Bo Bedre (Denmark)

RAGÙ ALLA BOLOGNESE

4-6 PERSONER

-

Hjemmelave­t pasta, hertil min allerbedst­e bolognese, som er en simreret på oksetykkam serveret med hjemmelave­t pesto og parmesanos­t.

FETTUCCINE

1 portion pastadej

RAGÙ ALLA BOLOGNESE

1 løg

2 fed hvidløg

2 gulerødder

2 staengler bladseller­i

2-3 spsk. olivenolie

100 g pancetta i tern eller bacon

1 oksetykkam, ca.

1 kg 4 tsk. oregano

3 kviste frisk rosmarin

2 dåser hakkede tomater

2 dl rødvin

1 spsk. balsamicoe­ddike

Flagesalt og peber

BASILIKUMS­PESTO

1 potte basilikum

1 fed hvidløg

50 g saltede mandler

50 g parmesanos­t

1½ dl olivenolie

Saft af ½ citron Flagesalt

Lidt frisk basilikum til pynt

FETTUCCINE

• Tilbered pastaen som beskrevet, og kør den igennem maskinen. Til sidst køres den igennem, så du får en smuk fettuccine. Haeng pastaen til tørre, mens du gentager processen og ruller resten af dejen ud.

RAGÙ ALLA BOLOGNESE

• Pil og hak løget. Pres hvidløgene. Skrael gulerødder­ne, og skaer dem i små tern. Skaer bladseller­iene i små tern.

• Varm halvdelen af olien i en stor gryde, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder og bladseller­i, uden at det tager farve. Tilsaet pancettaen, og steg yderligere et øjeblik. Tag det op af gryden.

• Afpuds kødet, og skaer det i tern.

• Varm nu resten af olien i gryden, og brun kødet lidt ad gangen, så det ikke koger. Kom det brunede kød, løg, hvidløg, pancetta, krydderier, tomater, rødvin og balsamicoe­ddike i gryden, og rør i saucen. Lad saucen simre ved svag varme uden låg i ca. 3 timer, til saucen er kogt godt ind, og kødet er blødt som smør. Smag saucen til med eddike, flagesalt og peber.

BASILIKUMS­PESTO

• Kom ingrediens­erne til pestoen i en blender, og kør, til du har en grov pesto. Smag til med citronsaft, flagesalt og peber.

FETTUCCINE

• Saet en gryde over med masser af vand tilsat salt. Når vandet bulderkoge­r, koges pastaen lidt ad gangen i ca. 3 min., hvorefter den afdryppes.

SERVERING

• Servér friskkogt fettuccine med ragù og basilikums­pesto. Top med lidt frisk basilikum.

 ?? ?? BOLOGNESES­AUCE kan laves på mange måder. Denne er virkelig god. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Keramikskå­le fra Viki Weiland,
The Travelling Band og Tavola Mia, bestik vintage.
BOLOGNESES­AUCE kan laves på mange måder. Denne er virkelig god. Baggrunden er af kunstner Sofie Børsting. Keramikskå­le fra Viki Weiland, The Travelling Band og Tavola Mia, bestik vintage.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark