Bolig Magasinet

“JEG SLAPPER AF I NEUTRALE FARVER”

-

Hos Carla Sofie Molge er der ikke mange farver. I stedet finder hun ro i det enkle, minimalist­iske og lyse krydret med støvede jordfarver, masser af marmor og kreative diy-projekter.

HER BOR Carla Sofie Molge (27), stylist, blogger og Some-konsulent, og Jonas Engdal Sørensen (25), efterretni­ngsspecial­ist. HVOR Parret bor i en herskabsle­jlighed på 106 kvadratmet­er i Horsens.

LAES MERE Følg Carla Sofie på @carlasofie­molge og på Nouw.com under Molgedecor. CARLA SOFIES YNDLINGSMØ­BEL

– Jeg elsker vores spisebord. Jeg har selv fundet marmorplad­en på Dba.dk og designet stellet til. Det er personligt, og ingen har et bord magen til. Det kan jeg rigtig godt lide.

MARMOR OG DIY-PROJEKTER GIVER LIV

Carla Sofie Molge forelskede sig i herskabsle­jlighedens lyse plankegulv, stukloft og ikke mindst det gamle terrazzoin­spirerede flisegulv i entréen. De perfekte rammer for hendes moderne, nordiske stil. – De fleste af vores ting er fra nyere designere og brands, så jeg er helt vild med den charme og sjael, som lejlighede­n tilfører min stil, fortaeller hun. Vaeggene i den 106 kvadratmet­er store lejlighed i centrum af Horsens, hvor Carla Sofie bor sammen med kaeresten, Jonas Engdal Sørensen, er hvide. Det samme gaelder de fleste reoler, hylder og borde kun brudt af støvede farver, glimt af sort og grå i et utal af nuancer.

– Jeg synes, det er sjovt at lege med de neutrale farver. Både nuancerne og tonerne, men også de kontraster, som det kan give. Jeg har faktisk taenkt mig at skifte mine hvide gardiner ud med brune velourgard­iner for at skabe flere kontraster mellem det lyse og mørke, siger hun.

Carla Sofie taenker dog nøje over det, før kraftigere farver får lov at komme ind i hjemmet, og de fleste farver i lejlighede­n er da også støvede jordfarver, som ikke stikker for meget i øjnene fra resten af indretning­en.

– Jeg har meget gråt og hvidt i mit hjem. Det er lidt mere roligt for øjet, jeg er ikke så god til at leve i farver. Jeg slapper mere af i neutrale farver, som harmonerer med hinanden. På et tidspunkt havde jeg en del blå nuancer i mit hjem. Lamper og puder i petroleums­blå og støvet blå, men det fungerede slet ikke, så det blev hurtigt skiftet ud, fortaeller hun.

Carla Sofies helt store kaerlighed på materialef­ronten er marmor. Det er at finde i alle lejlighede­ns rum og pryder spiseborde­t, sofabordet, skrivebord­et og et utal af bakker og fade rundt om på reoler, skabe og hylder.

– Der er noget smukt i, at marmor er unikt. Det bliver på en eller anden måde personligt, og så passer det utrolig godt ind i min minimalist­iske indretning med lyse farver, trae, keramik og messing, fortaeller hun.

Carla Sofie går ikke på kompromis med sin stil. Hvis hun ikke kan finde lige netop det, hun søger, så laver hun det selv. Resultatet er blandt andet hendes spisebord og den hvide reol under billedvaeg­gen.

– Jeg kan godt lide at lave ting selv. Så ved jeg, at jeg har noget, ingen andre har, og det giver så meget personligh­ed til et hjem, fortaeller hun.

Det naeste kreative projekt er et stort kunstvaerk med hør-tekstiler og stregtegni­nger, der skal op at haenge i stedet for billedvaeg­gen:

– Det er sjovt at gå og nørkle med noget, og så får jeg noget, der passer lige ind i min stil, siger hun.

CARLA SOFIES BEDSTE INDRETNING­STIP – Følg ikke tendensern­e, men lad dig inspirere, og brug din mavefornem­melse. Det er billigere at skifte puder og nips ud end sofaer og spiseborde.

1 For at fremhaeve det smukke gulv i entréen er indretning­en ekstra enkel. Knageraekk­en er fra House Doctor, lampen fra Menu og baenken fra Ikea.

2 Ikea-skabet er malet i en varm, grå tone, som Carla Sofie har lavet i samarbejde med Nordsjö. Skålen og vasen på skabet er fra Ania Design.

3 De sarte farver går igen i køkkenet, hvor Carla Sofie har haengt stofnet klar på døren.

CARLA SOFIES FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @an.interior.affair @septembere­dit

@onlydecolo­ve @asplundkli­ngstedtint­erior

“JEG HAR MEGET GRÅT OG HVIDT I MIT HJEM. DET ER LIDT MERE ROLIGT FOR ØJET, JEG ER IKKE SÅ GOD TIL AT LEVE I FARVER”

CARLA SOFIES BEDSTE TIPS TIL STILEN

1. Gå efter neutrale farver, og skab liv med naturmater­ialer som trae, messing, marmor og keramik.

2. Miks forskellig­e typer tekstil, fx hør og velour. Blandingen mellem det naturlige hør og det dekadente velour giver den perfekte balance.

3. Brug store planter som en del af indretning­en i stedet for et møbel. Det giver en fed effekt med noget volumen frem for en masse små planter.

1 De lyse nuancer går igen på hylden over sengen. Lysestagen er fra Ferm Living, billedet fra The Poster Club og vasen fra Malling Living.

2 På skrivebord­et står en smuk Menu-vase fyldt med eukalyptus og friske blomster.

3 Et tøjstativ kan hurtigt komme til at se mere rodet end elegant ud, derfor har Carla Sofie valgt tøj i nuancer, der passer ind i rummet. Tøjstative­t og den hvide vase er fra Malling Living og den beige fra Ania Studio.

 ??  ??
 ??  ?? Den skulpturel­le, hvide koral passer smukt ind i parrets lyse hjem.
Den skulpturel­le, hvide koral passer smukt ind i parrets lyse hjem.
 ??  ?? På Montana-reolen står en vase fra Ernst, skulpturer fra Kristina Dam Studio og en lampe fra House Doctor.
På Montana-reolen står en vase fra Ernst, skulpturer fra Kristina Dam Studio og en lampe fra House Doctor.
 ??  ?? Carla Sofie bruger jordfarver og sorte kontraster til at skabe spil i den lyse stil. Hørserviet­ten er fra Søstrene Grene.
Carla Sofie bruger jordfarver og sorte kontraster til at skabe spil i den lyse stil. Hørserviet­ten er fra Søstrene Grene.
 ??  ?? En grøn plante pifter køkkenvind­uet op. Vasen er fra XL vaser, potten fra Hay og viskestykk­et fra Humkadin.
En grøn plante pifter køkkenvind­uet op. Vasen er fra XL vaser, potten fra Hay og viskestykk­et fra Humkadin.
 ??  ?? Carla Sofie mikser gerne klassikere, nyt design og diy. Spiseborde­t er eksempelvi­s et af hendes diy-projekter, mens stolene er Arne Jacobsens klassiske ‘Syver-stole’, pendlen fra Nuura Lighting og lysestagen fra Fritz Hansen.
Carla Sofie mikser gerne klassikere, nyt design og diy. Spiseborde­t er eksempelvi­s et af hendes diy-projekter, mens stolene er Arne Jacobsens klassiske ‘Syver-stole’, pendlen fra Nuura Lighting og lysestagen fra Fritz Hansen.
 ??  ?? På sofabordet står en vase fra Ellos Home og en lysestage fra Pols Potten.
Giv dine stilleben højde og dynamik med smukke magasiner og bøger. Carla Sofie finder ro i lyse farver og elsker at lege med sarte toner og kontraster.
På sofabordet står en vase fra Ellos Home og en lysestage fra Pols Potten. Giv dine stilleben højde og dynamik med smukke magasiner og bøger. Carla Sofie finder ro i lyse farver og elsker at lege med sarte toner og kontraster.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sofabordet er fra Handvärk, sofaen fra Ilva og loftslampe­n fra Pholc. Reolen er hjemmebyg og billedvaeg­gen et miks af vaerker fra The Poster Club, Atelier Cph og Wallofart.se.
Sofabordet er fra Handvärk, sofaen fra Ilva og loftslampe­n fra Pholc. Reolen er hjemmebyg og billedvaeg­gen et miks af vaerker fra The Poster Club, Atelier Cph og Wallofart.se.
 ??  ?? I køkkenet er der en lille spisekrog med et marmorbord fra Ox Denmarq, en traestol fra &Tradition og en lysestage fra Pols Potten.
I køkkenet er der en lille spisekrog med et marmorbord fra Ox Denmarq, en traestol fra &Tradition og en lysestage fra Pols Potten.
 ??  ??
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? Carla Sofie og Jonas har givet køkkenet et personligt praeg med skulpturel­le lamper fra Mantis, en fin Vipp-hylde og små personlige loppefund.
Carla Sofie og Jonas har givet køkkenet et personligt praeg med skulpturel­le lamper fra Mantis, en fin Vipp-hylde og små personlige loppefund.
 ??  ?? I sovevaerel­set har Carla Sofie holdt sig til bløde, lyse tekstiler. Sengegavle­n og gulvtaeppe­t er fra Jotex, mens sengetøj og puder er fra H&M Home og sengeborde­ne fra Ikea.
I sovevaerel­set har Carla Sofie holdt sig til bløde, lyse tekstiler. Sengegavle­n og gulvtaeppe­t er fra Jotex, mens sengetøj og puder er fra H&M Home og sengeborde­ne fra Ikea.
 ??  ?? Skrivebord­et i sovevaerel­set er et af Carla Sofies diy-projekter. Lampen er fra Mantis og opslagstav­len fra Ferm Living, mens ‘Dråbe-’stolen er en saerudgave fra Fritz Hansen.
Skrivebord­et i sovevaerel­set er et af Carla Sofies diy-projekter. Lampen er fra Mantis og opslagstav­len fra Ferm Living, mens ‘Dråbe-’stolen er en saerudgave fra Fritz Hansen.
 ??  ?? 3
3
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? Lad hvid, grå, sarte jordfarver og sorte kontraster danne rammen, hvis du drømmer om Carla Sofie og Jonas’ fine stil.
Lad hvid, grå, sarte jordfarver og sorte kontraster danne rammen, hvis du drømmer om Carla Sofie og Jonas’ fine stil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark