Bolig Magasinet

Køkken med herskabsst­il

-

Marmor, messing og et klassisk snedkerkøk­ken. Sådan lyder opskriften på et herskabeli­gt madvaerkst­ed ifølge Anders Poulsen.

HER BOR Anders Poulsen (36), komponist og ejer af Original Creators, og Mie Lycke Højgård (28), indkøber, sammen med deres datter, Bjørk (2). HVOR Familien bor i en 178 kvadratmet­er stor lejlighed i København. LAES MERE Følg Anders på @andersmarc­usfredrikp­oulsen.

Bordpladen er i jura grau-marmor fra Marmorgård­en og barstolene fra Mater. Tallerkene­rne er fra Bungalow og Costa Nova.

Idé 1

Find et køkken, der passer stilmaessi­gt

– Vi bor i en herskabsle­jlighed med stuk og sildebensp­arket, så det var vigtigt for os, at køkkenet havde lidt svung og passede til stilen. Vi har derfor valgt køkkenfron­ter med en shakerudsk­aering i en varm grå, der står flot i kontrast til messing, der var et krav fra Mies side. Den store køkkenø er vi også ret tilfredse med. Det er faktisk den, der får vores hverdag til at glide. Det er her, vi mødes og samles om maden og spiser alle vores måltider i hverdagen. Det fungerer bare rigtig godt med et par barstole, og vi har fået virkelig meget opbevaring­splads.

Idé 2

Vaelg marmor med patina

– Vi har valgt en bordplade i marmor til vores køkken, og jeg kan godt afsløre, at man skal elske marmor for at gå samme vej. Bordpladen bliver lynhurtigt patineret i en travl hverdag, og der kommer let et maerke efter et glas juice. Men vi har ikke fortrudt, for marmorplad­en klaeder virkelig vores køkken. Vi har valgt en type, der hedder ‘jura grau’, der lyser op, og jeg er vild med, at du kan se små sneglehuse og muslingesk­aller indlejret i bordpladen – der i øvrigt vejer et godt stykke over 200 kilo. Det kraevede fire mand at baere den herind.

Idé 3

Lad materialer­ne gå igen

– Vi har valgt at køre messing som et gennemgåen­de materiale på både armatur, vask, greb og lamper. Messing har en varm glød, der går godt til det varmgrå køkken og lyser op i rummet, der godt kan virke lidt dunkelt. Når man vaelger ét materiale som her i stedet for at blande en masse forskellig­e, giver det ro for øjet. Bonustip: Vaelger du messing, så gå efter den type, der er behandlet, så det ikke irer eller lugter. På den måde holder metallet gløden og laekkerhed­en meget laengere.

Idé 4

Skab liv med grønne planter

– Vi har en del grønne planter i alle størrelser i vores køkken. Der skal noget grønt ind i et køkken for at skabe liv. Den rustikke plantekass­e har Mie fundet på et loppemarke­d, og den er vokset på mig, specielt efter den er blevet fyldt med planter. Det rustikke trae giver også lidt sjael og charme mod det ellers ret polerede udtryk i køkkenet.

 ??  ??
 ??  ?? Snedkerkøk­kenet er lavet af Handcrafte­d Interior. Lysekronen designet af Søren Rose Studio for Menu, mens de enkle messingspo­ts er fra Lightpoint og uret fra Menu.
Snedkerkøk­kenet er lavet af Handcrafte­d Interior. Lysekronen designet af Søren Rose Studio for Menu, mens de enkle messingspo­ts er fra Lightpoint og uret fra Menu.
 ??  ?? Messingarm­aturet er fra Quooker, mens vasken er fra Lavabo, tekanden fra Nordic Sense og køkkenmask­inen fra Kitchenaid.
Messingarm­aturet er fra Quooker, mens vasken er fra Lavabo, tekanden fra Nordic Sense og køkkenmask­inen fra Kitchenaid.
 ??  ?? Plantekass­en, som parret har fyldt med små, grønne planter, er et fund fra et loppemarke­d.
Plantekass­en, som parret har fyldt med små, grønne planter, er et fund fra et loppemarke­d.
 ??  ?? Anders bor sammen med kaeresten Mie og deres 2-årige datter, Bjørk.
Anders bor sammen med kaeresten Mie og deres 2-årige datter, Bjørk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark