Bolig Magasinet

INDRETNING EVENTYRLIG­T JULEBORD

Må årets julebord gerne vaere moderne, lidt utradition­elt, men fyldt med stemning? Lad dig inspirere af Henriette Staib fra De Fire Årstider, der har daekket op med gode minder, tørrede blomster og masser af glimmer.

- Af Pia Olsen / Living Stories Foto Anitta Behrendt

Henriette Staib fra blomsterbu­tikkerne De Fire Årstider daekker naturligvi­s sit julebord med smukke blomster og et diskret drys af magisk glimmer. Må vi spise med?

7 TIPS TIL ET SMUKT, PERSONLIGT BORD

1. Daek bord med minder

– Jeg gør altid meget ud af vores julebord. I år har jeg daekket bordet, så det er fyldt med minder fra oplevelser, vi har haft sammen som familie i løbet af året. På den måde kan vi mindes og tale om året, der er gået.

2. Genbrug ting fra årets fester

– Vi havde sølvbryllu­p i år, og her fik jeg speciallav­et bordkort i glimmerakr­yl. De passer perfekt til julebordet, og så kan jeg godt lide tanken om at genbruge ting. Dug og servietter er også fra sølvbryllu­ppet, så her haenger mange glade minder ved.

3. Tør dine favoritblo­mster

– Jeg elsker blomster og går ofte på opdagelse i naturen, når vi er på ferie. På bordet har jeg blandt andet brugt tørrede blomster, som jeg har plukket på vores sommerferi­e i Graekenlan­d og haft med hjem i håndbagage­n.

4. Skab blikfang med vaser i flere størrelser

– Jeg daekker altid bord med blomster. Her har jeg lavet et par buketter af friske olivengren­e og tørrede blomster og sat dem i forskellig­e vaser for at skabe niveaufors­kel – det gør bordet mere interessan­t at se på.

5. Giv bordet et drys glimmer

– Jeg elsker glimmer. Derfor skal der naturligvi­s glimmer på mit julebord. Jeg har brugt spraylim og glimmer på kranse og tørrede tidsler, som jeg har lagt rundt om på bordet.

6. Lad julen flytte ind

– Der skal naturligvi­s også vaere julepynt på et julebord, men det behøver ikke at vaere meget. Jeg har lagt en sølvguirla­nde pyntet med små vintagejul­ekugler ned gennem bordet. Det er en nem måde at bringe lidt traditione­l julestemni­ng ind i looket.

7. Gør noget saerligt ud af hver kuvert

– Jeg har lavet en krans til hver kuvert af tørrede blomster. Kransen er en gave til hver gaest sammen med et stearinlys i bivoks, som jeg har købt i en lille kirke i Graekenlan­d.

Julens nemmeste dekoration

– Nogle gange må det godt vaere nemt i julen, og det her hører til én af de lette idéer. Jeg har stillet fire bloklys på en lavastensp­lade og pyntet med grene fra et oliventrae. Levende lys hører sig til, og de giver et hyggeligt skaer på bordet. Rundt om på bordet har jeg lagt små klaser af tørrede tidselhove­der, der har fået et lag glimmer. Det giver et mere skødesløst udtryk. Jeg kunne også have lagt små glaskugler rundt omkring på bordet. Der skal ikke vaere så mange regler; det gaelder bare om at lege løs og gå med det, du føler for.

Bloklys fra De Fire Årstider og lavastensf­lise fra File Under Pop.

 ??  ??
 ??  ?? Dug og servietter er fra De Fire Årstider, mens de blå kirkelys er fundet hos Fruerne Beck & Bo. Vaserne og de små julekugler er vintage, ligesom sølvguirla­nden har vaeret i familiens eje laenge.
Dug og servietter er fra De Fire Årstider, mens de blå kirkelys er fundet hos Fruerne Beck & Bo. Vaserne og de små julekugler er vintage, ligesom sølvguirla­nden har vaeret i familiens eje laenge.
 ??  ?? Bordkortet er speciallav­et af Creative Wood, mens stellet er fra Royal Copenhagen, glassene fra Iittala og bestikket fra Gense.
Bordkortet er speciallav­et af Creative Wood, mens stellet er fra Royal Copenhagen, glassene fra Iittala og bestikket fra Gense.
 ??  ?? Henriette Staib er medejer af blomsterog interiørfo­rretninger­ne De Fire Årstider. Følg hende på @defireaars­tiderhome.
Henriette Staib er medejer af blomsterog interiørfo­rretninger­ne De Fire Årstider. Følg hende på @defireaars­tiderhome.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark