Bolig Magasinet

Magiske JULEMINDER

Gløgg i lange baner, julebag og masser af naervaer er opskriften på en fortryllen­de jul hos familien Toft Nørgaard. Kig med, og lad dig inspirere af et hjem pyntet med varme minder og en lys, nordisk stil.

- Tekst Julie Lauridsen Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Første søndag i advent er der garanti for julestemni­ng hos familien Toft Nørgaard, som haenger nisser, engle og stjerner op, mens julemusikk­en spiller og duften af gløgg og aebleskive­r breder sig i hjemmet. – Det er svaert ikke at komme i julestemni­ng, når man pynter op og hører julemusik samtidig. Så glemmer jeg alt det, jeg har travlt med. Den ene kasse tager hurtigt den anden, indtil Frank siger, at der er ved at gå Gertrud Sand i den, så ved jeg, at graensen er nået, siger Tine.

Udover at pynte op første søndag i advent, er det også en fast tradition, at hele familien er med til at bage et par dage op til jul og sammen går i kirke juleaften.

– For mig handler julen om naervaer og hygge med familien. Det er vigtigt for mig, at vi har skabt en masse traditione­r og holdepunkt­er, som børnene kan tage med sig videre og taenke tilbage på som nogle fantastisk­e minder. Det giver ro i en hektisk juletid, at vi har de her faste traditione­r sammen, fortaeller Tine.

PYNT MED PERSONLIGH­ED

Juletraeet er hvert år midtpunkt i familiens stue og pyntet med et miks af arvestykke­r, gamle kendinge og lidt nyt, der passer til årets stil. Noget er kønnere end andet ifølge Tine, men alle minder får en plads på traeet.

– Frank har en nisse, som han har haengt på traeet, siden han var barn, og den er altså lidt grim, så vi laver altid sjov med ham, når han skal haenge den op, men traeet afspejler os, fordi alt må komme på. Der er en del ting, som børnene har lavet, og så bruger vi min svigermors lyseholder­e og stjerne, siger hun.

I år er hjemmet pyntet med mahogni-stjerner, messingsta­ger og hvide engle, som afspejler den nordiske stil, som Tine i år har forelsket sig i.

– Lige nu kan jeg godt lide naturfarve­r og messing. Jeg synes, det passer godt til vores stil, men der har da sneget sig lidt rødt ind hist og her, men ellers er det holdt enkelt og i et let udtryk, som er i balance med vores indretning. Jeg har haft røde faser og er ikke i tvivl om, at de nok skal komme igen, fortaeller Tine.

 ??  ?? Den røde bil fra Søstrene Grene er købt saerligt til familiens yngste medlem, Viggo på tre år, som elsker alt, der kan køre.
Den røde bil fra Søstrene Grene er købt saerligt til familiens yngste medlem, Viggo på tre år, som elsker alt, der kan køre.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Familiens juletrae står i midten af stuen, så det kan ses fra alle vinkler. Kunsten er et miks af Jørgen von Hahn, Christina Winsløv og Franks egne vaerker, mens pendlen ved pejsen er fra &Tradition.
Familiens juletrae står i midten af stuen, så det kan ses fra alle vinkler. Kunsten er et miks af Jørgen von Hahn, Christina Winsløv og Franks egne vaerker, mens pendlen ved pejsen er fra &Tradition.
 ??  ?? Bordet er daekket til julemiddag med snoede lys fra Broste Copenhagen, tallerkene­r fra Royal Copenhagen, servietter fra Georg Jensen Damask og sølvbestik, der er et arvestykke fra Franks farmor. Det store vaerk på vaeggen er lavet af Pernille Egeskov.
Juletraeet er fyldt med minder. Kagemanden er 15-årige Augustas, filtkuglen har Frida på 11 år lavet, og nissen har Frank haft, siden han var dreng.
Bordet er daekket til julemiddag med snoede lys fra Broste Copenhagen, tallerkene­r fra Royal Copenhagen, servietter fra Georg Jensen Damask og sølvbestik, der er et arvestykke fra Franks farmor. Det store vaerk på vaeggen er lavet af Pernille Egeskov. Juletraeet er fyldt med minder. Kagemanden er 15-årige Augustas, filtkuglen har Frida på 11 år lavet, og nissen har Frank haft, siden han var dreng.
 ??  ??
 ??  ?? Pendlerne over bordet er fra Le Klint, mens ‘7’er’stolene er designet af Arne Jacobsen.
Pendlerne over bordet er fra Le Klint, mens ‘7’er’stolene er designet af Arne Jacobsen.
 ??  ??
 ??  ?? Den store Hay-sofa er fyldt med puder fra Christina Lundsteen, mens gulvtaeppe­t er fra FDB Møbler og den røde stol fra Wørts. Pendlen er designet af Verner Panton, mens stellet på &Tradition-sofabordet er fra Royal Copenhagen og maleriet af Johnny Madsen.
Den store Hay-sofa er fyldt med puder fra Christina Lundsteen, mens gulvtaeppe­t er fra FDB Møbler og den røde stol fra Wørts. Pendlen er designet af Verner Panton, mens stellet på &Tradition-sofabordet er fra Royal Copenhagen og maleriet af Johnny Madsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark