Bolig Magasinet

Vintagesti­l i 60’er-villa

-

Cathrine Bohnstedt har en svaghed for en feminin vintagesti­l, som hun mikser med stramt køkkendesi­gn i statementb­lå. Se, hvordan hun forener et nostalgisk maleri, 60’er-stole og bøhmiske vinglas med hverdagspr­aktik hos en familie på fire.

HER BOR Cathrine Bohnstedt (39), laege, sammen med sine tre børn mellem 8-12 år og en australsk hyrdehund.

HVOR Familien bor i en 185 kvadratmet­er stor villa nord for København.

Idé 1

Vaelg en statementf­arve

– Det er vigtigt at vaere tro mod husets stil og ånd fra slut 1960’erne, derfor valgte jeg et køkken, der passede til gulvet og de originale, sorte vinduesram­mer. Jeg vaklede lidt mellem mørkegrøn og blå, men den blå vandt, da den passer så fint ind – også til den grå farve på vaegge og loft. På vaeggen har jeg haengt et maleri i størrelse XL. Jeg er vild med, hvordan maleriets farver og motiv bløder køkkenets stramme, lidt maskuline design op.

Idé 2

Gå efter ting med historie

– Jeg har indrettet en del arvestykke­r fra min mormor og morfar, det gaelder også de fire spisebords­stole. Det bringer mig glaede at bo med ting, der har vaeret en del af deres liv. På den måde taenker jeg på dem hver dag, og de er med i vores liv. I det hele taget elsker jeg at omgive mig med ting, der har en saerlig betydning. Kvindefigu­ren har jeg for eksempel selv lavet. Det er bestemt ikke tilfaeldig­t, hvad jeg indretter med, og det er vigtigt for mig, at mine børn får den familiehis­torie med sig.

Idé 3

Fremhaev dine favoritter

– Jeg ser hylderne i vitrineska­bet som et udstilling­ssted, hvor jeg har samlet mine favorittin­g. Jeg skifter ret ofte ud, og lige nu har jeg sat et billede ind som baggrund for min keramiksam­ling. Billedet giver et ekstra perspektiv, og det moderne motiv står i kontrast til keramikken, der blandt andet stammer fra min mormor og morfar.

Idé 4

Saet køkkenøen i centrum

– Køkkenøen rummer både opvaskemas­kine, vask og masser af opbevaring. Det er faktisk også her, børnene laver lektier og tegner, mens jeg laver mad. Børnene har også faste maddage, hvor vi hjaelpes ad, og her er køkkenøen genial, fordi de kan sidde på en barstol og vaere rigtig med. Faktisk er det også her, vi spiser alle vores måltider. Bonustip! Overvej, hvordan du placerer din køkkenø. Jeg har placeret køkkenøen, så der er lysindfald fra begge sider samt fra ovenlysvin­duet. Som ekstra plus kan vi kigge ind til pejsen i stuen, og det er ret hyggeligt.

De to barstole er fra Tholix, mens både vaeglampe og pendel er fra Louis Poulsen. Krystalskå­len er et arvestykke, den mørke vase fra Ditte Fischer og resten ferie- og loppefund.

 ??  ??
 ??  ?? Maleriet er et arvestykke fra Cathrines mormor og morfar, mens køkkenet er fra &Shufl og armaturet fra Toni.
Maleriet er et arvestykke fra Cathrines mormor og morfar, mens køkkenet er fra &Shufl og armaturet fra Toni.
 ??  ?? Spiseborde­t er lavet af møbelsnedk­er Mads Raaschou med stel fra Tholix, mens stolene er arvestykke­r. Pendlerne er fra Louis Poulsen, lysestagen fra Georg Jensen og gardinerne fra H&M Home. Figuren har Cathrine lavet.
Spiseborde­t er lavet af møbelsnedk­er Mads Raaschou med stel fra Tholix, mens stolene er arvestykke­r. Pendlerne er fra Louis Poulsen, lysestagen fra Georg Jensen og gardinerne fra H&M Home. Figuren har Cathrine lavet.
 ??  ?? Vitrineska­bet er fyldt med arvestykke­r og fund fra Ditte Fischer, Anne Black, Shop Dora m.fl.
Vitrineska­bet er fyldt med arvestykke­r og fund fra Ditte Fischer, Anne Black, Shop Dora m.fl.
 ??  ?? Cathrine deler den blå køkkendrøm med sine tre børn.
Cathrine deler den blå køkkendrøm med sine tre børn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark