Bolig Magasinet

LYS OASE FOR HELE FAMILIEN

- Af Mette Helena Rasmussen/ Retro Villa

Det var kaerlighed ved første blik, da Trine og familien så udsigten over mark, skov og fjord. Huset måtte til gengaeld have den helt store overhaling, før familien fik opfyldt deres drøm om en lys, let sommeroase.

Hvordan skaber du den perfekte oase for hele familien? Spørger du Trine Strøh, er svaret dygtige håndvaerke­re, enkle materialer og en fabelagtig udsigt, der giver ro til krop og sjael. Kig indenfor i det smukke, lyse sommerhus med en helt saerlig børnemagne­t i stuen.

Trine Strøh, hendes mand og to børn bor i udlandet, men drømte om en fast base, når de er på ferie i Danmark, derfor gik jagten ind på et sommerhus. Valget faldt på en smuk plet ved Kolding Fjord med udsigt til vand og skov, men det gamle sommerhus traengte til en ordentlig hånd. – Planløsnin­gen var ikke, som vi ønskede, vinduerne var små, og vaerelsern­e lå mod fjordsiden, og vi ville gerne kunne se vandet fra stuen. Det endte faktisk med, at vi kun stod med husets ydermure og loftsbjael­ker tilbage, fortaeller Trine.

Men renovering­en stoppede ikke der. Familien ville nemlig gerne have et stort leverum med køkken, stue og spiseplads i et, og for at få plads til det hele måtte de bygge til.

– Vi flyttede vaerelsern­e og tilbyggede et køkken for at gøre leverummet mere sammenhaen­gende. Så huset har vaeret igennem en stor forvandlin­g. Alt er bygget op på ny, siger Trine.

Heldigvis har den omfattende ombygning vaeret det hele vaerd.

– Vi har fået skabt et rum, hvor alle kan vaere sammen, uanset om man er i køkkenet eller i stuen, fortaeller Trine.

RO FOR ØJET – OG PLADS TIL BØRN

Stilen i sommerhuse­t er en kombinatio­n af nordisk sommerhuss­til og moderne traehytte. Parret har blandt andet valgt birkefiner som gennemgåen­de materiale, da traeet gør udtrykket levende, men samtidig roligt.

– Vi har valgt at bruge birkefiner i køkken, alkove, entré og på skabslåger­ne i sove- og børnevaere­lset, fortaeller Trine.

Parret har også brugt linoleum i en sart, grå tone flere steder, og netop det er Trines bedste tip til at skabe ro i indretning­en, hvis du har børn: Gå efter store, monotone farveflade­r, som hvide vaegge, ensfarvede gulve og gennemgåen­de materialer – og brug i stedet farver, når du vaelger mindre ting som belysning, puder, taepper og blomster.

– Med to små børn er der ofte legetøj overalt, og så er det rart, at der ikke er noget, der skaber for meget uro for øjet, siger hun.

Et af husets saerlige kendetegn er da også den hyggelige alkove i leverummet, hvor alle børn valfarter ind som det første, når familien får besøg. Det er nemlig det oplagte sted til hygge, hulebygger­i eller en lille eftermidda­gslur. Men også terrassen rundt om huset er hit hos børnene.

– Traeterras­sen hele vejen rundt om huset er det bedste, vi har gjort. Den bruges flittigt af børnene, der kører rundt og rundt på deres små cykler, og så indbyder den til, at man saetter sig ned, fortaeller Trine.

 ?? Foto Tia Borgsmidt ??
Foto Tia Borgsmidt
 ??  ?? Sommerhuse­t har fået den helt store makeover. Der er kun ydermurene og loftsbjael­ker tilbage fra det oprindelig­e hus. Samtidig er der blevet bygget til for at skabe et stort køkken-alrum og få udsigten over Kolding Fjord i fokus.
Idé
Skab et ekstra hyggespot i terrassen ved at saenke en del, så der bliver en indbygget ‘sofa’.
Sommerhuse­t har fået den helt store makeover. Der er kun ydermurene og loftsbjael­ker tilbage fra det oprindelig­e hus. Samtidig er der blevet bygget til for at skabe et stort køkken-alrum og få udsigten over Kolding Fjord i fokus. Idé Skab et ekstra hyggespot i terrassen ved at saenke en del, så der bliver en indbygget ‘sofa’.
 ??  ?? Idé Traet af emhaetten? Skjul den i en kasse i samme farve som vaeggen. Indmaden af køkkenet er fra Kvik, mens de smukke, grå linoleumsf­ronter er lavet af en lokal snedker. Kombinatio­nen af linoleum og birkefiner giver et blidt, luftigt udtryk. Det lyse gulv i Douglas-gran er fra Torp Gulve og de sorte lamper fra Ikea.
Idé Traet af emhaetten? Skjul den i en kasse i samme farve som vaeggen. Indmaden af køkkenet er fra Kvik, mens de smukke, grå linoleumsf­ronter er lavet af en lokal snedker. Kombinatio­nen af linoleum og birkefiner giver et blidt, luftigt udtryk. Det lyse gulv i Douglas-gran er fra Torp Gulve og de sorte lamper fra Ikea.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Spiseborde­t er et teakfund fra Dba.dk, der er blevet malet af en autolakør. De høje stole er fra Ikea, mens spisebords­stolene og lampen er designet af Arne Jacobsen.
Spiseborde­t er et teakfund fra Dba.dk, der er blevet malet af en autolakør. De høje stole er fra Ikea, mens spisebords­stolene og lampen er designet af Arne Jacobsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark