Bo Bedre (Denmark)

STEGTE NUDLER MED GRØNT

4 PERSONER/20 MIN.

-

Hjemmelave­de thainudler … ja tak. En rest smager i øvrigt vildt laekkert dagen derpå til fx frokost.

200 g fuldkornsn­udler

600 g grøntsager, fx peberfrugt, kål, gulerødder osv.

2 spsk. olivenolie

1 spsk. grøn karrypasta

2 spsk. sojasauce

1 bundt frisk koriander

• Kog nudlerne som angivet på emballagen, og afdryp. Rens og snit de grøntsager, du har i skuffen.

• Varm olien i en stor pande/wok. Tilsaet karrypasta, og svits grøntsager­ne, mens du ryster wokken. Kom nudler på panden sammen med soja, steg et par minutter, og vend godt rundt. Servér nudlerne toppet med masser af koriander.

KÅL

giver stor fylde i en ret, og hvis du vil have den ekstra sprød, så laeg den i iskold vand i et par minutter. I sensommere­n høstes nogle af årets allerbedst­e kålsorter.

LØG

i tynde skiver, lidt mel og olie. Mere skal der ikke til, før du har de laekreste hjemmelave­de ristede løg. Er du vild med rå løg, så hak et ekstra løg, og drys over din “hotdog”.

PØLSER

er en smagssag. Jeg har aldrig vaeret fan, men efterhånde­n kan man købe gode pølser med enten lam eller okse, som smager udmaerket, så jeg overgiver mig langsomt. Tjek evt. ingrediens­listen, hvis du har svaert ved at gennemskue kvaliteten.

NANBRØD

danner basen i stedet for et klassisk pølsebrød. Du kan også bruge skiver af et daggammelt surdejsbrø­d, som ristes forinden. Eller fladbrød/tortillaer, hvis du har det.

PESTO

er nemt at lave, men igen … skal man have mad på bordet i en fart, så må man gå med en god købt pesto. Jeg foretraekk­er en pesto, som ikke er gennemblen­det, men grov, da den giver noget laekker struktur til smagen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark