Bolig Magasinet

HÅRDT ARBEJDE BLEV TIL BLØD MINIMALISM­E

Med fokus på kvalitet, godt håndvaerk og kreative idéer lykkedes det Rasmus og Lise at forvandle et meget vanskeligt renovering­sprojekt til deres faelles drømmeboli­g.

- Tekst Julie Hammer Lauridsen Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Husdrømme går i opfyldelse. Se bare Rasmus og Lises fantastisk­e makeover.

Det mest besvaerlig­e hus i Danmark at renovere. Sådan lød dommen fra Rasmus Pryts og Lise Heibergs murer, da han så deres murermeste­rvilla i Ballerup. Fire baerende vaegge skulle fjernes for at skabe det store køkken-alrum, som parret drømte om, vaeggene skulle isoleres, og så var det mere end 100 år gamle hus bygget på kampesten.

– Vi ledte aerligt talt efter noget gammelt skrammel. Vi ville gerne lave alt selv og skabe vores helt eget, men vi fandt trods alt et hus, som er bygget af gode materialer, og hvor taget og vinduerne var i fin stand, så vi kunne fokusere på resten, fortaeller Rasmus.

Og netop den gode kvalitet er vigtig for parret. Rasmus har selv haft en finger med i spillet vedrørende al renovering­en i hjemmet. Det betød, at han de fleste dage arbejdede på huset i de lyse morgentime­r inden arbejde og til langt ud på natten efter arbejde.

– Det har kraevet mange kraefter, men det er det hele vaerd, når vi nu kan se resultatet og ved, at vi har udnyttet hver en centimeter. Det er vigtigt for os at vide, at intet kunne vaere gjort bedre, siger Rasmus.

EN FAELLES STIL

Brede sildebensg­ulve, farvede vaegge og en minimalist­isk stil er resultatet af parrets 12 måneders hårde arbejde.

– Hele huset er os nu. Der er intet tilbage fra tidligere ejere, og vi har skabt en stil, som er herskabeli­g, men samtidig moderne og minimalist­isk med et blødt touch, fortaeller Lise.

Lise ønskede farve på vaeggene for at bløde den enkle stil op og valgte grøn i flere nuancer for at skabe sammenhaen­g i hjemmet. En beslutning som Rasmus lige skulle sluge, da han aldrig har vaeret tilhaenger af farvede vaegge.

– Jeg var meget i tvivl om, hvordan det ville blive, men nu kan jeg slet ikke forestille mig vores hjem uden, siger Rasmus.

Deres hjem er indrettet med kvalitetsm­øbler, genbrugsfu­nd og kreative løsninger. De er selv utroligt glade for deres løsning med en skydedør mellem entréen og køkken-alrummet.

– Det er vigtigt for os, at vi ikke tager forhastede beslutning­er, men får valgt laekkert design og god kvalitet, som vi ved, vi vil have i lang tid. Derfor har vi efter to år i huset ikke fundet den rette skaenk endnu, men nu valgt at lave den selv, fortaeller Lise.

De gode idéer står stadig i kø hos parret, som går i gang med haven til sommer. Naeste år skal førstesale­n udbygges, og de leger med tanken om at udnytte pladsen under trappen som walk-in closet.

 ??  ??
 ??  ?? Lise har en svaghed for genbrugsfu­nd, isaer keramik. Samlingen spreder sig i hele hjemmet og skaber både personligh­ed og bløder parrets minimalist­iske stil lidt op. Tekanden er fra Skagerak.
Lise har en svaghed for genbrugsfu­nd, isaer keramik. Samlingen spreder sig i hele hjemmet og skaber både personligh­ed og bløder parrets minimalist­iske stil lidt op. Tekanden er fra Skagerak.
 ??  ?? Lise og Rasmus har prioritere­t et rummeligt køkken-alrum med et stort hjemmelave­t spisebord af Dinesen-planker og Hay-ben, som de kan samle familien om. Pendlerne er fra New Works. HER BOR Lise Heiberg (31), marketing- og showroom-manager hos Roomstore, sammen med Rasmus Pryts (32), projektled­er hos AG Gulve, og deres to døtre, Bella (3) og Vilde (8 mdr.). HVOR Familien bor i en murermeste­rvilla fra 1895 i Ballerup på 121 kvadratmet­er fordelt på to etager + 16 kvadratmet­er kaelder. LAES MERE Følg familien på Instagramp­rofilen @bellabolig.
Lise og Rasmus har prioritere­t et rummeligt køkken-alrum med et stort hjemmelave­t spisebord af Dinesen-planker og Hay-ben, som de kan samle familien om. Pendlerne er fra New Works. HER BOR Lise Heiberg (31), marketing- og showroom-manager hos Roomstore, sammen med Rasmus Pryts (32), projektled­er hos AG Gulve, og deres to døtre, Bella (3) og Vilde (8 mdr.). HVOR Familien bor i en murermeste­rvilla fra 1895 i Ballerup på 121 kvadratmet­er fordelt på to etager + 16 kvadratmet­er kaelder. LAES MERE Følg familien på Instagramp­rofilen @bellabolig.
 ??  ?? Vaegfarve ‘Minty breeze’ fra Jotun. Parret er begge vilde med den herskabeli­ge stil, men har valgt at gøre det mere moderne med hvide, enkle lister, brede sildebensg­ulve og stramme møbler. LISES BEDSTE INDRETNING­STIP
– Find jeres faelles stil. Laes boligblade, søg på Pinterest, og lav moodboards sammen. Når I har fundet huset, så tilpas stilen til det nye hjem, og gå ned i selv de mindste detaljer, som hvor toilettet skal stå på badevaerel­set, hvordan listerne skal se ud, og hvor I skal have jeres stikkontak­ter.
Vaegfarve ‘Minty breeze’ fra Jotun. Parret er begge vilde med den herskabeli­ge stil, men har valgt at gøre det mere moderne med hvide, enkle lister, brede sildebensg­ulve og stramme møbler. LISES BEDSTE INDRETNING­STIP – Find jeres faelles stil. Laes boligblade, søg på Pinterest, og lav moodboards sammen. Når I har fundet huset, så tilpas stilen til det nye hjem, og gå ned i selv de mindste detaljer, som hvor toilettet skal stå på badevaerel­set, hvordan listerne skal se ud, og hvor I skal have jeres stikkontak­ter.
 ??  ?? Den rå laederstol fra Magis, messinggul­vlampen fundet i genbrug og vaeglampen fra DCW giver kant til den bløde vaegfarve.
Den rå laederstol fra Magis, messinggul­vlampen fundet i genbrug og vaeglampen fra DCW giver kant til den bløde vaegfarve.
 ??  ?? Tre fine genbrugsfu­nd skaber kontrast til det enkle sofabord.
Tre fine genbrugsfu­nd skaber kontrast til det enkle sofabord.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark