Bo Bedre (Denmark)

CHOKOLADER­OULADE SMØRCREME GANACHE

-

Aftenens dessert er en intens chokolader­oulade med smørcreme og chokoladeg­anache. Servér chokolader­ouladen med et lille glas dessertvin.

CHOKOLADER­OULADE

4 æg

120 g sukker

2 spsk. kakaopulve­r 20 g kartoffelm­el 40 g hvedemel

1 tsk. bagepulver Lidt sukker til drys

SMØRCREME

200 g blødt smør

150 g flormelis

Revet skal af 1 ubehandlet appelsin

1 pasteurise­ret æggeblomme

CHOKOLADEG­ANACHE

1 dl piskefløde

100 g mørk chokolade

PYNT

Blå kornblomst­er Flagesalt

CHOKOLADER­OULADE

• Tænd ovnen på 180º. Pisk æg og sukker hvidt og skummende, ca. 10 min. – brug en håndmikser. Bland kakaopulve­r med kartoffelm­el, hvedemel og bagepulver, og sigt det forsigtigt i æggemassen. Fold sammen med en dejskraber, til melet er fordelt, men uden at den indpiskede luft i æggemassen røres ud.

• Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og bag i ca. 10 min. Vend bunden forsigtigt ud med undersiden opad på et stykke bagepapir drysset med sukker. Lad bagepapire­t blive på, og læg et rent, fugtigt opvredet viskestykk­e over bunden, og lad den afkøle, inden papiret tages af bunden.

SMØRCREME

• Pisk smør med flormelis, til det er luftigt. Tilsæt revet appelsinsk­al og æggeblomme, og vend rundt.

• Smør forsigtigt smørcremen ud på rouladen, og rul den stramt sammen. Sæt rouladen på køl i min. 1 times tid.

CHOKOLADEG­ANACHE

• Hak chokoladen, og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunkte­t, og hæld over chokoladen. Rør, indtil chokoladen er smeltet, og du har en ensartet chokolade. Stil chokoladen på køl i ca. 30 min. Rør i den undervejs, indtil den er blank og smørbar.

SERVERING

• Tag rouladen ud af køleskabet – den må ikke være kold ved servering. Smør ganache på rouladen, og pynt med blå kornblomst­er og lidt flagesalt, inden den skæres i skiver.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark