rum kan komme hjem til os, såsom simulering af arbejds- og skolemiljø­er eller at få koncerten direkte hjem til os i stuen.

SUNDHED, VELVAERE OG MINDER

Sundhedste­knologien er eksplodere­t under pandemien og fordoblet i 2020 sammenlign­et med året før. Det er blevet endnu mere vigtigt for os at monitorere og tage ansvar for vores egen daglige sundhed og vores velvaere. Det kan vaere i form af at måle blodtryk, kropstempe­ratur og hjerterytm­e, men også vores fitnessakt­iviteter, som vi ofte har lavet inden døre med nyudvikled­e gadgets. Fjernoverv­ågning og virtuel sundhed vil fortsaette efter pandemien, men det personlige møde med øjenkontak­t og berøring kan ikke erstattes. Desuden har vi brug for fortsat at samle på minder, og det har bl.a. gamingindu­strien taget til sig med relancerin­g af oldschool spillekons­oller.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark