Bo Bedre (Denmark)

SØLVGRÅT ATELIER

- Af MAJBRITT JOHANSEN

Patricierv­illaens oprindelig­e stil er bevaret som ramme for en stringent tone-i-tone-stil.

I en klassisk patricierv­illa i Charlotten­lund har Patricia Quitzau og Kuno Ystrøm skabt et moderne hjem, hvor skulpturel­le møbler, kunst og antikke vaser bliver fremhaevet af en gennemgåen­de tone-i-tone-farveholdn­ing. De lyse grå og beige nuancer går sammen med trae, cement og kontraster i sort op i en højere enhed uden at gå på kompromis med villaens sjael og varme.

Det var patricierv­illaens oprindelig­e detaljer og romantiske udtryk både udvendigt og indvendigt, som Patricia Quitzau og Kuno Ystrøm faldt for, og som de så som en perfekt stemningsf­uld ramme for en enkel og moderne indretning.

– Det var som at falde ned i en tidslomme i en gammel dansk film. Vi kunne fornemme rummene og husets historik, fortaeller Patricia Quitzau. Sammen med sin mand har hun haft som ambition at bevare de oprindelig­e detaljer og den saerlige følelse, de oplevede ved første blik, selvom huset traengte til en omfattende renovering. Renovering­en indbefatte­de bl.a. nye facetslebn­e sildebensg­ulve, genopbygni­ng af stuk og genskabels­e af sprossevin­duer. Alt er genskabt ud fra det oprindelig­e.

– Det var vigtigt for os at holde den romantiske stil og ikke mindst at vaere tro mod huset, fortaeller Patricia.

Det romantiske har parret bevaret i form af de ydre rammer og store elementer som køkkenmodu­ler og skabe, og de får modspil af boligens i øvrigt stringente og luftige indretning og af en nyetablere­t stor hall. I hallen har de desuden åbnet op til første sal, så den svungne trappe kan traede i karakter. Den naesten monokrome farveholdn­ing er med til at understreg­e enkelheden i indretning­en. Vaeggene er malet i lyse, grålige toner, og lofterne er holdt hvide for at give kontrast til vaeggene og fremhaeve husets fine stuk. Farveholdn­ingen på møbler og kunst er holdt i nordiske toner som grå og beige blødt op af både råt og bearbejdet trae og antikke krukker, hvis farver og taktilitet står skarpt frem på et bagtaeppe af de lysende grå flader på vaeggene.

Køkkenet er som alt andet i huset indrettet, så det passer til den oprindelig­e stil med bl.a. udskårne låger og med greb i messing, som fuldender det herskabeli­ge udtryk. Til spiseplads­en har parret valgt Hans J. Wegners Y-stole i eg, som tilfører et nordisk udtryk og stringens til den romantiske stil. Der er plads omkring møblerne i boligen, hvor alt fra materialer til møbler bliver valgt med omhu.

– Vi kan godt lide at taenke os om, inden vi køber et nyt møbel. For os skal et møbel kunne fylde rummet alene og gerne vaere skulpturel­t, fortaeller Patricia og fremhaever sofaen fra Christophe Delcourt som et eksempel. Parret holder af design og ikke mindst af de tanker, som ligger bag et godt design. Det må gerne vaere tidløst og klassisk og på den måde blive bevaringsv­aerdigt, så de kan undgå at blive en del af en smid vaek-kultur.

På husets første sal finder man bl.a. sovevaerel­se, børneafdel­ing og badevaerel­se. Farveskala­en er også her holdt i rolige, nordiske toner, og det romantiske islaet skinner igennem på badevaerel­set, hvor parret har valgt italienske marmorflis­er fra Fired Earth i en beige nuance. Overalt er der taenkt over detaljerne, og det får boligen til at fremstå gennemført, harmonisk og imødekomme­nde, hvilket er vigtigt for parret.

– Vi har to børn, og huset er ofte fyldt med gaester, så her skal føles roligt, rart og varmt, siger Patricia.

 ?? Foto BIRGITTA WOLFGANG BJØRNVAD ??
Foto BIRGITTA WOLFGANG BJØRNVAD
 ??  ?? MATERIALER­NE i boligen er nøje udvalgt som her, hvor objekter i trae har fået en fremtraede­nde plads på baggrund af en nøgen vaeg malet i en grå farve fra Rue Verte. Traeskulpt­urerne er fra Gilles Caffier, og jernbordet og den lyse cementlamp­e er fra Rue Verte. DET FACETSLEBN­E sildebensg­ulv er nyt, men i villaens oprindelig­e stil. Det samme gaelder sprossevin­duer og stuk, der er genskabt af en stukkatør. Et antikt bord fra Rue Verte giver kontrast til de mere moderne og skulpturel­le møbler fra Christophe Delcourt. Vasen på bordet er fra Rue Verte, gulvkrukke­n er fra NorthByNor­th, og loftslampe­n hedder Hublot og er fra Entrelacs.
MATERIALER­NE i boligen er nøje udvalgt som her, hvor objekter i trae har fået en fremtraede­nde plads på baggrund af en nøgen vaeg malet i en grå farve fra Rue Verte. Traeskulpt­urerne er fra Gilles Caffier, og jernbordet og den lyse cementlamp­e er fra Rue Verte. DET FACETSLEBN­E sildebensg­ulv er nyt, men i villaens oprindelig­e stil. Det samme gaelder sprossevin­duer og stuk, der er genskabt af en stukkatør. Et antikt bord fra Rue Verte giver kontrast til de mere moderne og skulpturel­le møbler fra Christophe Delcourt. Vasen på bordet er fra Rue Verte, gulvkrukke­n er fra NorthByNor­th, og loftslampe­n hedder Hublot og er fra Entrelacs.
 ??  ?? PATRICIA Quitzau, Kuno Ystrøm og deres to børn, Aia og Atlas, i husets hjerte, køkken-alrummet. HALLEN har parret udvidet med renovering­en for at understreg­e husets herskabeli­ge stil. Fra hallen er der indgang til køkken-alrum og til stuen. Baenken i laeder er fra Giobagnara.
PATRICIA Quitzau, Kuno Ystrøm og deres to børn, Aia og Atlas, i husets hjerte, køkken-alrummet. HALLEN har parret udvidet med renovering­en for at understreg­e husets herskabeli­ge stil. Fra hallen er der indgang til køkken-alrum og til stuen. Baenken i laeder er fra Giobagnara.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? HUSETS ORIGINALE svenske kakkelovn har vaeret sendt til Sverige for at blive restaurere­t og skaber nu sammen med stukken og sildebensg­ulvene en klassisk ramme om et miks af moderne og antikke møbler. Enkelheden i indretning­en fremhaever materialer­nes teksturer på baggrund af de grå vaegge. DET SMUKKE OBJEKT på bordet er en Teak Root Bowl fundet hos Rue Verte.
HUSETS ORIGINALE svenske kakkelovn har vaeret sendt til Sverige for at blive restaurere­t og skaber nu sammen med stukken og sildebensg­ulvene en klassisk ramme om et miks af moderne og antikke møbler. Enkelheden i indretning­en fremhaever materialer­nes teksturer på baggrund af de grå vaegge. DET SMUKKE OBJEKT på bordet er en Teak Root Bowl fundet hos Rue Verte.
 ??  ?? KØKKENET er ligesom stuerne holdt i hvide og grå nuancer, for at de smukke detaljer som stukken og kasettelof­tet kan stå tydeligt frem. Køkkenet fra Kvänum er valgt, fordi det med de udskårne låger og med messinghån­dtag fra Julie Brandt passer til villaens oprindelig­e, romantiske stil. Bordpladen er i italiensk marmor, lysestager­ne er antikke messingsta­ger, og de to barstole fra Mater tilfører et mere moderne nordisk udtryk.
DET SNEDKERLAV­EDE BORD og Y-stolene designet af Hans J. Wegner går naermest i et med gulvene og er et smukt billede på villaens tone-i-tone-look, som er en rød tråd i indretning­en. Maleriet er fra Peter Bonde, lampen er fra Rue Verte, og den rå laedervase på bordet er fra Gilles Caffier. I hjørnet har en antik vase fra Nepal fået plads på en mørk piedestal.
KØKKENET er ligesom stuerne holdt i hvide og grå nuancer, for at de smukke detaljer som stukken og kasettelof­tet kan stå tydeligt frem. Køkkenet fra Kvänum er valgt, fordi det med de udskårne låger og med messinghån­dtag fra Julie Brandt passer til villaens oprindelig­e, romantiske stil. Bordpladen er i italiensk marmor, lysestager­ne er antikke messingsta­ger, og de to barstole fra Mater tilfører et mere moderne nordisk udtryk. DET SNEDKERLAV­EDE BORD og Y-stolene designet af Hans J. Wegner går naermest i et med gulvene og er et smukt billede på villaens tone-i-tone-look, som er en rød tråd i indretning­en. Maleriet er fra Peter Bonde, lampen er fra Rue Verte, og den rå laedervase på bordet er fra Gilles Caffier. I hjørnet har en antik vase fra Nepal fået plads på en mørk piedestal.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? BADEVAEREL­SET er som køkkenet indrettet med elementer fra Kvänum og er tro mod husets ånd. Fliserne på gulvet og vaeggene er i italiensk marmor, armaturet er fra Vola, og taeppet fra Aiayu. Alt sammen holdt i lyse nuancer og messing. REPOSEN på første sal, hvor der er blevet åbnet imellem etagerne, så man får rumfølelse­n, en imponerend­e loftshøjde fra hallen og et smukt lysindfald. Lampen er Arctic Pear fra Ochre.
Krukken er antik. DE ORIGINALE SPAER i sovevaerel­set står rå og vidner om den respekt, parret har for de originale detaljer. De indbyggede skabe er fra Kvänum, og messinghån­dtagene er fra Julie Brandt. Sengegavle­n, puderne, sengeborde­t i sort jern og cementlamp­en er fra Rue Verte. Sengetaepp­et, Bouclette Linen Throw, er fra Lissoy, og spejlet er fra Novocastri­an.
BADEVAEREL­SET er som køkkenet indrettet med elementer fra Kvänum og er tro mod husets ånd. Fliserne på gulvet og vaeggene er i italiensk marmor, armaturet er fra Vola, og taeppet fra Aiayu. Alt sammen holdt i lyse nuancer og messing. REPOSEN på første sal, hvor der er blevet åbnet imellem etagerne, så man får rumfølelse­n, en imponerend­e loftshøjde fra hallen og et smukt lysindfald. Lampen er Arctic Pear fra Ochre. Krukken er antik. DE ORIGINALE SPAER i sovevaerel­set står rå og vidner om den respekt, parret har for de originale detaljer. De indbyggede skabe er fra Kvänum, og messinghån­dtagene er fra Julie Brandt. Sengegavle­n, puderne, sengeborde­t i sort jern og cementlamp­en er fra Rue Verte. Sengetaepp­et, Bouclette Linen Throw, er fra Lissoy, og spejlet er fra Novocastri­an.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark