Bolig Magasinet

STILLEBEN

-

Isofaen fra Muuto ligger en plaid fra Paustian og puder fra Aiayu. Sofabordet er fra Eilersen, laenestole­n fra Carl Hansen & Søn og bordlampen fra Oluce. I loftet haenger en lampe fra Georg Nelson, og på vaeggen haenger billeder fra blandt andet Christina Winsløv, Galleri Meaght og Stilleben.

Et stilleben er en fantastisk måde at få det bedste frem i dine ting på – og samtidig kan det give dem nyt liv og et helt nyt udtryk, hvis du sørger for at forandre løbende. Få vores stylists bedste tips til at lave smukke og levende stilleben.

STYLISTEN GUIDER

Hver måned guider vores stylist, Julie Løwenstein, dig med sine bedste tips til indretning. Find de seneste indretning­sskoler om tekstiler, opbevaring, kunst, farver og planter på Boligmagas­inet.dk.

Rundt om bordet fra e15 står ‘Y’-stole fra Carl Hansen & Søn, mens lamperne er fra Louis Poulsen. Kanden og den runde bakke er fra Yume, den gule kop og glassene fra Stilleben, og salt og peber-hundene fra Shop Dora. Billederne på vaeggen er fra Galleri Maeght, Monika Petersen og Stilleben.

JULIES BEDSTE TIPS TIL STILLEBEN

· For at et stilleben får liv og personligh­ed må det ikke vaere for symmetrisk. Saet et ulige antal ting sammen, og miks nyt og gammel samt højt og lavt. Stil en blomst i en lille vase ned imellem – det saetter prikken over i’et.

· Et vitrineska­b er et rigtig godt sted at udstille dine ting og det perfekte møbel, hvis du har mange nips. Du kan hele tiden se dine yndlingsti­ng og stille dem, så de passer i former og farver. Betragt det som et kreativt sted, hvor du og dine gaester får lyst til at gå på opdagelse. Du er også sikret forandring, hver gang du tager noget ud og bruger det.

· Bakker, plader og lavasten er gode som base for dine stilleben. Det giver en afgraenset flade og gør, at dit stilleben ser ordentligt ud frem for rodet. Man kan aldrig få for mange, og hvis du ikke bruger dem til stilleben hele tiden, kan du altid bruge dem til servering eller varme ting. Det er et virkelig godt og funktionel­t redskab i hjemmet.

· Der er ingen regler for farver i stilleben – gå efter dit humør eller årstiden. Både et helt hvidt vinter-stilleben og et farverigt kan vaere smukt.

· Du kan lave stilleben alle steder i dit hjem, og det er en god idé at huske at gøre det i de lidt oversete rum, eksempelvi­s i entréen og på badevaerel­set. Det gør en verden til forskel med en lille samling af en skål, en saebe og en blomst i vase, som skaber masser af personligh­ed.

I vitrineska­bet fra The Travelling Band står kopper og glas fra Stilleben, en vintagekan­de og en Yumetaller­ken. Vasen øverst er fra Lyngby Porcelaen, mens skålen er fra Studio Arhøj og fletkurven og den rosa lågkrukke fra Hay.

”STILLEBEN FÅR DET BEDSTE FREM I DIT NIPS“

Julie Løwenstein

 ??  ?? Laeg et par bøger i stabler på bordet – det skaber farve og stil på en uhøjtideli­g måde. Samtidig giver det nogle forskellig­e niveauer at lege på med for eksempel en fin vase og nogle lysestager.
Laeg et par bøger i stabler på bordet – det skaber farve og stil på en uhøjtideli­g måde. Samtidig giver det nogle forskellig­e niveauer at lege på med for eksempel en fin vase og nogle lysestager.
 ??  ?? Et fint stilleben af flotte bøger, lysestager fra Skultuna og Georg Jensen, et vintageaeg i trae og en vintagevas­e.
Et fint stilleben af flotte bøger, lysestager fra Skultuna og Georg Jensen, et vintageaeg i trae og en vintagevas­e.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Miks forskellig­e boards og fade, og hav dem stående på dit spisebord fast. På den måde har du altid et udgangspun­kt for at stille fine ting sammen. Det må gerne vaere lidt legende og uhøjtideli­gt. Miks eksempelvi­s dine krus med en sjov kande eller nogle kugler. Gå efter det, der giver dig energi.
Miks forskellig­e boards og fade, og hav dem stående på dit spisebord fast. På den måde har du altid et udgangspun­kt for at stille fine ting sammen. Det må gerne vaere lidt legende og uhøjtideli­gt. Miks eksempelvi­s dine krus med en sjov kande eller nogle kugler. Gå efter det, der giver dig energi.
 ??  ?? Investér også i ting, som ikke har en funktion, men som har en flot form, en fin historie og et udtryk, der tiltaler dig.
Vase fra File Under Pop, figurer fra Paustian og objekter fra Kristina Dam Studio.
Investér også i ting, som ikke har en funktion, men som har en flot form, en fin historie og et udtryk, der tiltaler dig. Vase fra File Under Pop, figurer fra Paustian og objekter fra Kristina Dam Studio.
 ??  ?? Et miks af fine farver og materialer giver et skønt stilleben. Tekanden er fra China Tea og koppen fra Stilleben, mens lavastenen­e og vintagekug­lerne er fra Fil De Fer.
Et miks af fine farver og materialer giver et skønt stilleben. Tekanden er fra China Tea og koppen fra Stilleben, mens lavastenen­e og vintagekug­lerne er fra Fil De Fer.
 ??  ?? Vase, h 10 x dia 9,5 cm, 750 kr., Annika Semler v/yonobi.com. Maelkekand­e, h 12 x dia 10 cm, 179 kr., Zara Home.
Vase, h 10 x dia 9,5 cm, 750 kr., Annika Semler v/yonobi.com. Maelkekand­e, h 12 x dia 10 cm, 179 kr., Zara Home.
 ??  ?? Plade, ‘Circle Blair’, i terrazzo, dia 23 cm,
249 kr., Ellos Home.
Plade, ‘Circle Blair’, i terrazzo, dia 23 cm, 249 kr., Ellos Home.
 ??  ?? Saebeskål, l 12 cm, 30 kr., Flying Tiger.
Saebeskål, l 12 cm, 30 kr., Flying Tiger.
 ??  ?? Bakke, 37 x 48 cm, 179 kr., Zara Home.
Bakke, 37 x 48 cm, 179 kr., Zara Home.
 ??  ?? Glas, ‘Tint’, højt, 300 ml, saet med to, 179 kr., lavt, 200 ml, saet med to, 159 kr., begge fra Hay.
Glas, ‘Tint’, højt, 300 ml, saet med to, 179 kr., lavt, 200 ml, saet med to, 159 kr., begge fra Hay.
 ??  ??
 ??  ?? Gå på loppemarke­der og i antikvitet­sbutikker, og find skaeve og sjove kopper, kander og skåle. Det kan tilføre et anderledes og levende udtryk til nyere ting og mere stilrent porcelaen. Det er mikset, som gør det spaendende.
Gå på loppemarke­der og i antikvitet­sbutikker, og find skaeve og sjove kopper, kander og skåle. Det kan tilføre et anderledes og levende udtryk til nyere ting og mere stilrent porcelaen. Det er mikset, som gør det spaendende.
 ??  ?? Et grafisk stilleben af blandede lavastensf­liser fra File Under Pop, bog fra Stilleben, lågkrukke i trae fra H&M Home, runde plader fra H&M Home og Yume samt notesbøger fra Notem.
Et grafisk stilleben af blandede lavastensf­liser fra File Under Pop, bog fra Stilleben, lågkrukke i trae fra H&M Home, runde plader fra H&M Home og Yume samt notesbøger fra Notem.
 ??  ?? Skaerebrae­ttet er fra Traefolk, mens bordskåner­ne er fra By Wirth. I bakken fra Bungalow står en vintagekan­de, en skål fra Studio Arhøj og traeskeer fra Bungalow og H&M Home. Vaegdekora­tionen er fra Tine Brask.
Skaerebrae­ttet er fra Traefolk, mens bordskåner­ne er fra By Wirth. I bakken fra Bungalow står en vintagekan­de, en skål fra Studio Arhøj og traeskeer fra Bungalow og H&M Home. Vaegdekora­tionen er fra Tine Brask.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark