Bo Bedre (Denmark)

HJEMMELAVE­T FASTFOOD

-

Hvad skal der til for at gøre hverdagene lettere og måltiderne hurtige og laekre? FASTFOOD … Det er både hurtigt, let og laekkert, isaer når vi laver den selv. Kig med og se, hvor lidt der egentlig skal til, for at du kan trylle tre fastfoodfa­voritter frem i en fart. FALAFLER fås på frost i velassorte­rede supermarke­der og skal kun lige en tur i ovnen, før de smager mindst lige så godt som nystegte. KÅL maetter godt, det smager dejligt og er et appetitlig­t sprødt indslag. Køb kålen fintsnitte­t, eller skaer den selv tyndt, fx på en mandolin. Drys kålen med lidt salt og sukker, og kram den godt; så bliver konsistens­en lettere. GRANATAEBL­ET er smukt, og de juvelligne­nde røde kerner smager sødt og saftigt. Massér granataebl­et godt, inden du skaerer det over, så kerner og saft er nemmere at presse ud. I velassorte­rede supermarke­der fås granataebl­ekerner på frost, klar til brug. ARABISKE FLADBRØD er lette og laekre, men er du ikke så meget til hvidt brød, så erstat dem med fuldkornst­ortillaer. HUMMUS er nemt at lave selv, hvis man bruger forkogte kikaerter, men skal det gå rigtig staerkt, så kan man købe rigtig god hummus mange steder. Smag dig frem, og find din favorit. KORIANDER er uundvaerli­g i det mellemøstl­ige køkken. Er du ikke vild med den parfumered­e smag, så brug bredbladet persille i stedet.

NUDLER

er lynhurtige at tilberede, og vaelger du fuldkornsv­arianten, får du masser af smag og kostfibre med i købet.

GRØN KARRY

hører til de milde varianter, men du kan naturligvi­s justere styrken. Den giver en fantastisk smag, ikke kun til nudelrette­r, men fx også til dampede muslinger, men det er en helt anden snak.

SOJA

kommer vi ikke udenom, når vi laver asiatisk mad. Soja bidrager med en dejlig umamismag og er derfor også god som smagsgiver i andre retter. Vaer forsigtig med doseringen. Den indeholder en hel del salt, så smag endelig til. Alternativ­t kan du bruge tamari, som indeholder mindre salt.

GRØNTSAGER FRA SKUFFEN

er geniale at bruge, når det skal gå lidt hurtigt, og hvis man vil undgå madspild. Brug grøntsager, som er i saeson, og snit dem fint. Til de stegte nudler kan jeg anbefale peberfrugt, kål, gulerødder, svampe og spirer.

KORIANDER

er uundvaerli­g i det asiatiske køkken, men du sagtens bruge persille eller fx den aromatiske thai-basilikum i stedet.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark