Bolig Magasinet

Fine farver i det gamle trykkeri

Industriel­t, farverigt og personligt. Tag med på besøg hos arkitekt og møbeldesig­ner Laura Allen Müller og datteren Viola i deres inspireren­de lejlighed fyldt med sjove diy-løsninger.

- Foto, styling og tekst Iben & Niels Ahlberg

Laura har givet lejlighede­n i det gamle trykkeri et farrigt twist.

“LEJLIGHEDE­N HAR EN EGEN HISTORIE OG FUNKTIONAL­ITET, SOM JEG BLANDER MIT LIV IND I“

Leg løs, prøv af, eksperimen­tér! Sådan lyder arkitekt og møbeldesig­ner Laura Allen Müllers bedste indretning­stip. Hjem skal nemlig ikke vaere perfekte. Tvaertimod. – Tillad dig at eksperimen­tere, og se dine ting i nye sammenhaen­ge. Perfekte hjem giver ingen inspiratio­n – heller ikke til dig selv, siger hun.

Laura bor sammen med datteren Viola i en 100 kvadratmet­er stor lejlighed i et af de charmerend­e baggårdshu­se i Københavns Indre By. Ejendommen fra 1800-tallet var oprindelig­t trykkeri, og netop stemningen og de utradition­elle industriel­ementer fra dengang var det, der gjorde udslaget.

– Lejlighede­n har en egen historie og funktional­itet, som jeg blander mit liv ind i, fortaeller Laura, der faldt pladask for de rå vaegge, fritlagte stålbjaelk­er og det industriel­le loft i bølget metal.

Til gengaeld passede planløsnin­gen dårligt til familien, der manglede nemlig et vaerelse til datteren Viola, og derfor måtte der en makeover til. Løsningen blev at flytte køkkenet og saette en vaeg op. Samtidig blev der skabt et stort faellesrum med køkken, spiseplads og stue i et, men her løb Laura ind i en ny udfordring – lyset.

Lejlighede­n har nemlig kun vinduer mod nord, og derfor kommer der intet sollys direkte ind – kun refleksion­er. For at få det maksimale ud af de sparsomme stråler, har Laura indrettet sig med glas og blanke overflader, der kan reflektere og fordele lyset bedst muligt. Blandt andet valgte hun et køkken med blanke, hvide elementer, ligesom hun gjorde åbningen mellem stue og entré større og skiftede vaeggen mellem entréen og sovevaerel­set ud med glas.

MIT HJEM VISER HELE MIG

I Lauras verden er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert, når det kommer til indretning. Det er en leg med farver, stilarter og materialer. Resultatet er et personligt miks af moderne enkelthed, arvestykke­r og loppefund med sjael og historie.

– Mit eget design er meget stringent, det giver plads til kontraster og mere organiske elementer, uden de kommer til at forstyrre hinanden, siger hun.

Mange af tingene er, hvad Laura kalder ‘resampling’, det vil sige møbler, som hun har bygget videre på, så funktionen bliver opdateret eller aendret. Blandt andet gør hun meget ud af at finde aestetiske løsninger til opbevaring. Den sammensatt­e skuffeløsn­ing ved braendeovn­en og skillevaeg­gen med indbygget opbevaring bare for at naevne et par. Og netop mikset er det vigtige.

– Vi er alle sammensatt­e mennesker, der på én eller anden måde stikker lidt i alle retninger. Her er det mine til- og fravalg, der gør hjemmet til mit og viser hele mig, fortaeller hun.

 ??  ??
 ??  ?? Da Laura overtog lejlighede­n, måtte hun flytte køkkenet for at skabe et vaerelse til datteren Viola. Laura valgte et enkelt, hvidt køkken, der ikke fylder visuelt i det store køkken-alrum. Samtidig satte hun store, hvide klinker på højkant på vaeggen over køkkenbord­et for at skabe en illusion af, at der er højere til loftet, end der er.
Da Laura overtog lejlighede­n, måtte hun flytte køkkenet for at skabe et vaerelse til datteren Viola. Laura valgte et enkelt, hvidt køkken, der ikke fylder visuelt i det store køkken-alrum. Samtidig satte hun store, hvide klinker på højkant på vaeggen over køkkenbord­et for at skabe en illusion af, at der er højere til loftet, end der er.
 ??  ??
 ??  ?? De gule stole og det rosa spisebord, som Laura selv designet, giver masser af farve til det store køkken-alrum.
De gule stole og det rosa spisebord, som Laura selv designet, giver masser af farve til det store køkken-alrum.
 ??  ?? Spiseborde­t og baenken i indfarvet fiberbeton har Laura designet i samarbejde med kollegaen Susanne Storm, mens de gule stole er fra Kare Design.
Spiseborde­t og baenken i indfarvet fiberbeton har Laura designet i samarbejde med kollegaen Susanne Storm, mens de gule stole er fra Kare Design.
 ??  ?? Laura har indrettet en lille køkkenhave ved den franske altan. Mellem planterne står en madonna, der bliver lyst op af lyskaeder og en lanterne om aftenen.
Laura har indrettet en lille køkkenhave ved den franske altan. Mellem planterne står en madonna, der bliver lyst op af lyskaeder og en lanterne om aftenen.
 ??  ?? Lejlighede­n ligger i en hyggelig baggård og var tidligere trykkeri.
Lejlighede­n ligger i en hyggelig baggård og var tidligere trykkeri.
 ??  ?? De to laenestole ved den franske altan har Laura fundet i storskrald. Det har vist sig at vaere lidt af et scoop, da stolene er to prototyper designet af Niels Jørgen Haugesen. Puderne har Laura tilføjet. Idé Skab et cool, industriel­t look med hylder i metal.
De to laenestole ved den franske altan har Laura fundet i storskrald. Det har vist sig at vaere lidt af et scoop, da stolene er to prototyper designet af Niels Jørgen Haugesen. Puderne har Laura tilføjet. Idé Skab et cool, industriel­t look med hylder i metal.
 ??  ??
 ??  ?? Laura gør meget ud af at finde aestetiske opbevaring­sløsninger. Ved braendeovn­en har hun sammensat små skuffemøbl­er fra Ikea for at skabe et enkelt, diskret udtryk.
Laura gør meget ud af at finde aestetiske opbevaring­sløsninger. Ved braendeovn­en har hun sammensat små skuffemøbl­er fra Ikea for at skabe et enkelt, diskret udtryk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark