Bolig Magasinet

Inde og ude flyder sammen i Kristina Dams køkken-alrum.

Hvordan gør du nybyg hyggeligt og personligt? Det dilemma stod designer Kristina Dam med, da familiens nye tilbygning og alrum var en realitet. Se, hvordan hun skruede op for hyggen.

- Tekst Mette Kirstine Brinch Styling Rikke Graff Juel Foto Anitta Behrendt

Designer Kristina Dam, hendes mand, Ketil Duckert, og deres to børn drømte om mere plads og at skifte deres slidte køkken ud. Løsningen blev en tilbygning med et nyt, lyst køkken-alrum og god plads til hele familien. – Selv om tilbygning­en kun giver 30 kvadratmet­er ekstra, har den gjort en kaempe forskel. Huset er fyldt med plads og lys nu, og vi elsker den måde, rummene helt naturligt glider ind i hinanden, fortaeller Kristina.

Ud over spiseplads fungerer tilbygning­en også som opholdsstu­e med udsigt til haven. Derfor fik familien bygget en lang baenk med masser af siddeplads­er under de store vinduer i tilbygning­en.

– Vi er isaer glade for løsningen med baenken og det store vinduespar­ti, der kan skydes helt til side. Når vinduerne åbnes helt, er det som at sidde ude i haven. På den måde kan vi tyvstarte sommeren, siger Kristina.

HYLDER FYLDT MED HYGGE

Efter flere år med et mørkt køkken, valgte parret et enkelt, hvidt køkken med en hvid corian-bordplade og lysegrå marmor på vaeggen bag komfuret. Den løsning blev Kristina dog hurtigt traet af, da hun syntes rummet manglede karakter og hygge. Derfor blev køkkenet suppleret med en grå flisevaeg og en smal hylde til at stille ting på.

– Jeg elsker at aendre på stemning og farver i mit hjem, og hylden er derfor genial til at give køkkenet en hurtig makeover. De grå fliser er sat lodret, og det giver et flot, grafisk udtryk, samtidig er det en spaendende kontrast til marmoren. Det er kun to ting, jeg har tilføjet, men det har skabt en markant forvandlin­g, fortaeller hun.

Samtidig fik Kristina idéen til at lave en smal reol, der fungerer som en oversized saettekass­e, på den ene vaeg i tilbygning­en.

– Jeg brugte lang tid på at tegne reolen, for den skulle rumme både store og små ting samt give plads til vores sofa. Hvor vi før havde en lidt død vaeg, der var umulig at indrette, er det nu som at have et gigantisk moodboard, hvor jeg kan lave nye, inspireren­de kompositio­ner og skabe hygge og personligh­ed i vores hjem, siger Kristina.

KRISTINAS BEDSTE INDRETNING­STIPS

· Vaelg møbler, som betyder noget for dig. Gerne møbler af god kvalitet, som patinerer smukt og kan holde i mange år.

· Saml kunst eller nips, så der også er vaegge og områder i din bolig, som står tomme. De rene flader skaber ro for øjet og giver det udstillede ekstra fokus.

· Bland nyt design med gamle klassikere, og krydr med arvestykke­r eller loppefund – det skaber et personligt udtryk.

· Vaer opmaerksom på farveholdn­ingen. Brug gerne farver, der går igen i flere nuancer eller materialer.

“Jeg elsker at aendre på stemning og farver i mit hjem, og hylden er genial til at give køkkenet en hurtig makeover“

 ??  ??
 ??  ?? Små tricks kan gør en stor forskel. Hos Kristina og familien var flisevaeg og en smal hylde til nips nok til at give det før lidt anonyme køkken personligh­ed. Køkkenet er fra Ikea med speciallav­et bordplade i Corian og grå cementflis­er fra Marokk.
Små tricks kan gør en stor forskel. Hos Kristina og familien var flisevaeg og en smal hylde til nips nok til at give det før lidt anonyme køkken personligh­ed. Køkkenet er fra Ikea med speciallav­et bordplade i Corian og grå cementflis­er fra Marokk.
 ??  ?? Kristina Dam er uddannet grafisk designer fra Arkitektsk­olen og har siden 2012 designet plakater, møbler og keramik under navnet Kristina Dam Studio.
Kristina Dam er uddannet grafisk designer fra Arkitektsk­olen og har siden 2012 designet plakater, møbler og keramik under navnet Kristina Dam Studio.
 ??  ??
 ??  ?? Lavastensb­raet er fra Made a Mano og det røde krus fra Ferm Living, mens sukkerskål­en er fra en keramiker i New York og lågkrukker­ne Kristinas eget design.
Lavastensb­raet er fra Made a Mano og det røde krus fra Ferm Living, mens sukkerskål­en er fra en keramiker i New York og lågkrukker­ne Kristinas eget design.
 ??  ?? Fra den nye tilbygning er der et flot view til køkkenet og stuen.
Fra den nye tilbygning er der et flot view til køkkenet og stuen.
 ??  ??
 ??  ?? Fra spiseborde­t er der en fantastisk udsigt til alt det grønne i haven. Bordet er Kristinas eget design, mens stolene er Poul Kjaerholms ‘PK1’ og Børge Mogensens ‘J39’. Pendlen over bordet er fra Le Klint.
Fra spiseborde­t er der en fantastisk udsigt til alt det grønne i haven. Bordet er Kristinas eget design, mens stolene er Poul Kjaerholms ‘PK1’ og Børge Mogensens ‘J39’. Pendlen over bordet er fra Le Klint.
 ??  ?? Idé Giv et enkelt, hvidt køkken hygge med naturmater­ialer som trae, flet og keramik.
Idé Giv et enkelt, hvidt køkken hygge med naturmater­ialer som trae, flet og keramik.
 ??  ?? Takket vaere den lille hylde over køkkenbord­et kan Kristina nemt give rummet en mini-makeover. Hylden er i hvidmalet mdf. Billedet er fra Norm Architects og sølvkanden et loppefund, mens lågkrukken i trae er fra Kristina Dam Studio.
Takket vaere den lille hylde over køkkenbord­et kan Kristina nemt give rummet en mini-makeover. Hylden er i hvidmalet mdf. Billedet er fra Norm Architects og sølvkanden et loppefund, mens lågkrukken i trae er fra Kristina Dam Studio.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Idé
Du behøver ikke at male for at få flere farver. Brug planter og naturmater­ialer som laeder og trae til at give hjemmet et laekkert, naturligt twist. Kristina har selv designet den smalle reol og fået en snedker til at bygge den. Reolen er lavet som en oversized saettekass­e og rummer et hav af loppefund og designobje­kter. Laedersofa­en designet af Fabricius & Kastholm er et af parrets favoritmøb­ler. Sidebordet, skamlen, lampen og puden er alle fra Kristina Dam Studio.
Idé Du behøver ikke at male for at få flere farver. Brug planter og naturmater­ialer som laeder og trae til at give hjemmet et laekkert, naturligt twist. Kristina har selv designet den smalle reol og fået en snedker til at bygge den. Reolen er lavet som en oversized saettekass­e og rummer et hav af loppefund og designobje­kter. Laedersofa­en designet af Fabricius & Kastholm er et af parrets favoritmøb­ler. Sidebordet, skamlen, lampen og puden er alle fra Kristina Dam Studio.
 ??  ?? Den røde kop er fra Ferm Living og den rosa tallerken fra en keramiker i Jylland, resten er Kristinas design.
Den røde kop er fra Ferm Living og den rosa tallerken fra en keramiker i Jylland, resten er Kristinas design.
 ??  ?? Kristina er ofte på udkig efter flotte ting på loppemarke­der, da hun lader sig inspirere af materialer og former i sit job. Vasen ‘Dome’ er fra Kristina Dam Studio og viften fra en rejse til Hong Kong.
Kristina er ofte på udkig efter flotte ting på loppemarke­der, da hun lader sig inspirere af materialer og former i sit job. Vasen ‘Dome’ er fra Kristina Dam Studio og viften fra en rejse til Hong Kong.
 ??  ?? Den lange baenk ved vinduet skaber en hyggelig siddeplads med udsigt til haven og rummer masser af indbygget opbevaring. Både baenk og gulv er lavet i gulvplanke­r fra Dinesen.
Den lange baenk ved vinduet skaber en hyggelig siddeplads med udsigt til haven og rummer masser af indbygget opbevaring. Både baenk og gulv er lavet i gulvplanke­r fra Dinesen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark