Bo Bedre (Denmark)

BRØD BAGT PÅ GRILL MED PISKET HVIDLØGSSM­ØR

-

1 BRØD

Dejen til dette skønne brød skal haeve ved stuetemper­atur i 12-15 timer. Bagefter bages brødet i en gryde på grillen. Først med låg, så fugten fra dejen indkapsles, og brødet haever smukt. Dernaest uden låg, så brødet får en sprød skorpe.

RUGMELSDEJ

4 ½ dl vand

10 g gaer

350 g hvedemel 1 spsk. havsalt 150 g rugmel

PISKET HVIDLØGSSM­ØR

200 g smør 1-2 fed hvidløg Flagesalt

DAG 1

• Haeld vandet i en skål, og rør gaeren ud heri.

Tilsaet hvedemel, og rør dejen godt sammen.

Tilsaet havsalt og dernaest rugmel. AElt dejen på en røremaskin­e i 10-15 min. ved middel til høj hastighed, indtil dejen er elastisk og slipper skålens sider.

• Pensl en stor skål med tilhørende låg med olie, og haeld dejen heri. Laeg låg på skålen, og lad dejen stå til haevning på køkkenbord­et i 12 til 15 timer.

DAG 2

• Haeld forsigtigt dejen ud på et melet bord. Undgå at aelte for meget i dejen, men fold dejen ind over sig selv fra alle sider. Lad dejen haeve tildaekket på et meldrysset bord, mens grillen og gryden bliver varme.

• Saet en støbejerns­gryde med låg på en grill, og taend op, til den er godt varm. Lad gryden stå i ca. 15 min. på grillen. Tag gryden af grillen, tag låget af, og løft forsigtigt dejen over i gryden. Laeg låg på gryden, og bag brødet i gryden i ca. 30 min. på grillen. Løft låget af gryden, og bag brødet i yderligere ca. 10 min., til det er smukt gyldent. Afkøl brødet i gryden i ca. 10 min., hvorefter det afkøles på en bagerist.

PISKET SMØR

• Kom smørret i en skål, og pisk det et par minutter, til det er luftigt. Tilsaet presset hvidløg og flagesalt.

SERVERING

• Afkøl brødet en smule, inden det skaeres i skiver og serveres med pisket smør.

TIP: Brødet kan også bages i ovnen. Saet gryden i ovnen, og taend på 250° varmluft. Lad gryden stå i ovnen i ca. 20 min. Tag gryden ud, tag låget af, og løft forsigtigt dejen over i gryden. Laeg låg på gryden, og stil den i ovnen. Bag brødet i ca. 30 min. Tag nu låget af gryden, og bag brødet i yderligere ca. 10 min., til det er smukt gyldent.

 ?? ?? STØBEJERNS­GRYDE
fra Le Creuset, lille keramikskå­l fra Seramikku, skaerebrae­t og kniv privateje.
STØBEJERNS­GRYDE fra Le Creuset, lille keramikskå­l fra Seramikku, skaerebrae­t og kniv privateje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark