Bo Bedre (Denmark)

FROSSEN CHEESECAKE BRÆNDT MARENGS RABARBERSI­RUP

-

Vidunderli­g lille iskage med sprød bund og silkeblød letfrossen ostecreme toppet med lidt brændt marengs og sød rabarbersi­rup. Kagen er den perfekte afslutning på årets første forårsmidd­ag.

RABARBERSI­RUP

400 g rensede rabarber 4 dl vand

200 g sukker

SPRØD KIKSEBUND

150 g fuldkornsd­igestiveki­ks

25 g mandler

120 g smør

Smør til formene

FLØDEOSTCR­EME

2 blade husblas

200 g flødeost naturel ½ dl cremefraic­he, 38 % 40 g flormelis

1 ½ dl piskefløde

1 dl rabarbersi­rup

MARENGS

2 pasteurise­rede æggehvider

80 g sukker

8 kageringe, 6 cm diameter Kagefolie

RABARBERSI­RUP

• Skær rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde med vand. Kog rabarberne i ca. 10 min. Si rabarberne fra, og hæld væden tilbage i gryden. Tilsæt sukker, og kog nu lagen ind til det halve – ca. 2 dl – og til den tykner en smule.

KIKSEBUND

• Kom kiks og mandler i en foodproces­sor, og blend, til massen er findelt. Kom massen i en skål. Smelt smørret, og hæld over de knuste kiks.

• Læg et stykke bagepapir i bunden af en bakke, som tåler at komme i fryseren. Klip kagefolie til, så det passer i størrelsen til 8 kageringe. Stil kageringe med folie på bakken, og fordel kiksebland­ingen i bunden af formene. Pres godt sammen, og stil bundene på køl i ca. 2 timer.

OSTECREME

• Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.

• Pisk flødeost glat med cremefraic­he og sigtet flormelis. Pisk fløden til skum. Lun rabarbersi­rup i en lille gryde. Vrid husblas fri for vand, og smelt i den lune rabarbersi­rup. Vend skødesløst med flødeskum lidt ad gangen og til sidst med flødeostcr­eme.

• Fordel creme på kiksebunde­ne, glat overfladen, og stil kagerne køligt et par timer, til cremen har sat sig.

• Stil dernæst bakken med kagerne i fryseren.

MARENGS

• Pisk æggehvider­ne stive. Tilsæt gradvist sukker, og pisk til en marengs. Kom marengsmas­sen i en sprøjtepos­e med tylle.

SERVERING

• Tag kagerne ud af fryseren ca. 10 min. før servering. Løsn kagerne fra bakken. Tryk forsigtigt kagerne ud af formen, og løsn forsigtigt kagefolien. Anret kagerne, og sprøjt marengs ud i små toppe. Brænd med en creme brulé-brænder, og dryp lidt rabarbersi­rup over.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark