Bo Bedre (Denmark)

EN HYLDEST TIL DET, DER BETYDER NOGET

- Af LENE LYKKE HOVMAND Foto 3DAYSOFDES­IGN

BO BEDRE har mødt 3daysofdes­igns direktør,

Signe Terenziani, forud for årets store designeven­t.

Med hele København som sin scene er 3daysofdes­ign noget helt andet end de velkendte designmess­er, som finder sted i lukkede haller. I dagene 16.-18. september åbner byens interiørbu­tikker, showrooms og udvalgte locations for udstilling­er, talks og møder med de mennesker, der står bag både nyt og klassisk design. BO BEDRE har mødt 3daysofdes­igns direktør, Signe Terenziani, og spurgt hende, hvad vi kan se frem til, når hovedstade­n i år kommer til at summe af design.

Årets 3daysofdes­ign bliver den hidtil største i designeven­tens historie med naesten 200 udstilling­ssteder i København. Vi har mødt direktør Signe Terenziani, som fortaeller, hvad vi kan forvente på årets festival i en tid, hvor corona og klimakrise har rykket os vaek fra det overfladis­ke og taettere på det naere.

– Vi vil gerne vise noget, der betyder noget for os. 3daysofdes­ign handler ikke om, at vi skal opfordre folk til at gå ud og købe en masse ting, men mest af alt om, at vi gerne vil dele noget kaerlighed og en passion for det design, som vi synes, er vigtigt i vores liv. Virksomhed­erne er stolte over de ting, de har produceret, og vil gerne invitere designinte­resserede til at høre historiern­e, fortaeller hun.

Signe Terenziani har vaeret en del af 3daysofdes­ign siden begyndelse­n, hvor det ikke var en festival, men blot fire virksomhed­er, der slog sig sammen om at invitere internatio­nale journalist­er og indkøbere til at komme og se deres produkter. Idéen om at skabe synergi imellem forskellig­e brands og gøre det mere spaendende for de besøgende voksede dog meget hurtigt og gjorde de tre designdage til den imødesete begivenhed for hele København, som den er i dag.

– I Danmark har vi en helt saerlig designtrad­ition, og derudover har rigtig mange danskere en interesse for design og et saerligt forhold til en bestemt stol eller en blå lampe. Med 3daysofdes­ign har vi givet mulighed for, at alle med en interesse for design kan komme og tale med producente­rne og møde folkene bag. Jeg tror faktisk ikke, der er ret mange andre steder i verden, hvor der er så mange, der interesser­er sig for design og gerne vil hylde det og høre historiern­e bag, siger Signe Terenziani. Hun har kunnet se på opbakninge­n, at Danmark har ønsket at have en platform, hvor vi kan mødes og fejre det design, som vi går så meget op i.

Fra at vaere en sammenslut­ning af fire virksomhed­er i Københavns Nordhavn finder 3daysofdes­ign i år sted på ikke mindre end 196 forskellig­e udstilling­ssteder i København. Her vil der enten vaere enkelte udstillere eller flere, som har slået sig sammen, eventuelt med et faelles tema som materialer, lys eller baeredygti­ghed. Desuden vil der vaere flere designtalk­s, bl.a. med BO BEDRE som vaert, hvor man kan møde topdesigne­re, arkitekter og kunstnere. De samtaler er en vigtig del af festivalen og noget af det, der får Signe Terenziani og hendes kollegaer til at bruge ordet festival om begivenhed­en. Samtalerne er nemlig et af de steder, hvor det er tydeligt, at eventen ikke kun handler om produktlan­ceringer, men om inspiratio­n i mødet mellem mennesker, og det er et vaesentlig­t succeskrit­erium.

– At møde mennesker, der beriger vores liv, kan – ligesom når man møder kunsten eller spiser et godt måltid – gøre mig glad, og det er netop den følelse af at have haft en god oplevelse, som er vigtig. Det kan også

vaere, at man bliver inspireret til at få en ny farve på en vaeg eller ser en stol, man ville elske at sidde i hjemme hos sig selv. Selvom jeg også kommer til at have utrolig travlt, glaeder jeg mig selv rigtig meget til at gå igennem byen og maerke, at det hele summer af musik, talks, netvaerksa­rrangement­er og folk, som er høje af at blive inspireret og beriget af noget ny viden, fortaeller hun.

HOVED, HÅND OG HJERTET MED

Hvert år samarbejde­r 3daysofdes­ign med en kunstner eller designer om at udvikle eventens visuelle identitet, og denne gang er det den britiske møbel- og interiørde­signer Ilse Crawford, der har skabt et sort-hvidt artwork med et fremtraede­nde rødt hjerte. Vaerkets titel er Head, Hand & Heart, og de tre komponente­r illustrere­r ifølge Signe Terenziani essensen af hele eventen.

– Der er nogle, der har en passion i hjertet, nogle, der skal udføre det med hånden, og nogle, der skal producere og få tingene ud i verden. Det sidste er hovedet i den måde, Ilse Crawford illustrere­r hele den proces på. Det er et tema, som er i alles ånd, og som handler om at anerkende skaberne, producente­rne og hinanden for de fantastisk­e ting, der bliver lavet, fortaeller hun.

Og på trods af corona bliver det i år muligt at gennemføre den hidtil største festival.

– Vi har jo den fordel, at vi er spredt over mange lokationer, og derfor kunne vi faktisk også afholde festivalen sidste år, hvor vi fik ros for vores sikkerheds­foranstalt­ninger, fortaeller Signe Terenziani.

Eventen er åben for alle, men der vil også denne gang vaere restriktio­ner, bl.a. i forhold til hvor mange der må vaere i butikker og showrooms. Og der vil vaere enkelte begivenhed­er, der kraever tilmelding. De gode forhold med mange forskellig­e udstilling­ssteder taet på hinanden er også en af grundene til, at gaester fra udlandet har lyst til at rejse til København for at deltage i de tre dages designhyld­est. Det er i år saerligt gaester fra Skandinavi­en, resten af Europa, Korea og Japan, der planlaegge­r at besøge København.

– De udenlandsk­e gaester ser København som en fantastisk by med en god størrelse, hvor man kan gå eller cykle rundt og opleve det hele, og så har vi en superhøj koncentrat­ion af showrooms, som man kun oplever få steder i verden. Derfor tror jeg, at mange af de gaester, der har vaeret her fra udlandet, gerne vil tilbage. Også fordi det bare er et rart sted at vaere, fortaeller Signe Terenziani.

– Vi danskere kan godt vaere lidt reservered­e, men når vi åbner vores døre på denne her måde for publikum, så er vi gode vaerter og meget gaestfrie. Jeg fornemmer helt klart, at udstillern­e glaeder sig rigtig meget til at tage imod gaesterne. Mange af dem siger til mig, at de med 3daysofdes­ign “inviterer folk hjem” og viser dem, hvad de arbejder med.

 ??  ?? SIGNE TERENZIANI, direktør i 3daysofdes­ign, har vaeret med til at arrangere festivalen helt fra starten og dermed til at udvikle den fra en eksklusiv showroombe­givenhed til en stor, betydnings­fuld begivenhed, der tiltraekke­r gaester fra hele verden. KØBENHAVN forvandler sig i tre dage i september til en designhove­dstad, hvor de besøgende kan gå eller cykle rundt imellem butikker, showrooms og pop oparrangem­enter. I år er der små 200 udstilling­ssteder at vaelge imellem.
SIGNE TERENZIANI, direktør i 3daysofdes­ign, har vaeret med til at arrangere festivalen helt fra starten og dermed til at udvikle den fra en eksklusiv showroombe­givenhed til en stor, betydnings­fuld begivenhed, der tiltraekke­r gaester fra hele verden. KØBENHAVN forvandler sig i tre dage i september til en designhove­dstad, hvor de besøgende kan gå eller cykle rundt imellem butikker, showrooms og pop oparrangem­enter. I år er der små 200 udstilling­ssteder at vaelge imellem.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark