Bo Bedre (Denmark)

Hvordan får vi en nem have til vores otium?

- Dorthe

KAERMINDES­ØSTER ER EN SUPERNEM BUNDDAEKKE­PLANTE. DEN GROR I SOL OG SKYGGE, BLOMSTRER HIMMELBLÅT I FORÅRET OG HAR ET ROBUST OG GODT LØV, DER DAEKKER GODT FOR UKRUDTET.

Vi er ved at vaere lidt oppe i årene og taenker på at omlaegge vores have til en mere aldersvenl­ig have, så vi kan nyde havelivet i mange år endnu. Har du et par gode tips til en lidt nemmere have? Anne Grethe og Søren Der er mange ting, man kan gøre for at gøre haven og havelivet lidt nemmere for sig selv, og er man på vej op i årene, er det en god idé at gøre det, mens man kan. Nogle tips kunne vaere:

Plant jeres bede til med gode, robuste stauder, som samtidig er gode bunddaekke­planter. Det kunne vaere storkenaeb – nogle af dem er delvist stedsegrøn­ne – høstanemon­er, lodden løvefod eller kaermindes­øster. Det er smukke, gode bunddaekke­planter, der minimerer forekomste­n af ukrudt. Derudover kan I sørge for, at der er belaegning under jeres siddeplads­er, således at eventuel plaeneklip­ning bliver nemmere. Vaelg en belaegning af store flader, så I ikke skal luge mellem fliserne. Husk, at små fliser er lig med mange fuger, og store fliser er lig med faerre fuger. I kan også vaelge en belaegning af trae på nogle af jeres siddeplads­er. Når I planter traeer, så vaelg opstammede traeer, som er traeer, der er podet på en stamme. På den måde har I styr på højde og størrelse af traeerne. Vaelg frugttraee­r som søjletraee­r. De skal ikke beskaeres i højden og er nemme at høste fra. Plant i højbede, gerne 60 cm høje – så kan de luges fra en stol. Sørg for en god og jaevn belaegning, så I nemt kan komme rundt, også med en eventuel kørestol. Vaelg også gerne ramper i stedet for trapper.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark