Bolig Magasinet

MODERNE VILLA VILLEKULLA

-

Der er fri leg med farver og materialer hjemme hos Christina Winsløv og Columbus Leth. Det behøver nemlig ikke vaere så perfekt alt sammen, mener parret, der har indrettet sig med hjemmebygg­ede møbler og egen kunst.

HER BOR Christina Winsløv (47), kunstner, Columbus Leth (47), fotograf, og børnene Selma (16), Samson (13) og Molli-my (11), samt hunden Nelly. HVOR Familien bor i en 165 kvadratmet­er stor villa fra 1908 i Dyssegård nord for København.

LAES MERE Følg Christinas kunstproje­kter på @christinaw­inslov og Christinaw­inslov.dk.

Christina har selv blandet vaegfarven i entréen. Møblet under lampen har Columbus bygget og fået sprøjtelak­eret i naesten samme farve som vaeggen. George Nelson-lampen ‘Bubble Lamp’ er købt hos Casashop.

Christina Winsløv og Columbus Leth er begge visuelt taenkende, kreative mennesker. Det kommer ikke blot til udtryk i deres arbejde som henholdsvi­s kunstner og fotograf, men afspejler sig i den grad også i deres hjem. Det lå dog ikke i kortene, at parret skulle ende med at købe netop dette hus, da de for seksten år siden var på husjagt. Christina og Columbus havde nemlig laenge drømt om plads til både atelier og familiefor­øgelse, og huset opfyldte langt fra deres ønsker.

– Da ejendomsma­egleren sagde, at han var stødt på et hus, som mindede ham om os, blev vi nødt til at se det. Bare for sjov. For det havde slet ikke de ting, vi efterspurg­te, fortaeller Christina.

Men parret faldt pladask for villaens sjael og charme. Villaen mindede Christina om Pippi Langstrømp­es; masser af skaeve detaljer og en del skrammer. Og siden de købte huset, har parret renoveret af tre omgange.

– Huset har udviklet sig med os. Da vi købte det, var vi kun os to, men med tiden blev familien større, så derfor har vi vaeret nødt til at bygge ud og aendre på planløsnin­gen, siger Christina.

SPONTAN INDRETNING

At lade tingene forme sig undervejs gør sig også gaeldende for måden, de to indretter på. For parret lader sig ikke diktere af en saerlig stil, men omgiver sig med det, der gør dem glade.

– I virkelighe­den er vi nok begge ret spontane, og det kommer også til udtryk i vores hjem. Vi er ikke typerne, der går laenge rundt om den varme grød. Det sker ofte, at vi finder en rest maling i kaelderen, som vi bruger til at give nyt liv på en vaeg eller to. Der er ikke så langt fra tanke til handling.

For Christina og Columbus er det en leg at udtrykke sig visuelt, og det er knap så vigtigt, om alt står snorlige og er farvekoord­ineret til mindste deltalje.

– I bund og grund er vi jo bare fem mennesker, der bor sammen, og det afspejler sig helt naturligt i den måde, vi har indrettet os på. Selv har jeg en idé om, at her emmer af ‘simple living’, men andre siger ofte, at her er ‘hyggeligt rodet’. Det ved jeg ikke helt, hvad jeg skal taenke om, griner Christina.

Christina har selv malet det blanke loft i køkkenet, som naermest skaber en spejleffek­t. Selve køkkenet har Columbus tegnet. Kunsten på vaeggene er Christinas egne kreationer.

3 GODE TIPS TIL SKRÅVAEGGE

1. Er det svaert at haenge kunst op på skråvaegge­n? Drop vaerker i ramme eller på laerred, og tapetsér din yndlings plakat op på vaeggen.

2. Lav din egen vaegudsmyk­ning med papir, spejle eller sten i forskellig­e former og farver. Christina har udformet et kunstvaerk, som giver liv til de skrå vaegge på datterens vaerelse.

3. Få bygget, eller byg selv møbler specifikt til huset eller rummet. På den måde kan du udnytte den trange plads under skråvaegge­ne.

I 2006 byggede parret hemsen for at få et ekstra rum. De har sat gamle vinduer i for at bevare lysindfald­et. Lamperne er købt i Shop Dora.

“Da ejendomsma­egleren sagde, at han var stødt på et hus, som mindede ham om os, blev vi nødt til at se det. Bare for sjov”

Reolen er bygget til rummet, mens bordet har tilhørt Columbus' mormor. Pendlen er fra Louis Poulsen, stolen og bordlampen loppefund og vaerkerne Christinas egne. Se Christinaw­inslov.dk.

Familien dyrker ikke noget i drivhuset, men bruger det som en forlaengel­se af dagligstue­n. Blandt andet arbejder Christina ofte i drivhuset. Puderne er fra Ikea og stolene fra Old Cph og et loppemarke­d i Sverige.

 ??  ??
 ??  ?? Det solide spisebord er fra Naver, mens lampen er en gammel københavne­rlampe og den gule baenk et arvestykke fra Christinas farmor fyldt med puder fra Christina Lundsteen. Kunsten på vaeggene er Christinas egen.
Det solide spisebord er fra Naver, mens lampen er en gammel københavne­rlampe og den gule baenk et arvestykke fra Christinas farmor fyldt med puder fra Christina Lundsteen. Kunsten på vaeggene er Christinas egen.
 ??  ?? På spiseborde­t står en buket med friske blomster fra haven samt et planteterr­arie, som Christina har fået i fødselsdag­sgave.
På spiseborde­t står en buket med friske blomster fra haven samt et planteterr­arie, som Christina har fået i fødselsdag­sgave.
 ??  ?? Kunstner Christina Winsløw deler det farverige hjem med sin mand og tre børn.
Kunstner Christina Winsløw deler det farverige hjem med sin mand og tre børn.
 ??  ?? Vasen er fra Smukt Brugt på Amager, mens tekanden er en gave fra Columbus’ mor.
Vasen er fra Smukt Brugt på Amager, mens tekanden er en gave fra Columbus’ mor.
 ??  ?? Da parret så villaen udefra første gang, faldt de pladask for den. Villaen er bygget i 1908 og fik en tilbygning i 2008.
Da parret så villaen udefra første gang, faldt de pladask for den. Villaen er bygget i 1908 og fik en tilbygning i 2008.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Skråvaegge kan vaere svaere at haenge kunst på, derfor har Christina lavet et kunstvaerk direkte på vaeggen i datterens vaerelse. Hylderne er fra Ikea.
Skråvaegge kan vaere svaere at haenge kunst på, derfor har Christina lavet et kunstvaerk direkte på vaeggen i datterens vaerelse. Hylderne er fra Ikea.
 ??  ?? Vasen er en gave fra Columbus’ mor. Uroen har Christina selv lavet.
Vasen er en gave fra Columbus’ mor. Uroen har Christina selv lavet.
 ??  ?? Sengetøjet er fra Hay og velourpude­rne fra Christina Lundsteen. Billedet har Christina selv lavet, mens isen er et fund fra Grønttorve­t.
Sengetøjet er fra Hay og velourpude­rne fra Christina Lundsteen. Billedet har Christina selv lavet, mens isen er et fund fra Grønttorve­t.
 ??  ?? Bryd den hvide base med lyse pasteller, hvis du vil have samme legende, lette stil som Christina og Columbus.
Bryd den hvide base med lyse pasteller, hvis du vil have samme legende, lette stil som Christina og Columbus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark