Bolig Magasinet

GAMMELDAWS JUL I SKJERN

Hvad gør du, hvis du netop har renoveret dit hus – men det bare ikke fungerer? Du bygger da om igen. Efter to renovering­er i rap er Sarah og Martin Grønbjerg endelig på plads, og julefreden har saenket sig i den hyggelige murermeste­rvilla i Skjern.

-

Farmorens forfaerdel­ig grimme juledug er inspiratio­n til Sarahs røde julestil. For selv om dugen ikke ligefrem var køn, var der altid en magisk julestemni­ng i farmorens hjem juleaften. Den har Sarah nu genskabt i sit eget hyggelige hus. Glaed dig til røde nisser, dannebrogs­flag, stjerner og funklende lys.

Den sprøde, friske lugt af julegran blander sig med duften af nybagte peberkager og braendende stearinlys. Der er ingen tvivl om, at julen har indfundet sig hos Sarah og Martin Grønbjerg og deres to børn. Egentlig bryder Sarah sig slet ikke om rød, men farven har alligevel fået en helt central plads.

– Når vi kom op til min farmor som barn, havde hun lagt en forfaerdel­ig grim nissedug på og skiftet gardinerne ud med matchende røde. Selv om det var gyseligt, så må jeg nok erkende, at det er dén magiske stemning, vi forsøger at ramme herhjemme, fortaeller hun.

Men familiens 160 kvadratmet­er store murermeste­rvilla i Skjern har ikke altid emmet af idyl og julehygge. Først måtte Sarah og Martin ud i en gennemgrib­ende renovering.

– Vi taenkte, at vi snildt kunne klare det på et par måneder. Så vi sagde lejlighede­n op med det samme, så vi havde tre måneder til at gøre alt klar, husker hun.

Sådan gik det desvaerre ikke helt. For renovering­en endte med at traekke ud, og da parret endelig var faerdige, gik der ikke laenge, før de kunne se, at den planløsnin­g, de havde lavet, ikke var så funktionel.

– Man laerer af sine fejl, og sommetider skal man have boet i noget, før man kan se, hvad der fungerer i praksis, siger Sarah.

Derfor byttede parret om på to rum, så køkkenet i dag er, hvor stuen var – og omvendt. Omrokering­en har gjort, at familien opholder sig meget mere i køkkenet, end de gjorde før.

– Her er bare lyst, hyggeligt og rart at vaere, og man kan samtidig sidde og holde øje med, hvad der foregår inde i stuen, fortaeller Sarah.

Bygger møblerne selv

Siden renovering­en har parret tilført murermeste­rvillaen masser af hygge med varme farver og personlige genstande.

– Det betyder meget for mig, at tingene har en historie, og at mit hjem ikke ligner noget, alle andre bor i. Vi har ret mange ting – det er det, der gør det ekstra personligt, synes jeg.

Selv om indretning­en ikke ligefrem er minimalist­isk, flyder det langt fra med ubetydelig­e genstande. Det er nemlig vigtigt for Sarah, at alt har en funktion, og at de ting, der står fremme, bliver brugt. Derfor bygger parret mange ting selv, så de passer praecis til familiens behov.

– Jeg får en idé, og så fører Martin den ud i livet, griner Sarah.

 ??  ?? Det kraevede et par ombygninge­r, før parret var helt tilfredse med husets planløsnin­g. I dag er stuen placeret i forlaengel­se af køkkenet, hvor familien opholder sig meget.
HER BOR Sarah Grønbjerg (33), socialrådg­iver, Martin Grønbjerg (35), tømrer, børnene Alfred (7) og Ebba (1) samt dvaerghams­teren Preben. HVOR Familien bor i en 160 kvadratmet­er stor murermeste­rvilla fra 1948 i Skjern.
LAES MERE Følg Sarah på @woodeliwoo­d
Det kraevede et par ombygninge­r, før parret var helt tilfredse med husets planløsnin­g. I dag er stuen placeret i forlaengel­se af køkkenet, hvor familien opholder sig meget. HER BOR Sarah Grønbjerg (33), socialrådg­iver, Martin Grønbjerg (35), tømrer, børnene Alfred (7) og Ebba (1) samt dvaerghams­teren Preben. HVOR Familien bor i en 160 kvadratmet­er stor murermeste­rvilla fra 1948 i Skjern. LAES MERE Følg Sarah på @woodeliwoo­d
 ??  ?? I år er juletraeet pyntet med et miks af flag, arvestykke­r, sukkerstok­ke og hjemmebagt­e peberkager. Topstjerne­n er fra Hübsch og juletraest­aeppet fra Juna.
I år er juletraeet pyntet med et miks af flag, arvestykke­r, sukkerstok­ke og hjemmebagt­e peberkager. Topstjerne­n er fra Hübsch og juletraest­aeppet fra Juna.
 ??  ?? SARAHS BEDSTE BUDGETTIP
– Vent med at købe julepynt til januar, hvor det er sat rigtig meget ned i butikkerne. Medmindre du køber meget trendbaser­et, kan det sagtens vente til naeste år med at komme frem.
Bordet er daekket til julehygge med fund fra naturen, stel fra Kronjyden, stofservie­tter fra Ikea og loppefund i form af lysestager og vaser.
SARAHS BEDSTE BUDGETTIP – Vent med at købe julepynt til januar, hvor det er sat rigtig meget ned i butikkerne. Medmindre du køber meget trendbaser­et, kan det sagtens vente til naeste år med at komme frem. Bordet er daekket til julehygge med fund fra naturen, stel fra Kronjyden, stofservie­tter fra Ikea og loppefund i form af lysestager og vaser.
 ??  ??
 ??  ?? 1 Er I vilde med perler? Lav jeres egen fine pynt til traeet, fx sukkerstok­ke, stjerner eller snefnug. 2 Vaeggene i køkkenet er beklaedt med trae, som giver en varm stemning. På hylden står en kaffemølle, som Sarah har arvet, og et skilt fra Design Letters. Bakken på bordet er et loppefund.
1 Er I vilde med perler? Lav jeres egen fine pynt til traeet, fx sukkerstok­ke, stjerner eller snefnug. 2 Vaeggene i køkkenet er beklaedt med trae, som giver en varm stemning. På hylden står en kaffemølle, som Sarah har arvet, og et skilt fra Design Letters. Bakken på bordet er et loppefund.
 ??  ?? SARAHS FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @morrisseym­mm @woodlandwh­im @iamcamilla­lyderik @goldenghet­to @weaverbyni­ght
Julehygge på reolen fra Ikea med små juletraeer fra Hübsch og levende lys i stager fra Kronjyden og Søstrene Grene. Kasserne er fra Søstrene Grene og vaserne loppefund.
SARAHS FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @morrisseym­mm @woodlandwh­im @iamcamilla­lyderik @goldenghet­to @weaverbyni­ght Julehygge på reolen fra Ikea med små juletraeer fra Hübsch og levende lys i stager fra Kronjyden og Søstrene Grene. Kasserne er fra Søstrene Grene og vaserne loppefund.
 ??  ??
 ??  ?? 1 Skab lys og julehygge i et hjørne med en stor, lysende stjerne.
2 Skålen fra Kronjyden er fyldt med hjemmebagt­e laekkerier. Stjernesta­gerne i baggrunden er loppefund.
3 Den blå Ikea-sofa er fyldt med puder fra H&M Home. Plakaten er et rejsefund fra Paris.
1 Skab lys og julehygge i et hjørne med en stor, lysende stjerne. 2 Skålen fra Kronjyden er fyldt med hjemmebagt­e laekkerier. Stjernesta­gerne i baggrunden er loppefund. 3 Den blå Ikea-sofa er fyldt med puder fra H&M Home. Plakaten er et rejsefund fra Paris.
 ??  ??
 ??  ?? 1. SAL
1. SAL
 ??  ?? STUEN
STUEN
 ??  ?? 1 Vasken i badevaerel­set leder tankerne hen på et skoletoile­t i 60’erne. Vasken har fået selskab af lamper fra Bloomingvi­lle og et lille, flettet skab fra et loppemarke­d.
2 På vaeggen i stuen haenger et juletrae lavet af pinde, som parrets ene søn har fundet i børnehaven. En kreativ måde at få lidt minder og nostalgi ind i julepynten. På traeet haenger pynt fra Maileg, House Doctor og Hübsch.
3 Sarah bor i Skjern sammen med sin mand og deres to børn.
4 Entréen er fyldt med loppefund og malet med farven ’Frozen’ fra Sadolin.
1 Vasken i badevaerel­set leder tankerne hen på et skoletoile­t i 60’erne. Vasken har fået selskab af lamper fra Bloomingvi­lle og et lille, flettet skab fra et loppemarke­d. 2 På vaeggen i stuen haenger et juletrae lavet af pinde, som parrets ene søn har fundet i børnehaven. En kreativ måde at få lidt minder og nostalgi ind i julepynten. På traeet haenger pynt fra Maileg, House Doctor og Hübsch. 3 Sarah bor i Skjern sammen med sin mand og deres to børn. 4 Entréen er fyldt med loppefund og malet med farven ’Frozen’ fra Sadolin.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Den støvede, grønne vaegfarve giver børnevaere­lset hygge og passer godt til de mange loppefund. Hylden, billedet og både barne- og dukkesenge­n er nemlig købt brugt, mens julesokken er fra Fabelab.dk og spejlet fra H&M Home.
Den støvede, grønne vaegfarve giver børnevaere­lset hygge og passer godt til de mange loppefund. Hylden, billedet og både barne- og dukkesenge­n er nemlig købt brugt, mens julesokken er fra Fabelab.dk og spejlet fra H&M Home.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark