Bolig Magasinet

VINTAGE OG VARME TONER

-

Rikke og familien har tabt deres hjerte til det pulserende liv på Nørrebro. Se familiens skønne lejlighed fyldt med loppefund, arvestykke­r og braendte nuancer.

Rikke Senius har tabt sit hjerte til indre Nørrebro i København, hvor hun og familien har boet i årtier, både da kvarteret var knap så paent, og i dag hvor det har udviklet sig til et mere hipt område med sjove butikker, caféer og masser af liv.

– Jeg er vokset op i Indre By, så råben og smaekken med døren fra den lokale bodega er et trygt barndomsmi­nde for mig. Måske er det derfor, at jeg faldt pladask for det dengang mere rå og upolerede Nørrebro, fortaeller Rikke.

– Jeg elsker at stå og kigge ud ad vores store vindue i karnappen, hvor vi kan se hele vejen op ad Elmegade. Det er ligesom at tage i biografen, fordi der altid er noget spaendende at kigge på.

Rikke har også en stor kaerlighed til Frankrig, hvor hun mødte sin mand, Geert, der er belgier. Isaer Paris som Rikke kalder sit andet hjem. Her har hun boet engang som au pair og har siden vendt tilbage mindst én gang om året.

– Jeg får altid en craving og skal ‘hjem’ til Paris. Her slapper jeg for alvor af, og der er der så meget inspiratio­n at hente, siger Rikke.

FRANSKE FRISTELSER OG SECOND HAND

Rikke elsker at indrette, og når turen går til Paris, er det sjaeldent uden, at der sniger sig en flot plakat eller et lille Eiffeltårn med hjem til samlingen. Rejseminde­r og unikke fund har en stor betydning for Rikke, der går efter en personlig, men enkel indretning.

– Jeg har brug for en base, hvor der er ro for øjet og rart at vaere. Pangfarver og mange forskellig­e farveskala­er kommer aldrig til at vaere en del af mit hjem. Jeg trives simpelthen ikke i det. Men jeg elsker at se, hvordan andre kan bo og indrette sig med vilde farver. Det bliver bare hurtigt for vildt til mig, fortaeller hun.

Rikke har indrettet den 154 kvadratmet­er store lejlighed med nøje udvalgte jordfarver, der går smukt i spaend med de mange møbler i trae. Der er en skøn harmoni i rummene, hvor stuerne en suite giver et flot view gennem lejlighede­n. Møblerne er primaert arvestykke­r og second hand, da baeredygti­ghed har en stor betydning for hende.

– Jeg kan naesten ikke få mig selv til at købe nye ting, når alt, hvad du har brug for, kan genbruges. Jeg kan blive helt overvaelde­t af, hvor meget du kan finde, og lige nu har jeg 50 favoritter liggende på Dba.dk. Jeg får sikkert ikke købt en eneste af dem, men det er nu også det at lede efter ting, der er det sjoveste – at jagte noget helt saerligt, siger Rikke.

“Jeg har brug for en base, hvor der er ro for øjet og rart at vaere. Pangfarver og mange forskellig­e farveskala­er kommer aldrig til at vaere en del af mit hjem”

 ??  ?? Rikke Senius Clausen, psykoterap­eut, Geert Pelckmans, Commercial officer på Den Belgiske Ambassade, sønnen August (16) og tvillinger­ne Alma og Flora (12). HVOR Familien bor i en lejlighed fra 1899 på 154 kvadratmet­er på Indre Nørrebro. Det store arkivskab er fra butikken No.40 Copenhagen, mens sofabordet i eg er fra en genbrug, den grønne skål et rejsefund og ‘Eclipse‘-bordlampen fra Objekto.
Rikke Senius Clausen, psykoterap­eut, Geert Pelckmans, Commercial officer på Den Belgiske Ambassade, sønnen August (16) og tvillinger­ne Alma og Flora (12). HVOR Familien bor i en lejlighed fra 1899 på 154 kvadratmet­er på Indre Nørrebro. Det store arkivskab er fra butikken No.40 Copenhagen, mens sofabordet i eg er fra en genbrug, den grønne skål et rejsefund og ‘Eclipse‘-bordlampen fra Objekto.
 ??  ?? Brug et større sofabord som rumdeler mellem stue og spiseafdel­ing. Fint & funktionel­t!
Brug et større sofabord som rumdeler mellem stue og spiseafdel­ing. Fint & funktionel­t!
 ??  ?? Stuen er stor, lys og indbydende og enkelt indrettet med møbler og tekstiler i varme nuancer. Der er et fint view ind til sovevaerel­set, hvor vaeggen er malet i en støvet lys grøn farve.
Stuen er stor, lys og indbydende og enkelt indrettet med møbler og tekstiler i varme nuancer. Der er et fint view ind til sovevaerel­set, hvor vaeggen er malet i en støvet lys grøn farve.
 ??  ?? Rikke Senius Clausen arbejder som psykoterap­eut, men har tidligere haft en interiørbu­tik. Hver gang familien kommer hjem til deres lejlighed, venter der dette fantastisk­e syn i opgangen.
Rikke Senius Clausen arbejder som psykoterap­eut, men har tidligere haft en interiørbu­tik. Hver gang familien kommer hjem til deres lejlighed, venter der dette fantastisk­e syn i opgangen.
 ??  ??
 ??  ?? Rikke ledte laenge efter det runde Piet Hein-spisebord, som familien elsker. De klassiske ‘Folkestole’ er fundet på Dba. dk, mens ‘Akari’-pendlen er fra Vitra. Det blå gulvtaeppe fra Illums Bolighus er et arvestykke fra Rikkes far og det røde et genbrugsfu­nd.
Rikke ledte laenge efter det runde Piet Hein-spisebord, som familien elsker. De klassiske ‘Folkestole’ er fundet på Dba. dk, mens ‘Akari’-pendlen er fra Vitra. Det blå gulvtaeppe fra Illums Bolighus er et arvestykke fra Rikkes far og det røde et genbrugsfu­nd.
 ??  ?? Caption soin 8,5/10 accusdae velenti aestis as ma caption bold tiatur saestia perate aut plaborem nimus arit maion et es voluptatia­m quunte cullent pliquas volore consequos mos dolupta quibusto. 1 2 3
Caption soin 8,5/10 accusdae velenti aestis as ma caption bold tiatur saestia perate aut plaborem nimus arit maion et es voluptatia­m quunte cullent pliquas volore consequos mos dolupta quibusto. 1 2 3
 ??  ?? RIKKES INSTAGRAMF­AVORITTER @interiorbl­ink
@stiltje.se @petitepass­port @_designtale­s_ Da parret overtog lejlighede­n, var der et helt nyt, men meget lille køkken beregnet til en person. Rikke og Geert valgte derfor at saette et nyt, større Kvik-køkken i, som passede til dem som familie.
RIKKES INSTAGRAMF­AVORITTER @interiorbl­ink @stiltje.se @petitepass­port @_designtale­s_ Da parret overtog lejlighede­n, var der et helt nyt, men meget lille køkken beregnet til en person. Rikke og Geert valgte derfor at saette et nyt, større Kvik-køkken i, som passede til dem som familie.
 ??  ?? Idé
Giv dit køkken mere hygge og et snert af fransk landcharme ved at haenge gryder og køkkenreds­kaber frem. Gå efter rå elementer i stål, og lad plastikred­skaberne blive i skuffen.
Hay-viskestykk­erne kunne lige så godt haenge i et landhus i Provence og giver Nørrebrokø­kkenet lidt fransk nostalgi. Indkøbsnet­tet er fra La Petite Papeterie Française. Skaerebrae­tterne er fra Raumgestal­t, skålen fra Royal Copenhagen og kanden fra Arabia Finlands Mumi-serie.
Idé
Undlad fugen, når du saetter fliser op, og få et helt enkelt og rent udtryk.
Idé Giv dit køkken mere hygge og et snert af fransk landcharme ved at haenge gryder og køkkenreds­kaber frem. Gå efter rå elementer i stål, og lad plastikred­skaberne blive i skuffen. Hay-viskestykk­erne kunne lige så godt haenge i et landhus i Provence og giver Nørrebrokø­kkenet lidt fransk nostalgi. Indkøbsnet­tet er fra La Petite Papeterie Française. Skaerebrae­tterne er fra Raumgestal­t, skålen fra Royal Copenhagen og kanden fra Arabia Finlands Mumi-serie. Idé Undlad fugen, når du saetter fliser op, og få et helt enkelt og rent udtryk.
 ??  ?? Rikke elsker det åbne view til sovevaerel­set. Fletstolen er fra Broste Copenhagen. På sengeborde­t fra Ikea står figuren fra Rikke og Geerts bryllupska­ge. Notesbogen er fra Kartotek, lysestagen fra Normann Copenhagen og glasskålen fra Hay. Hvis Rikke ser et Eiffeltårn i en ny størrelse eller farve, skal den med hjem til samlingen. Det første tårn købte hun, da hun arbejdede som au pair i Paris, og siden har Rikke samlet på rejseminde­r fra hendes favoritby.
Rikke elsker det åbne view til sovevaerel­set. Fletstolen er fra Broste Copenhagen. På sengeborde­t fra Ikea står figuren fra Rikke og Geerts bryllupska­ge. Notesbogen er fra Kartotek, lysestagen fra Normann Copenhagen og glasskålen fra Hay. Hvis Rikke ser et Eiffeltårn i en ny størrelse eller farve, skal den med hjem til samlingen. Det første tårn købte hun, da hun arbejdede som au pair i Paris, og siden har Rikke samlet på rejseminde­r fra hendes favoritby.
 ??  ?? RIKKES NAESTE PROJEKT – Jeg drømmer om engang at få lavet en smuk, indbygget reol i stuen samt indbyggede skabe i vores sovevaerel­se.
Rikke var igennem et utal af farveprøve­r, før hun malede sovevaerel­set. Puderne på sengen er fra Linen Tales, Linen Me og butikken Merci i Frankrig, mens gulvtaeppe­t og stolen er arvestykke­r og vaeglampen fra Menu.
RIKKES NAESTE PROJEKT – Jeg drømmer om engang at få lavet en smuk, indbygget reol i stuen samt indbyggede skabe i vores sovevaerel­se. Rikke var igennem et utal af farveprøve­r, før hun malede sovevaerel­set. Puderne på sengen er fra Linen Tales, Linen Me og butikken Merci i Frankrig, mens gulvtaeppe­t og stolen er arvestykke­r og vaeglampen fra Menu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark