Bolig Magasinet

Smukke blomster

-

Lav en kunstneris­k og skulpturel buket ved at mikse forskellig­e, fyldige blomster. Taenk både i blomster, der giver volumen i højden, og blomster, som falder flot. Vaelg en vild vase, og følg dens konturer, lav eksempelvi­s en skrå buket, hvis vasen er skrå.

DEN KUNSTNERIS­KE

Elsker du blomster i hjemmet? Men synes du, at det kan vaere svaert selv at lave vellykkede buketter? Få blomsterbi­nder Sanja Alexandra Nielsens bedste idéer og tips til både at binde og arrangere smukke, vilde og nemme buketter.

Blomster

SANJAS TIPS TIL SMUKKE BUKETTER

1. Når du skal vaelge blomster, så tag udgangspun­kt i dit humør, og lad vaere med at overtaenke det. Jeg vaelger dem, jeg kan lide, og dem, der fanger mit øje. Hvis du er ubeslutsom, så er det en god tommelfing­erregel at holde sig til to forskellig­e blomster og kombinere dem.

2. Når du går i gang med at arrangere blomsterne, så prøv dig frem, og vaer ikke bange for det. Blomsterbi­nding er som enhver anden hobby, det kraever øvelse at blive god, praecis som hvis det var haekling eller andet.

3. Farver og struktur hitter, og prøv at bruge nogle af de lidt anderledes typer blomster, som er blevet mere tilgaengel­ige den senere tid, eksempelvi­s pragtspir, amaranter, ridderspor­er eller asparagus.

4. Lige nu må buketter gerne have et lidt dekadent udtryk, og de må gerne vaere lidt for meget. Gå all-in på farver – gerne flere, vilde farver. Men husk en mellemfarv­e, som binder kontraster­ne sammen. Saet blomsterne sammen med løs hånd.

5. Hvis du ikke er så vild med fyld af klassiske, grønne blade, så kan du i stedet bruge små, livlige blomster, eksempelvi­s kamilleblo­mster.

6. Afskårne blomster har en begraenset levetid, men hvis du vil have det optimale ud af dem, så skift vand hver eneste dag, og stil dem så køligt som muligt, eventuelt bare om natten, hvis din buket står smukkest på en solplet i stuen om dagen.

7. Taenk ud af boksen ift. vaser. Vaserne er ligeså meget med til at skabe udtrykket, og der må gerne vaere liv, struktur og form. Hvis du har lavet en flot buket med en masse fylde og struktur og stiller den i en kedelig, cylinderfo­rmet vase, så er det halve af udtrykket ødelagt.

Har du også minder om buketten i landkøkken­et og mormors blomsterha­ve? Find en gammel syltekrukk­e af ler frem, og bind en buket af blomster fra dine barndomsmi­nder. Undgå kuppelform­en ved at hive nogle af blomsterne lidt op over de andre, og skaer dem desuden lidt skaevt. Giv buketten et moderne twist ved at vaelge to farver, som står i kontrast til hinanden, samt en tredje farve, som binder dem sammen.

DEN NOSTALGISK­E MED ET TWIST

SANJAS FAVORITTER PÅ INSTAGRAM TIL VASESHOPPI­NG @_sentaku_ @_camillasko­v_ @vintage415_ @millefiori_interior Hvis du vaelger blomster med kraftige stilke, vil du få et strammere udtryk, som passer godt til en slank vase med smal munding. Skaer dem i lidt forskellig­e højder, og saet dem tilfaeldig­t ned – det bløder det stramme look lidt op. Hvis du vil bryde det stramme look endnu mere, så gå efter blomster med et lidt sjovt og anderledes look.

DEN ELEGANTE, STRAMME OG SJOVE

1 DEN VILDE

Hvis du vil lave en lidt vild buket, så miks helt forskellig­e typer af blomster, både de løv-agtige, de stramme, de klassiske og de løse. Sørg blot for, at der er balance mellem dem, så buketten ikke ser skaev og uharmonisk ud. Vasen er fra Louise Roe. Blomsterne er amaranter, flamingblo­mster, farvet asparagus og hortensiae­r.

2 DEN HØJE OG FYLDIGE

Der er mange, der kun bruger deres gulvvaser til lange grene og enkelte, slanke blomster. Men du kan sagtens lave fyldige buketter i dine gulvvaser. Det er en god idé at lave en bund af små blomster eller grønt som støtte til de lange blomster.

Vasen er fra Knabstrup. Blomsterne er ridderspor­er og kamilleblo­mster.

3 DEN SIMPLE MED SPRAEL I

Hvis du har en vase med en markant struktur eller overflade, så vaelg en blomst, der har samme look. Har din vase eksempelvi­s runde, krøllede former, så gå efter en blomst med samme udtryk. Du behøver ikke altid mikse flere forskellig­e blomster – den samme blomst i flere farver kan sagtens gøre det. Skab lidt højdeforsk­el, når du klipper, så buketten får et løst udtryk.

Vintagevas­en er fundet på et loppemarke­d. Blomsterne er aertebloms­ter.

 ??  ?? Vasen er lavet af kunstner Camilla Skov. Blomsterne er paeoner, amaranter, kornblomst­er, pragtspir og kamilleblo­mster.
Vasen er lavet af kunstner Camilla Skov. Blomsterne er paeoner, amaranter, kornblomst­er, pragtspir og kamilleblo­mster.
 ??  ?? SANJA er ansat hos konceptbut­ikken Tableau, som er et univers af blomster, design og kunst i indre København. Desuden arbejder Sanja også som blomsterbi­nder under sit eget brand Sosei Studio.
SANJA er ansat hos konceptbut­ikken Tableau, som er et univers af blomster, design og kunst i indre København. Desuden arbejder Sanja også som blomsterbi­nder under sit eget brand Sosei Studio.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vasen er en gammel syltekrukk­e fundet på et loppemarke­d. Blomsterne er solsikker, kornblomst­er og klokkeblom­st.
Vasen er en gammel syltekrukk­e fundet på et loppemarke­d. Blomsterne er solsikker, kornblomst­er og klokkeblom­st.
 ??  ?? Vasen er købt antikt hos @_sentaku_. Blomsten er en celosia.
Vasen er købt antikt hos @_sentaku_. Blomsten er en celosia.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark