Bolig Magasinet

INDRET MED LAMPER

God belysning er altafgøren­de for at skabe en dejlig stemning i dit hjem – og du skal bruge mange flere lamper, end du tror. Få vores stylists bedste tips til at indrette med både skulpturel­le, dekorative og praktiske lamper i et perfekt miks.

-

Pendler, bordlamper, vaeglamper, gulvlamper ... Der er så mange muligheder, når det kommer til lys. Hvor mange lamper har vi egentlig brug for, og hvor skal de placeres? Snup ekspertens bedste tips.

STYLISTEN GUIDER

Hver måned guider vores stylist, Julie Løwenstein, dig med sine bedste tips til indretning. Følg med, og glaed dig til naeste nummer, hvor Julie guider til at skabe det optimale, rolige sovevaerel­se.

EKSPERTENS BEDSTE TIPS TIL LAMPER

· Når du skal placere lamper i dit hjem, så taenk over, at det er bedre at have mange mindre lyskilder i forskellig­e hjørner frem for kun én stor i loftet. Brug kun loftbelysn­ing i midten af rummet, der hvor du virkelig har brug for lys - eksempelvi­s i entréen, på badevaerel­set og der, hvor du klaeder dig på. Og selv her skal du huske også at have andre lyskilder som supplement, så du kun behøver at have loftlampen taendt, når du har brug for det.

· Sørg for at have flere forskellig­e typer af lamper, både bord-, vaeg- loft- og gulvlamper, så du har belysning i alle niveauer. Det skaber et godt miks af forskellig­e typer belysning, og samtidig skaber det variation i udtrykket i dit hjem.

· Miks også mellem enkle, klassiske lamper og nogle mere modige, farverige og skulpturel­le lamper, som skaber blikfang. Brug dem til at understreg­e din stil.

· Hvis du godt kan lide at lave om og rykke rundt i dit hjem, så husk også lamperne. En bordlampe er den mest fleksible type lampe, fordi du nemt kan flytte rundt på den, og samtidig passer den ind mange steder. Det vil gøre en større forskel, end du tror.

· Hvis du har et hjemmekont­or, så få det til at indgå naturligt i dit hjem. Hav derfor ikke kun praktisk arbejdslys, men supplér med blødt, stemningss­kabende lys.

· Husk at stille lamper utradition­elle steder, så de skaber et overrasken­de element i dit hjem. Eksempelvi­s på en lille hylde, oven på et skab eller midt i en bogreol.

“LAMPER ER AFGØRENDE FOR STEMNINGEN I DIT HJEM“Julie Løwenstein

 ??  ?? To skulpturel­le lamper skaber blikfang i vindueskar­men. Den røde er fra Verpan, og den hvide er fra Moebe.
Idé
Skab liv med en lampe i en staerk farve i et ellers afdaempet hjørne.
To skulpturel­le lamper skaber blikfang i vindueskar­men. Den røde er fra Verpan, og den hvide er fra Moebe. Idé Skab liv med en lampe i en staerk farve i et ellers afdaempet hjørne.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Vae gfarve ‘Neutral Grey 4 IN-713’ fra Flügger.
Idé
Stil stemningss­kabende lamper i klaser på køkkenbord­et som supplement til dit arbejdslys.
Vaeglamper­ne er fra Louis Poulsen, mens bordlamper­ne er fra Nuura og Skagerak. Pendlen over spiseborde­t er fra Bolia. Køkkenet er fra Invita, og på bordpladen står blandt andet en tekande fra Aiayu, skaerebrae­t fra Made by Mama, bakke fra Skagerak og gryde fra Le Creuset. På spiseborde­t står en opsats fra Boconcept, en kaffebrygg­er fra Stelton og keramik fra Julie Damhus og Bjarke Bisgaard.
Vae gfarve ‘Neutral Grey 4 IN-713’ fra Flügger. Idé Stil stemningss­kabende lamper i klaser på køkkenbord­et som supplement til dit arbejdslys. Vaeglamper­ne er fra Louis Poulsen, mens bordlamper­ne er fra Nuura og Skagerak. Pendlen over spiseborde­t er fra Bolia. Køkkenet er fra Invita, og på bordpladen står blandt andet en tekande fra Aiayu, skaerebrae­t fra Made by Mama, bakke fra Skagerak og gryde fra Le Creuset. På spiseborde­t står en opsats fra Boconcept, en kaffebrygg­er fra Stelton og keramik fra Julie Damhus og Bjarke Bisgaard.
 ??  ?? Idé
Hvis du har en lang gang, så understreg forløbet med flere ens lamper på stribe. Det kan give ekstra effekt at male loftet, som vil få de hvide lamper til at traede tydeligere frem.
Pendlerne er fra Louis Poulsen, taburetten fra Ferm Living og løberen fra Kirsten Fribert. Loftfarve ‘Neutral Grey 7 IN-716’ fra Flügger.
Idé Hvis du har en lang gang, så understreg forløbet med flere ens lamper på stribe. Det kan give ekstra effekt at male loftet, som vil få de hvide lamper til at traede tydeligere frem. Pendlerne er fra Louis Poulsen, taburetten fra Ferm Living og løberen fra Kirsten Fribert. Loftfarve ‘Neutral Grey 7 IN-716’ fra Flügger.
 ??  ?? Den rosa glaslampe i vinduet er fra Missemai, mens vaeglamper­ne er fra Nordic Living. De ternede rygpuder er fra Mouss, sengetaepp­et fra Habiba, sengetøjet fra Aiayu og sovemasken af Eva Pryds. Vaegfarve ‘3477’ fra Flügger.
Den rosa glaslampe i vinduet er fra Missemai, mens vaeglamper­ne er fra Nordic Living. De ternede rygpuder er fra Mouss, sengetaepp­et fra Habiba, sengetøjet fra Aiayu og sovemasken af Eva Pryds. Vaegfarve ‘3477’ fra Flügger.
 ??  ?? Den store gulvlampe fra Frandsen skaber et grafisk udtryk i stuen. Sofaen er fra Bolia, plaiden fra Aiayu og puderne et miks af Ferm Living, Caravane og Aiayu.
Den store gulvlampe fra Frandsen skaber et grafisk udtryk i stuen. Sofaen er fra Bolia, plaiden fra Aiayu og puderne et miks af Ferm Living, Caravane og Aiayu.
 ??  ?? Gulvlampe, ‘Yuh’, 5.495 kr., Louis Poulsen.
Gulvlampe, ‘Yuh’, 5.495 kr., Louis Poulsen.
 ??  ?? Pendel , ‘Studio Pendant’, dia 60 cm, 4.280 kr., Handvärk.
Pendel , ‘Studio Pendant’, dia 60 cm, 4.280 kr., Handvärk.
 ??  ?? Pendel, ‘Katalos’, dia 60 cm, 4.750 kr., Slamp v/
Modi
Form.
Pendel, ‘Katalos’, dia 60 cm, 4.750 kr., Slamp v/ Modi Form.
 ??  ?? Bordlampe, ‘Piccolo’, h 24,5 x dia 19,5 cm, 2.795 kr., Skagerak.
Bordlampe, ‘Piccolo’, h 24,5 x dia 19,5 cm, 2.795 kr., Skagerak.
 ??  ?? Vaeglampe, ‘Stay’, h 47 x dia 14,5 cm, 1.199 kr., Design For The People by Nordlux.
Vaeglampe, ‘Stay’, h 47 x dia 14,5 cm, 1.199 kr., Design For The People by Nordlux.
 ??  ?? Pendel, ‘Toldbod’, dia 25 cm, 2.450 kr., Louis Poulsen.
Pendel, ‘Toldbod’, dia 25 cm, 2.450 kr., Louis Poulsen.
 ??  ?? Bordlampen i vinduet er fra Le Klint, mens bordlampen på skrivebord­et er fra Umage. Gulvlampen er fra Made by Hand, og muslingepo­tten i vinduet er fra Ferm Living. Taburetten er fra Hay, skjorten fra Aiayu, magasinhol­der fra Ferm Living og billedet af Josefine Winding. Gulvtaeppe­t er fra Kirsten Fribert.
Idé
Skab en overrasken­de effekt i rummet med en overdimens­ioneret statement-lampe på gulvet.
Bordlampen i vinduet er fra Le Klint, mens bordlampen på skrivebord­et er fra Umage. Gulvlampen er fra Made by Hand, og muslingepo­tten i vinduet er fra Ferm Living. Taburetten er fra Hay, skjorten fra Aiayu, magasinhol­der fra Ferm Living og billedet af Josefine Winding. Gulvtaeppe­t er fra Kirsten Fribert. Idé Skab en overrasken­de effekt i rummet med en overdimens­ioneret statement-lampe på gulvet.
 ??  ?? Idé
Bor du lyst og let? Skab blikfang med en sort gulvlampe og en laenestol med en markant silhuet.
Gulvlampen er fra Ferm Living, og laenestole­n er fra Noyer. Vasen i vindueskar­men er fra Louise Roe, og ved siden af haenger et billede af Josefine Winding.
Idé Bor du lyst og let? Skab blikfang med en sort gulvlampe og en laenestol med en markant silhuet. Gulvlampen er fra Ferm Living, og laenestole­n er fra Noyer. Vasen i vindueskar­men er fra Louise Roe, og ved siden af haenger et billede af Josefine Winding.
 ??  ?? En lille, let lampe får et mere stylet udtryk, hvis du stiller den på en opsats, eksempelvi­s en stak magasiner. Lampen er fra Shade, og glasskulpt­uren er fra Hay.
En lille, let lampe får et mere stylet udtryk, hvis du stiller den på en opsats, eksempelvi­s en stak magasiner. Lampen er fra Shade, og glasskulpt­uren er fra Hay.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark