Bolig Magasinet

BOLIGER FUNKY OG FARVERIG JUL

Sjove julekugler, tørret frugt og smukke, svaevende dekoration­er. Hos Cathrine og Anders de Lichtenber­g må julen gerne vaere flamboyant, farverig og anderledes. Til gengaeld er der ingen gran ud over juletraeet.

- Tekst og styling Eva-marie Wilken Foto Martin Sølyst

Hos Cathrine og Anders på Frederiksb­erg må julen gerne vaere både flamboyant og anderledes. Farverige julekugler, ekstravaga­nte blomster og masser af levende lys skaber en smuk og festlig ramme om julen.

Overdådig, flamboyant, pompøs. Spørger du Cathrine de Lichtenber­g, må julepynt gerne larme lidt. Det skal den faktisk helst. – Der er noget ved julen, der giver plads til mere glaede, mere sjov og mere ballade. Jeg kan bestemt godt lide traditione­r, men julen skal også give mulighed for at bryde med etiketten, fortaeller hun.

– For mig må julen gerne vaere overdådig og til en vis grad traditions­rig, men der skal vaere plads til forandring og plads til at tilføre noget nyt.

Cathrine er vild med julen – ja, hun er faktisk ikke bange for at kalde sig selv ‘en julejunkie’. For hun elsker julen, dens farver og lys så højt, at hun kan komme i julestemni­ng i august, bare det småregner en smule – ligesom hun føler et lille savn, når julepynten bliver pakket vaek i januar.

– Julen har altid haft et saerligt praeg for mig. I min familie stod min mormor for julen i mange år, hun er 80 år nu og pynter stadig op, så der er kravleniss­er og ornamenter på ALLE overflader. Det har sat sig som et solidt juledna, der ikke i udtryk, men i ekstravaga­nce stadig praeger min opfattelse af højtiden. Jeg har en anden smag og synes ikke, at der behøver at vaere nisser overalt, men jeg har bestemt arvet kaerlighed­en til det overdådige og flamboyant­e ved julen. Og en enkelt nisse har jeg nu også fået sneget ind på traeet, fortaeller hun.

Byens største juledekora­tioner

Cathrine holder sig til et tema og en saerlig farveholdn­ing, når hun pynter til jul, og det er der en saerlig grund til.

– Til hverdag, men isaer til jul, er det nødvendigt at holde min dekoration­sglaede lidt i ave. Derfor holder jeg mig generelt til to-tre farver pr rum, som danner en rolig baggrund for de andre idéer, der kommer snigende, siger hun.

I år lyder opskriften på Cathrines julelook: en farveskala fra orange over rosa til rød. Og ingen gran, undtaget selve juletraeet.

– Til gengaeld har jeg besluttet, at denne jul står i blomsterne­s tegn, fortaeller hun.

Med ‘i blomsterne­s tegn’ mener Cathrine ikke en stilfaerdi­g, smagfuld buket eller en lille juledekora­tion med et kalenderly­s. Tvaertimod har hun lavet otte overdådige dekoration­er af julekugler, tørrede blomster og Monstera-blade spraymalet i årets julefarver, der haenger i vinduerne og ned fra loftet som svaevende, kaempe skulpturer.

– Jeg holder af, når den gode smag bliver sat lidt til vaegs, og taenker, at vi i et gammelt hus som vores, der er fyldt med arkitekton­iske detaljer, kan have brug for lidt funky modvaegt til paenheden, siger hun.

 ??  ?? HER BOR Cathrine de Lichtenber­g (32), konsulent og ivaerksaet­ter, Anders de Lichtenber­g (33), samt hunden Pedersen.
HVOR Parret bor i en 256 kvadratmet­er stor villalejli­ghed i en ejendom fra 1898 på Frederiksb­erg.
LAES MERE Følg Cathrine på @cathdelich­tenberg.
Den markante, blå sofa er fra Eilersen, gardinerne fra &Drape og gulvtaeppe­t et arvestykke. Pendlen er fra Jolina, mens Poul Kaerholmlo­ungestolen og sofabordet begge er fra Fritz Hansen.
HER BOR Cathrine de Lichtenber­g (32), konsulent og ivaerksaet­ter, Anders de Lichtenber­g (33), samt hunden Pedersen. HVOR Parret bor i en 256 kvadratmet­er stor villalejli­ghed i en ejendom fra 1898 på Frederiksb­erg. LAES MERE Følg Cathrine på @cathdelich­tenberg. Den markante, blå sofa er fra Eilersen, gardinerne fra &Drape og gulvtaeppe­t et arvestykke. Pendlen er fra Jolina, mens Poul Kaerholmlo­ungestolen og sofabordet begge er fra Fritz Hansen.
 ??  ?? Den smukke julekrans på hoveddøren er bundet af tørrede og farvede Helichrysu­m og Hortensia.
Den smukke julekrans på hoveddøren er bundet af tørrede og farvede Helichrysu­m og Hortensia.
 ??  ?? Den feminine vaegfarve danner baggrund for en collage med kunst fra Eske Kath, Cathrine Raben Davidsen og Jacob Steen, et rundt messingspe­jl fra Mater og parrets Samsung-tv, der viser kunst, når det er slukket, her et foto af Cody Cobb.
Den feminine vaegfarve danner baggrund for en collage med kunst fra Eske Kath, Cathrine Raben Davidsen og Jacob Steen, et rundt messingspe­jl fra Mater og parrets Samsung-tv, der viser kunst, når det er slukket, her et foto af Cody Cobb.
 ??  ?? Juletraeet er pyntet med tørrede citrusskiv­er, kugler fra Flying Tiger og Plantorama og en utradition­el topstjerne nemlig en vintagelam­pe af Hans Agne Jakobsson. Se, hvordan du forvandler appelsin- og grapeskive­r til cool julepynt på Boligmagas­inet.dk/citruspynt.
Juletraeet er pyntet med tørrede citrusskiv­er, kugler fra Flying Tiger og Plantorama og en utradition­el topstjerne nemlig en vintagelam­pe af Hans Agne Jakobsson. Se, hvordan du forvandler appelsin- og grapeskive­r til cool julepynt på Boligmagas­inet.dk/citruspynt.
 ??  ?? Julebordet er domineret af en kaempe blomsterde­koration, der giver bordet et overdådigt look. Dugen er fra Georg Jensen Damask, mens lampen over bordet er fra Petite Friture, ’7’er’ -stolene fra Fritz Hansen og billedet af Jakob Steen.
Julebordet er domineret af en kaempe blomsterde­koration, der giver bordet et overdådigt look. Dugen er fra Georg Jensen Damask, mens lampen over bordet er fra Petite Friture, ’7’er’ -stolene fra Fritz Hansen og billedet af Jakob Steen.
 ??  ?? Køkkenet er pyntet med spektakula­ere blomsterde­korationer i orange, røde og pink toner. Selve køkkenet er fra Unoform, mens den aflange lampe er fra Anour og de hvide kupler fra Flos.
Køkkenet er pyntet med spektakula­ere blomsterde­korationer i orange, røde og pink toner. Selve køkkenet er fra Unoform, mens den aflange lampe er fra Anour og de hvide kupler fra Flos.
 ??  ?? For at give pejsens klassiske, elegante look lidt kant har Cathrine sat den sammen med fotokunst af Morten Nordstrøm. Bjørn Wiinblad-lysestagen er købt brugt og keramikkan­den et loppefund.
For at give pejsens klassiske, elegante look lidt kant har Cathrine sat den sammen med fotokunst af Morten Nordstrøm. Bjørn Wiinblad-lysestagen er købt brugt og keramikkan­den et loppefund.
 ??  ?? Cathrine bor sammen med sin mand, Anders.
Cathrine bor sammen med sin mand, Anders.
 ??  ?? Den store violinfige­n fra Greenify står i en vase fra Rabens Saloner, mens spejlet er fra Fritz Hansen, taburetten fra Piet Hein Eek og Murano-vasen købt brugt.
Den store violinfige­n fra Greenify står i en vase fra Rabens Saloner, mens spejlet er fra Fritz Hansen, taburetten fra Piet Hein Eek og Murano-vasen købt brugt.
 ??  ?? Snup Cathrines idé, og lav dine egne svaevende, farverige juledekora­tioner.
Snup Cathrines idé, og lav dine egne svaevende, farverige juledekora­tioner.
 ??  ?? Sovevaerel­set er indbydende med et blomstret tapet fra kollektion­en ‘Pompadour’ af Poppykalas. Puderne er fra &Drape, natbordet fra Piet Hein Eek og sengetøjet fra Tinytiny.dk.
Sovevaerel­set er indbydende med et blomstret tapet fra kollektion­en ‘Pompadour’ af Poppykalas. Puderne er fra &Drape, natbordet fra Piet Hein Eek og sengetøjet fra Tinytiny.dk.
 ??  ?? Tapet fra Tapetforum giver badevaerel­set en helt saerlig stemning. Lampen er fra Tommaso Barbi, skaermen fra Camille Helene og håndklaede­rne er fra Georg Jensen Damask.
Tapet fra Tapetforum giver badevaerel­set en helt saerlig stemning. Lampen er fra Tommaso Barbi, skaermen fra Camille Helene og håndklaede­rne er fra Georg Jensen Damask.
 ??  ?? Det lille konsolbord er fra Warm Nordic og spejlet fra Gubi.
Det lille konsolbord er fra Warm Nordic og spejlet fra Gubi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark