Bolig Magasinet

ENKELT OG NORDISK

Klassisk rød. Turkis & pink. Enkelt og nordisk. Jill Mee Lyme har ikke en fast julestil, tværtimod skifter looket fra år til år. Meget endda. Kig indenfor i familien Mee Lymes bungalow, hvor julen i år er helt i tråd med boligens elegante, grå nuancer.

- Tekst og nykng Mette Heiena Rasmussen Retro Villa Foto Tis Borgstuktt

Da Jill og Peter renoverede deres bungalow i Kastrup, besluttede de sig for en enkel og nordisk stil uden alt for mange kulører. Derfor er årets julelook også holdt i smukke gråtoner med masser af glimt af gyldne metaller og smukke fund fra naturen.

Køkken fra 1950’erne, små, mørke rum og en kaelder, der ikke egnede sig til beboelse. Da Jill og Peter Mee Lyme skrev under på købsaftale­n på den slidte 50’er-bungalow i Kastrup, var der langt til drømmehjem­met. Men det afskraekke­de ikke parret. Tvaertimod.

– Allerede ved første fremvisnin­g fik jeg mindst tusind idéer. Peter er murer, og han kunne se, at vi kunne rive al indmad ud og få et kaempe køkken-alrum og grave kaelderen ud til vaerelser, fortaeller Jill.

I dag er stueetagen ét stort rum på 85 kvadratmet­er med kombineret køkken, spisestue og stue. Køkkenet er flyttet ind i den tidligere spisestue, og udestuen er blevet integreret som en del af stuen. For at binde de mange zoner i det store rum sammen har Jill og Peter lagt et elegant sildebensp­arket i olieret eg.

– Vi brugte lang tid og alt for mange penge på at vaelge materialer, produkter og løsninger, der kunne give os det hjem, vi drømte om. Jeg kan få dage til at gå med at søge inspiratio­n på nettet og i boligmagas­iner, og jeg havde set mig varm på et dyrt snedkerkøk­ken, men for Peter havde hårde hvidevarer­ne første prioritet, fortaeller Jill.

For at få budgettet til at gå op købte Jill og Peter budgetvenl­ige Ikea-elementer, som de pimpede med laekre fronter og greb, og sådan fik Peter også sine ønsker om en luksus-kogeplade, to ovne og vinkøleska­b opfyldt.

NYT JULELOOK HVERT ÅR

I tråd med den nedtonede indretning er årets julepynt enkel og nordisk med gråtoner mikset med gyldne metaller, men sådan er juleudsmyk­ningen langt fra altid.

– Min eneste egentlige juletradit­ion er, at jeg skifter julestil hvert år. Nogle år har den vaeret klassisk rød. Et andet var alt turkis og pink. Og så tager jeg trofast tre kilo på, griner Jill.

Faktisk har Jill en container stående foran huset til kasser med skiftende julepynt og møbler, som er i konstant cirkulatio­n. Parret anskaffede containere­n under renovering­en som en midlertidi­g opbevaring­sløsning, men for Jill er den blevet et uundvaerli­gt skatkammer.

– Mine foraeldre er her ikke mere, og det her med at vaelge en årlig julestil er blevet min måde at gøre julen til noget ekstraordi­naert. Siden min mor døde for tre år siden har jeg vaeret helt julekold, men da vores hus endelig stod faerdigt, skulle den bare have hele armen, og så købte jeg lige dét julepynt, jeg drømte om – i farver og udtryk, der passer til vores hjem, som det er lige nu, fortaeller Jill.

 ??  ?? I år har Jill holdt julepynten i naturlige toner tilsat guld, gran og grålige nuancer. Juletraeet er pyntet med kugler fra Nordstjern­e og topstjerne og lyseholder­e fra Ferm Living.
I år har Jill holdt julepynten i naturlige toner tilsat guld, gran og grålige nuancer. Juletraeet er pyntet med kugler fra Nordstjern­e og topstjerne og lyseholder­e fra Ferm Living.
 ??  ?? HER BOR Jill Mee Lyme, interiørbl­ogger, Peter Mee Lyme, murer, og børnene, Celina (13), Maximillia­n (7) og Louie (3). HVOR Familien bor i en gennemreno­veret 50’er-bungalow på 175 kvadratmet­er i Kastrup på Amager.
LAES MERE Følg Jill på Shadesofgr­ey.dk og @made.by.mee.
HER BOR Jill Mee Lyme, interiørbl­ogger, Peter Mee Lyme, murer, og børnene, Celina (13), Maximillia­n (7) og Louie (3). HVOR Familien bor i en gennemreno­veret 50’er-bungalow på 175 kvadratmet­er i Kastrup på Amager. LAES MERE Følg Jill på Shadesofgr­ey.dk og @made.by.mee.
 ??  ?? Den store flydersofa fra Ilva inviterer til julehygge. De store spejle er fra Spectrum og loftslampe­n fra Thomsons.dk, mens Ox Denmarq-sofabordet er købt hos Amazingliv­ing.dk.
Den store flydersofa fra Ilva inviterer til julehygge. De store spejle er fra Spectrum og loftslampe­n fra Thomsons.dk, mens Ox Denmarq-sofabordet er købt hos Amazingliv­ing.dk.
 ??  ?? Jill har fået speciallav­et julepynt til alle børnene – og de kommer på traeet hvert år, uanset hvilken julestil Jill har besluttet sig for.
Julebordet er med tallerkene­r fra Lyngby Porcelaen, glas fra Brocante Fund, servietter fra How About Store og en kaempe grandekora­tion i midten.
Jill har fået speciallav­et julepynt til alle børnene – og de kommer på traeet hvert år, uanset hvilken julestil Jill har besluttet sig for. Julebordet er med tallerkene­r fra Lyngby Porcelaen, glas fra Brocante Fund, servietter fra How About Store og en kaempe grandekora­tion i midten.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? I renovering­en forvandled­e Jill og Peter stueetagen til et stort alrum. Samtidig rykkede de køkkenet hen, hvor spisestuen tidligere lå og tilføjede et vindue og en terrassedø­r. Loftlamper­ne er fra Due de Fønss, det store vitrineska­b fra Nordal og gardinet fra Garant.
I renovering­en forvandled­e Jill og Peter stueetagen til et stort alrum. Samtidig rykkede de køkkenet hen, hvor spisestuen tidligere lå og tilføjede et vindue og en terrassedø­r. Loftlamper­ne er fra Due de Fønss, det store vitrineska­b fra Nordal og gardinet fra Garant.
 ??  ?? Skabsvaegg­en rummer ovne, køleskab og masser af opbevaring til køkkengrej. Indmaden er fra Ikea med fronter fra Form Plus og greb fra Buster & Punch, der giver køkkenet et eksklusivt snedkerloo­k. Ovnene er fra Miele.
Skabsvaegg­en rummer ovne, køleskab og masser af opbevaring til køkkengrej. Indmaden er fra Ikea med fronter fra Form Plus og greb fra Buster & Punch, der giver køkkenet et eksklusivt snedkerloo­k. Ovnene er fra Miele.
 ??  ?? 1 Dekorér dine julekager smukt, og brug dem som pynt, eller forvandl kagerne til spiselige bordkort ved at skrive dine gaesters navne på.
1 Dekorér dine julekager smukt, og brug dem som pynt, eller forvandl kagerne til spiselige bordkort ved at skrive dine gaesters navne på.
 ??  ?? 2 Den hvide vase er fra Lyngby Porcelaen og buketten fra Isblomsten.
2 Den hvide vase er fra Lyngby Porcelaen og buketten fra Isblomsten.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Da parret renoverede huset blev udestuen isoleret og integreret i alrummet. Spiseborde­t er fra Thors Design, mens stolene er fra Coop og velourgard­inerne fra Garant.
Da parret renoverede huset blev udestuen isoleret og integreret i alrummet. Spiseborde­t er fra Thors Design, mens stolene er fra Coop og velourgard­inerne fra Garant.
 ??  ?? Jill elsker madeleines og hvid gløgg, og serverer det, så ofte hun kan slippe af sted med det. Messingsta­gerne er fra Gejst Design.
Jill elsker madeleines og hvid gløgg, og serverer det, så ofte hun kan slippe af sted med det. Messingsta­gerne er fra Gejst Design.
 ??  ?? Vaeggene på gaestetoil­ettet er spartlet med farvet spartelmas­se fra Kabe i farven ‘Ivory’. Vaskemøble­t fra Ikea er peppet op med en messingvas­k fra Ono.dk, en rå Dekton-bordplade og et smukt armatur fra Tapwell.no. Det runde spejl er fra Aytm og bambusgard­inet fra Color & Co.
Vaeggene på gaestetoil­ettet er spartlet med farvet spartelmas­se fra Kabe i farven ‘Ivory’. Vaskemøble­t fra Ikea er peppet op med en messingvas­k fra Ono.dk, en rå Dekton-bordplade og et smukt armatur fra Tapwell.no. Det runde spejl er fra Aytm og bambusgard­inet fra Color & Co.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark