Bo Bedre (Denmark)

KØKKENFORB­EDRING MED MERE

-

Skriv til: BO BEDRE, Strandboul­evarden 130, 2100 København Ø. Eller send en mail til bobedre@ bobedre.dk. Maerk kuvert/mail: Brevkassen.

Kun offentligg­jorte breve besvares.

Vi er et ungt par med en baby på vej, der har overtaget et aeldre typehus. Vi står over for en større opgave, fordi det meste indvendigt ikke rigtig fungerer. To meget for små kamre, et lillebitte badevaerel­se og et gaestetoil­et, køkken uden spiseplads og ingen kontakt til stuen. Oliefyr til udskiftnin­g og gulve, som vi vil have varme i. Vi kan få lov til at bygge knap 24 m² til, og det vil vi absolut benytte os af, så vi får mere plads til spisebord og stue. Men hvordan får vi badevaerel­set forbedret uden at laegge gaestetoil­ettet til? Vi vil egentlig meget gerne blive ved at have to toiletter. Og plads til vaskemaski­ne. Og pusleplads. Og masser af skabe. Og tre vaerelser. Vi håber, du kan hjaelpe os med en plan. De nye husejere på Langeland

Tillykke med det lille hus. Lad mig starte med kamrene og badevaerel­set. Ved at slå de to små rum sammen får I et dejligt vaerelse og mulighed for at laegge et nyt toilet med vaskemaski­ne og pusleplads om på den anden side af badevaerel­set. Badevaerel­set udvider I nemlig med det eksisteren­de gaestetoil­et, som bliver til en rummelig bruseniche. Noget af pladsen (hvor karret før stod) inddrages ikke i badevaerel­set, men bliver til et indbygget garderobes­kab i entréen. Når kamrene laegges sammen, skal døren til sovevaerel­set flyttes om i stuen. Den placeres, så der er plads til en skabsvaeg på hele vaeggen bag ved den. Det tredje vaerelse finder I i den eksisteren­de spisestue. Ved at aendre fyrrum og tilføje et fadebur bliver rummet lidt kortere, men det er stadig lyst og med god plads til en hel skabsvaeg bag den nye dør. Køkken og bryggers laegges sammen, med højskabe for enden af det nye lange bord og endnu et ved indgangen til entréen.

Op ad vaeggen mod fadeburet er der plads til to styk høje vitrineska­be a bredde 80 cm. Her får I masser af hyldeplads til al jeres service, glas m.m. En bred åbning imellem køkken og spiseplads sikrer lys og kontakt, og den oprindelig­e stue rummer ud over et stort spisebord reoler, arbejdspla­ds og god gulvplads til småfolk.

Den nye tilbygning indrettes med sofahjørne og tv. Da der er et lille niveauspri­ng ned til tilbygning­en, bevarer jeg som forslag den del af muren, der danner ryg bag ved sofaen, mens trinnet er åbent resten af vejen. Brystnings­muren bag ved sofaen skal lige vaere en bid højere end sofaryggen, og her kan I placere lamper med mere. Lone

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark