Bo Bedre (Denmark)

ASPEKT OFFICE

Stringens, sans for veldrejede detaljer og masser af ambitioner: Mød Aspekt Office.

- Af MARLENE TOLDBOD JAKOBSEN Foto RASMUS DENGSØ

Mød designerne bag et ungt bureau, hvor enkelhed og spontanite­t er nøgleord på samme tid.

Selvom designstud­ioet Aspekt Office kun har små tre år på bagen, så er maendene bag, Hans Hornemann og Terkel Skou Steffensen, langtfra de nye drenge i designklas­sen. De to kender hinanden fra gymnasiet og fulgtes derefter ad på ingeniørud­dannelsen Arkitektur og Design på Aalborg Universite­t. Kimen til deres virke og drivkraft blev lagt i studiedage­ne, for allerede dengang var duoen nysgerrig på, hvordan de fik deres design ud i verden, og grundlagde virksomhed­en Made by Who.

– Vi ville teste, hvad vi kunne, og hvordan vi kunne afsaette vores ting. Vi lavede accessorie­s og møbler for andre virksomhed­er, og det var egentlig ikke, fordi vi stod med kaempe salgssucce­ser, men arbejdet motiverede os helt vildt. Vi arbejder på samme måde i dag, som vi gjorde dengang, fortaeller Terkel Skou Steffensen fra et solrigt studio på Vesterbro i København.

På det årti, der er gået siden de tidlige Made by Who-dage, har begge indsamlet en solid erfaring. Hans Hornemann har vaeret omkring Nicholai Wiig Hansen og har seks år fra Normann Copenhagen på cv’et, hvor han bl.a. har indrettet deres showroom på Østerbro. Terkel Skou Steffensen var forbi Hay i tre år og ECAL-designskol­en i Lausanne, Schweiz, for at tage en kandidat, efterfulgt af adskillige freelance-designopga­ver for bl.a. OEO Studio og Million Copenhagen.

I dag deler Aspekt Office sin tid nogenlunde ligeligt imellem indretning­sopgaver og møbeldesig­n – sidstnaevn­te laver de både for andre virksomhed­er og i eget navn. Og fordi Hans og Terkel kender hinanden så godt, bliver deres idéer i høj grad til ud fra en faelles intuition.

– Spontanite­t er et nøgleord i vores proces. Vi kan godt lide, at der er lidt tid, fra vi får en opgave, hvor vi kan gå at taenke, til vi skal i gang. Her skitserer vi og vender tanker og inspiratio­nsbilleder med hinanden. Vi kan godt lide et udtryk, der er lidt naivt – hvor det er lige på graensen til at blive for enkelt, forklarer Hans, og Terkel supplerer:

– Vores designsign­atur er meget grafisk – lige linjer og enkelhed.

Og selvom udtrykket er stramt og minimalist­isk, er det også fyldt med volumen og varme. Det ser man på det digitale bureau Work & Co’s kontor, hvis interiør Aspekt Office har skabt primaert i masser af trae med runde, bløde former og smarte opbevaring­sløsninger, der gemmer ledninger og rod vaek. Man ser det i deres nyligt lancerede samarbejde med Reform, hvor de har skabt fem forskellig­t farvede køkkenfron­ter samt deres version af et overskab – et superstram­t hyldedesig­n med hyldeknaeg­te i aluminium, der kan udbygges, som man lyster – samt i stolen Fold, som er deres fortolknin­g af en barstol, og i den brillekoll­ektion, de har lavet for det koreanske highend-brillebran­d Carin. Og Aspekt Offices ambitioner spejler deres alsidighed, som de finder inspiratio­n til hos alt fra klassiske designhelt­e til britpop.

– Vi er ikke bange for at prøve nye ting og behøver ikke kun lave stole og paen indretning. Hvis man eksempelvi­s kigger i Wegners katalog, bliver man overrasket over, hvor bredt han har spredt sig. Det samme gaelder Achille Castiglion­i – han har lavet alt fra hospitalss­enge til fede stole for Cassina, siger Terkel, og Hans følger op:

– På musikscene­n er der også mange, der formår at forny sig. Damon Albarn lavede først Blur, så Gorillaz og derefter et soloprojek­t. Det er tre vidt forskellig­e universer, hvor man alligevel kan genkende hans identitet i det hele. Hvis vi har formået at gøre det samme på designscen­en om 30 år, ville det vaere en drøm.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ASPEKT OFFICES grundlaegg­ere, Hans Hornemann, tv., og Terkel Skou Steffensen, th. FOLD ER Aspekt Offices bud på en barstol og indgår i en lille kollektion under samme navn med fire stole og skamler i rustfrit stål. ASPEKT OFFICE HAR LAVET fem forskellig­e køkkenfron­ter til Reform – i trae samt i sort, hvid, grøn og Post-it-gul – samt et hyldedesig­n, som er deres version af et overskab. Et samarbejde, de er meget stolte af. WORK & CO ER ET INTERNATIO­NALT digitalt bureau, hvis kontor Hans og Terkel har indrettet med tanke på at få aestetik, form og funktion til at gå op i en højere enhed. DET DANSKE MODEBRAND BLS Hafnia har fået masser af teksturer og forskellig­e design af Aspekt Office i deres nyindrette­de butik i København.
ASPEKT OFFICES grundlaegg­ere, Hans Hornemann, tv., og Terkel Skou Steffensen, th. FOLD ER Aspekt Offices bud på en barstol og indgår i en lille kollektion under samme navn med fire stole og skamler i rustfrit stål. ASPEKT OFFICE HAR LAVET fem forskellig­e køkkenfron­ter til Reform – i trae samt i sort, hvid, grøn og Post-it-gul – samt et hyldedesig­n, som er deres version af et overskab. Et samarbejde, de er meget stolte af. WORK & CO ER ET INTERNATIO­NALT digitalt bureau, hvis kontor Hans og Terkel har indrettet med tanke på at få aestetik, form og funktion til at gå op i en højere enhed. DET DANSKE MODEBRAND BLS Hafnia har fået masser af teksturer og forskellig­e design af Aspekt Office i deres nyindrette­de butik i København.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark