Bolig Magasinet

KREATIVITE­T I KARTOFFELR­AEKKERNE

-

Det kraever masser af kreative løsninger at få plads til to voksne og fire børn i et raekkehus i Kartoffelr­aekkerne. Heldigvis sprudler familien Bernhoft af idéer. Se det skønne byhus, der både rummer et pink badevaerel­se, en genial skabsvaeg og køkken med pejs.

Hvis du finder et sted, hvor mavefornem­melsen er helt rigtig, så slå til. Sådan var det for Kristine Bernhoft og hendes mand, da de for 25 år siden fandt deres første hjem i Kartoffelr­aekkerne. Siden fulgte et, to og tre børn, og familien voksede ud af raekkehuse­t og rykkede derfor over i en større version på nabovejen. Heldigvis. Et par år senere blev fem nemlig til seks. – Vi valgte at blive i kvarteret, da vi elsker, at alting kun er fem minutter vaek i bil. Både vores arbejde og børnenes skole. Der er også et helt saerligt leben her. Det minder mig om min egen barndom, hvor dørene altid var åbne, og der var en nabo til at holde øje med os, hvis ens foraeldre lige skulle handle. Sådan er det stadig her, fortaeller Kristine.

Derfor er der ofte et rend af gaester, men ingen er i tvivl om, at de besøger familien Bernhoft, når de traeder ind over dørtaerskl­en. I entréen bliver de mødt af et grafisk art deco-inspireret gulv og en sprød hindbaerfa­rve på vaeggene.

– Jeg kalder det vores hindbaerga­ng. Jeg elsker farver. Et sterilt rum er slet ikke mig. Der skal ske noget, siger hun.

Familiens raekkehus bugner da også af farverige møbler og interiør. En rosa veloursofa, gule puder, en lysegrøn bordplade, et multifarve­t gulvtaeppe og kunst i pangfarver. For ikke at naevne sovevaerel­set, der er holdt i rosa og lilla nuancer, og ikke mindst familiens modige badevaerel­se med lyserøde fliser fra gulv til loft.

– Jeg er vild med vores lyserøde badevaerel­se. Når jeg går herind, bliver jeg bare glad. Jeg har aldrig vaeret bange for at afprøve farver, men jeg går med min første indskydels­e, for jeg har fundet ud af, at det giver det bedste resultat. Gå efter din intuition – det virker, fortaeller Kristine.

MØBLER MED HISTORIE

Ud over farver vrimler hjemmet med møbler og lamper, som er ved at briste af begejstrin­g for at fortaelle deres historie. De unikke fund stammer fra vidt forskellig­e stilperiod­er, for Kristine kombinerer gerne vintage, moderne og midt i mellem, hvis bare det gør hende glad.

– Det er vigtigt for mig at have et hjem, der sprudler af liv og personligh­ed. Jeg tager ud på opdagelse, så snart jeg har mulighed for det. Jeg går efter ting, jeg falder for, og det er naesten altid ting med historie. Hvis der er noget, jeg kan lide, kommer det ind i mit hjem. Jeg taenker ikke på, om det lige passer ind, eller om det er smart. Derfor afspejler mit hjem meget mig som person, siger hun.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Entréen har glasvaegge, så lyset kan strømme videre ind i huset. Løsningen er lavet af Design by Us, sofaen et arvestykke og puderne fra Karoline Lorentzen.
Entréen har glasvaegge, så lyset kan strømme videre ind i huset. Løsningen er lavet af Design by Us, sofaen et arvestykke og puderne fra Karoline Lorentzen.
 ??  ?? Kristine kalder entréen hindbaerga­ngen, og man forstår hvorfor. Fliserne og vaegmaling­en er fra File Under Pop.
Kristine kalder entréen hindbaerga­ngen, og man forstår hvorfor. Fliserne og vaegmaling­en er fra File Under Pop.
 ??  ?? Kristine elsker at lave mad, derfor ønskede hun sig et stort køkken med masser af plads. Det grå snedkerkøk­ken er lavet af firmaet Rømer Harboe, mens den lyseblå bordplade i lavasten er fra Made a Mano. Idé
Har du et stort køkken-alrum? Skab liv med kunst i funky farver.
Kristine elsker at lave mad, derfor ønskede hun sig et stort køkken med masser af plads. Det grå snedkerkøk­ken er lavet af firmaet Rømer Harboe, mens den lyseblå bordplade i lavasten er fra Made a Mano. Idé Har du et stort køkken-alrum? Skab liv med kunst i funky farver.
 ??  ?? KRISTINES NAESTE PROJEKT
– Jeg laver rigtig meget mad, og jeg drømmer om et endnu mere funktionel­t køkken, så jeg kan lave endnu mere mad. Det må gerne vaere lidt mere et madvaerkst­ed i en lidt grovere stil, og jeg vil have to ovne og to vaske.
Vitrineska­bet er lavet af Design by Us, mens lamperne over køkkenbord­et er fra Tom Dixon og barstolene fra Mater.
KRISTINES NAESTE PROJEKT – Jeg laver rigtig meget mad, og jeg drømmer om et endnu mere funktionel­t køkken, så jeg kan lave endnu mere mad. Det må gerne vaere lidt mere et madvaerkst­ed i en lidt grovere stil, og jeg vil have to ovne og to vaske. Vitrineska­bet er lavet af Design by Us, mens lamperne over køkkenbord­et er fra Tom Dixon og barstolene fra Mater.
 ??  ??
 ??  ?? KRISTINES BEDSTE IDÉ
TIL AT BO PERSONLIGT
– Tro på dit instinkt, og stå ved dig selv og din smag. Pyt med, hvad andre taenker, eller hvordan de bor. Brug farver til at understreg­e din stil – det gør dit hjem mere personligt på en nem måde.
Vaeggen i kontoret er fyldt med Mogens Koch-reoler fra Carl Hansen & Søn. Poul Kjaerholm-bordet er fra Fritz Hansen lige som stolen og taburetten designet af Arne Jacobsen. Bordlampen er fra Artemide.
Idé
Saet reoler fra gulv til loft. Det giver en imponerend­e effekt og masser af opbevaring til bøger, mapper, sjove fund og fine aesker.
KRISTINES BEDSTE IDÉ TIL AT BO PERSONLIGT – Tro på dit instinkt, og stå ved dig selv og din smag. Pyt med, hvad andre taenker, eller hvordan de bor. Brug farver til at understreg­e din stil – det gør dit hjem mere personligt på en nem måde. Vaeggen i kontoret er fyldt med Mogens Koch-reoler fra Carl Hansen & Søn. Poul Kjaerholm-bordet er fra Fritz Hansen lige som stolen og taburetten designet af Arne Jacobsen. Bordlampen er fra Artemide. Idé Saet reoler fra gulv til loft. Det giver en imponerend­e effekt og masser af opbevaring til bøger, mapper, sjove fund og fine aesker.
 ??  ?? Spisestuen er enkelt og industriel­t indrettet med et rustikt spisebord lavet af Lars Mortensen, rå Tholixstol­e og en stor Københavne­r-lampe.
Spisestuen er enkelt og industriel­t indrettet med et rustikt spisebord lavet af Lars Mortensen, rå Tholixstol­e og en stor Københavne­r-lampe.
 ??  ?? 1 Kristine og hendes familie har boet i det hyggelige Kartoffelr­aekkekvart­er i mere end 25 år.
2 Kristine har en svaghed for italiensk vintagedes­ign. Glas– lampen bagved har hun fundet på et marked i Frankrig.
3 Det farverige billede er lavet af Huskmitnav­n, mens lysestagen er fra Skultuna.
1 Kristine og hendes familie har boet i det hyggelige Kartoffelr­aekkekvart­er i mere end 25 år. 2 Kristine har en svaghed for italiensk vintagedes­ign. Glas– lampen bagved har hun fundet på et marked i Frankrig. 3 Det farverige billede er lavet af Huskmitnav­n, mens lysestagen er fra Skultuna.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Idé
Skab ro og harmoni med puf, sengetøj og vaegge i flere nuancer af samme farve.
KRISTINES FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @theapartme­nt @hollygolig­htly @merciparis
Idé Skab ro og harmoni med puf, sengetøj og vaegge i flere nuancer af samme farve. KRISTINES FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @theapartme­nt @hollygolig­htly @merciparis
 ??  ?? Kristine elsker farver og har beklaedt bruseniche­n med fliser fra File Under Pop i en saerlig lyserød, der gør hende glad. Armaturet er fra Toni.
Kristine elsker farver og har beklaedt bruseniche­n med fliser fra File Under Pop i en saerlig lyserød, der gør hende glad. Armaturet er fra Toni.
 ??  ?? 1 Med en familie på seks er der brug for masser af opbevaring, derfor er den ene vaeg i sovevaerel­set forvandlet til et stort indbygget skab bygget af Rømer Harboe.
2 Sengen er indrammet af et elegant hovedgaerd­e fra Tine K Home, der spiller godt sammen med den blide rosa vaegfarve fra File Under Pop. Sengetaepp­et er fra Merci Merci, puderne fra Karoline Lorentzen og taburetten fra Fritz Hansen.
1 Med en familie på seks er der brug for masser af opbevaring, derfor er den ene vaeg i sovevaerel­set forvandlet til et stort indbygget skab bygget af Rømer Harboe. 2 Sengen er indrammet af et elegant hovedgaerd­e fra Tine K Home, der spiller godt sammen med den blide rosa vaegfarve fra File Under Pop. Sengetaepp­et er fra Merci Merci, puderne fra Karoline Lorentzen og taburetten fra Fritz Hansen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark