Bo Bedre (Denmark)

Hvad skal vi vide, når vi vil have høns?

-

Vi er så glade for vores have, men vil gerne have lidt mere liv derude, og derfor overvejer vi at anskaffe et par høns. Kan du hjaelpe os med at blive klogere på, hvad reglerne egentlig er for at holde høns i et almindelig­t villakvart­er? Bjarne

Jeg kan på det varmeste anbefale at have høns i haven. Det er hyggeligt, men det giver også brandgod mening i forhold til havens cyklus, fordi de spiser naesten alt, lige fra haveaffald, graesafkli­p og maelkebøtt­eblade til køkkenaffa­ld, som de kvitterer for ved at levere både friske, laekre aeg og fantastisk gødning til din have. Desuden er det superhygge­ligt at have høns – de er nysgerrige og selskabeli­ge og vil kaglende følge jer rundt i haven, når I går rundt derude, og holde øje med alt, hvad I laver. Desuden klarer hønsene sig udenfor hele året rundt, og de kan sagtens klare at vaere alene hjemme i et par dage, bare de har godt med frisk vand og mad. På den måde er det også nemt at have sådan et par stykker i familien. Rigtig god fornøjelse med jeres nye fjerede venner. Dorthe

TIPS TIL HØNS

● I Danmark er hønsehold som udgangspun­kt lovligt overalt, undtagen ganske få steder, hvor der er udstedt et decideret forbud. Tjek på din kommunes hjemmeside, eller spørg på teknisk forvaltnin­g. I byzone er det ikke tilladt at have hane. ● Det kan vaere en idé at spørge sin grundejerf­orening eller andelsboli­gforening, om der er vedtaget et lokalt forbud. ● Tal gerne med din nabo, før du anskaffer dig hønsene. ● Man kan godt have høns uden at have en hane. Det er tit de galende haner, der gør naboerne bekymrede. ● Høns lugter ikke, hvis man gør rent i hønsehuset en gang om ugen.

● Stik naboen en håndfuld friske aeg i ny og nae – det gavner måske den gode stemning. ● En hønseflok på 4-5 høns kraever et lyst og vindtaet hønsehus på ca. 2-3 m² og en indhegnet hønsegård på ca. 4-5 m². ● Det daglige arbejde består hovedsagel­igt i at fodre, skifte vand, samle aeg og lukke hønsene ud og ind.

EN FLOK PÅ 4-5 HØNS KRAEVER SOM UDGANGSPUN­KT KUN ET KVARTERS ARBEJDE OM DAGEN, OG FOR DEN INDSATS FÅR DU TIL GENGAELD EN STABIL FORSYNING AF FRISKE AEG MED BÅDE MERE OG BEDRE SMAG END KØBEAEG.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark