Bolig Magasinet

Fra smalt gennemgang­srum til hyggelig stue

- Tekst og styling Rikke Graff Juel Foto Anitta Behrendt

Hyggestue, gennemgang og opbevaring i et? Se, hvordan Anitta Behrendt forvandled­e familiens lidt kedelige gennemgang­srum til en funktionel og farverig ekstra stue.

Da Anitta Behrendt og Daniel Lohmann rykkede ind i det treetagers raekkehus på Amager var de glade for, at der var plads til en lille ekstra stue i stueetagen i forbindels­e med familiens køkken-alrum. – Vores yngste datter, Nola, er kun to år, så hun vil vaere, hvor vi er, når vi for eksempel laver mad. De to store synes også, at det er hyggeligt at kunne haenge ud. Og når vi har gaester, er det også rart med nogle bløde siddeplads­er taet på køkkenet, fortaeller Anitta. Men det viste sig hurtigt, at det ikke var så let at indrette den lille ekstra stue, der også fungerer som gennemgang til terrassen.

– Rummet var svaert at møblere, fordi det er smalt, og endevaegge­n er ét stort glasparti, så den kunne vi ikke møblere op ad, siger Anitta.

I første omgang blev rummet indrettet med en reol og en daybed, men det fungerede ikke. Daybedden var for stor og tog for meget gulvplads, og reolen kunne slet ikke rumme alt det, den skulle.

– Jeg var hurtigt klar over, at vi måtte få bygget en reol på mål. Jeg har nemlig rigtig meget dims og nips, og det ville jeg gerne have stående fremme, fortaeller Anitta.

Løsningen blev en reol i hele vaeggens bredde og højde med åbne rum øverst og låger nederst til de mindre dekorative ting, som datteren Nolas legetøj. Reolen er bygget i fyrretraes­finer og malet med linoliemal­ing i en svag havgrøn, mens vaeggen bag har en lysere grøn nuance.

– Jeg ville gerne have noget mere farve ind, så stuen blev mere levende og passede til resten af vores indretning, som også er i farver, siger Anitta.

For at opfylde familiens drøm om mere plads til hygge har reolen også en indbygget baenk med bløde, polstrede hynder, ligesom den store daybed er skiftet ud med en lille sofa og en blød puf, der gør det lettere at komme forbi og ud på terrassen.

– Løsningen med baenken gør, at vi kan skabe et lille hyggeligt område på denne side af stuen, uden at det fylder for meget både i rummet og foran terrassedø­ren, siger Anitta.

I det hele taget har den nye indretning givet luft omkring møblerne, og den smukke radiatorsk­juler, som Daniel og svogeren Kasper har bygget, kommer for alvor til sin ret.

5 TIPS TIL AT INDRETTE ET RUM I RUMMET

· Bestem dig for en farveskala, som passer til resten af rummet, men som alligevel markerer, at her er en ny zone.

· Vaelg møbler med flere funktioner, fx en baenk der også kan fungere som sofabord, eller en puf som kan bruges både som siddeplads og sidebord.

· Få bygget et møbel, som er unikt og giver rummet karakter. Taenk gerne stort, og udnyt hele vaeggens højde.

· Brug et stort gulvtaeppe til at markere, at her er et rum i rummet.

· Mal en vaeg, som passer til farveskala­en i rummet, men som alligevel adskiller sig i nuancen.

“Rummet var svaert at møblere, fordi det er smalt, og endevaegge­n er ét stort glasparti”

Den store daybed er skiftet ud med en sofa fra Sofacompan­y, som passer bedre i størrelsen. Puderne er fra H&M Home, puffen fra Warm Nordic og lampen et loppefund. Radiatorsk­juleren har Daniel selv bygget.

Figurerne og det lille skrin er nogle af Anittas mange rejsefund og arvestykke­r. Fotoplakat­erne er fra Dos Family og den lyserøde lågkrukke fra Hay, mens den rosa kande er fra Raawii og fyrfadshol­deren fra Bahne.

“Jeg ville gerne have noget mere farve ind, så stuen blev mere levende og passede til resten af vores indretning”

 ??  ?? Vasen er fra Bolia, mens terrazzobr­aettet er fra H. Skjalm P. og keramikken fra Hay og H&M Home.
Må looket gerne vaere sanseligt og levende, men stadig roligt? Hold dig til få farver, og miks i stedet mange forskellig­e materialer.
Vasen er fra Bolia, mens terrazzobr­aettet er fra H. Skjalm P. og keramikken fra Hay og H&M Home. Må looket gerne vaere sanseligt og levende, men stadig roligt? Hold dig til få farver, og miks i stedet mange forskellig­e materialer.
 ??  ?? Anitta Behrendt er fotograf og bor sammen med sin familie i et raekkehus på Amager.
Anitta Behrendt er fotograf og bor sammen med sin familie i et raekkehus på Amager.
 ??  ?? MAL MED LINOLIE Reolen i Anitta og Daniels ekstra stue er bygget i krydsfiner og malet med linoliemal­ing. Fordelen ved linoliemal­ing er, at det i modsaetnin­g til almindelig traemaling er delvist transparen­t, og derfor kan du se årer og strukturer fra traeet gennem malingen, hvilket giver en mere levende overflade. Laes mere på Naturmalin­g.dk.
MAL MED LINOLIE Reolen i Anitta og Daniels ekstra stue er bygget i krydsfiner og malet med linoliemal­ing. Fordelen ved linoliemal­ing er, at det i modsaetnin­g til almindelig traemaling er delvist transparen­t, og derfor kan du se årer og strukturer fra traeet gennem malingen, hvilket giver en mere levende overflade. Laes mere på Naturmalin­g.dk.
 ??  ?? Baenken er lavet med ekstra opbevaring i form af en skuffe til plaider, legetøj og lignende. Plaiden er fra Missoni, mens de små messinggre­b er købt hos Byggfabrik­en.
Baenken er lavet med ekstra opbevaring i form af en skuffe til plaider, legetøj og lignende. Plaiden er fra Missoni, mens de små messinggre­b er købt hos Byggfabrik­en.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Den smalle stue var svaer at indrette, da rummet også har udgang til terrassen, og derfor skal det vaere let at komme forbi, ligesom der skal vaere plads til, at dørene kan åbnes.
Den smalle stue var svaer at indrette, da rummet også har udgang til terrassen, og derfor skal det vaere let at komme forbi, ligesom der skal vaere plads til, at dørene kan åbnes.
 ??  ?? Skal din stuen have samme sanselige farvepalet? Miks støvede toner af blå, rosa, mint og bordeaux.
Skal din stuen have samme sanselige farvepalet? Miks støvede toner af blå, rosa, mint og bordeaux.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark