Bo Bedre (Denmark)

FRA MØRKT TIL LYST BADEVAEREL­SE

- Lone

Forslag tilbad eva er elses indretning modtagesme­d kyshånd. Jeg skal inden laenge i gang med at moderniser­e mit aeldre badevaerel­se og ønsker mig en moderne og enkel indretning, hvor belysning og spredning af dagslyset er saerlig vigtig. Badevaerel­set vender nemlig ind mod en noget mørk gård, og det forestille­r jeg mig, at man kan kompensere for med indretning­en. Rummet måler godt 2 x 4 meter med 2,7 meter til loftet, og der er derfor god plads til vaskebord, vaeghaengt toilet og en bruseniche på modsatte side. Kim

Hvidmalede vaegge, hvide blanke fliser i bruseniche­n, et relativt lyst gulv og gode lamper får dig et langt stykke ad vejen. Desuden kan du overveje IKKE at have matteret eller råt glas i vinduet, men klart glas og en let hvidlakere­t eller alufarvet persienne, så du kan vaelge, hvor meget du vil lukke af, og hvor meget dagslys du vil have ind.

Det er fint med et eller flere lysarmatur­er i loftet, men isaer spejlbelys­ningen er vigtig, og i et relativt mørkt rum vil det betyde en stor forskel, om spejlet er mindre eller større. Jeg taenker, at et stort spejl både vil vaere gavnligt hos dig og passe rigtig godt til dit ønske om en moderne og enkel indretning­sstil. Spejlbelys­ning kommer jo i mange former, så lamperne kan dels sidde på begge sider af spejlet, over spejlet eller indbygget i det, men det er vigtigt, at lyset ikke kaster uheldige skygger i dit ansigt. En rigtig god vaeglampe kunne vaere den viste Nomad Linestra fra Modular, men det kan også vaere lignende lamper på arm, der kan indstilles, så lyset bliver rummeligt ved spejlet. Jeg synes godt, at du kan liste et enkelt materiale ind i indretning­en, så du bryder det lyse look. Hvis vaskebordp­laden er helt hvid, vil den reflektere lyset i rummet, og så kan skuffefron­terne sagtens have en farve eller en traesort.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark