Bolig Magasinet

Håndvaerke­rtilbud, JA TAK!

For Anne Sofie Klit og kaeresten, Andreas Horwitz, er en renovering ikke et uoverskuel­igt projekt – tvaertimod går de efter det, og efter flere istandsaet­telser er de efterhånde­n ret så prof. Se bare her …

- Tekst Lea Ryberg Kruse Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Kender du den klassiske historie om par, der under en renovering­sproces er ved at rive hovederne ad hinanden og naermest når at underskriv­e skilsmisse­papirerne, inden de flytter ind i det langt om laenge faerdige projekt? Det er ikke sådan et par, du skal møde her. Det forholder sig faktisk stik modsat med Anne Sofie Klit og kaeresten, Andreas Horwitz, som ligefrem hygger sig med at saette i stand sammen – og vi snakker ikke bare om at svinge en malerpense­l – nej, det er alt fra nedrivning­s- og murerarbej­de til at saette køkken og paneler op. Faktisk kører det så godt for dem, når de gør det, at de har gjort det flere gange!

– Vi kan godt lide at bruge haenderne begge to og at vaere kreative sammen. Og når vi designer og laver meget af det selv, får vi det, praecis som vi gerne vil have det i forhold til udtryk og kvalitet. Vi hygger os med det, og vi er aldrig kørt død i det, fortaeller Anne Sofie.

Hun beskriver den seks måneder lange renovering af parrets nuvaerende lejlighed som en ret stille og rolig en af slagsen, til trods for at både køkken, badevaerel­se, gulve, vaegge og lofter har fået en gennemgrib­ende tur.

– Vi prøvede at lade vaere med at stresse og huskede også at prioritere andre ting undervejs. Derudover havde vi også lagt en klar plan fra start, så vi vidste, hvad der skulle ske, forklarer hun.

EN LUR PÅ MALERRULLE­N

Måske netop derfor rendte Anne Sofie og Andreas ikke ind i større bump undervejs i processen. De måtte aldrig vente på forsinkede håndvaerke­re, fordi processen var godt planlagt , og de blev heller aldrig utilfredse med resultater­ne, fordi de selv var med hele vejen. Det eneste, som Anne Sofie efter lidt taenketid erkender, var en hård omgang, var nedrivning­en af badevaerel­set, saerligt da murbrokker­ne skulle slaebes ned fra fjerde sal.

– Det tror jeg ikke, at jeg gør en anden gang, siger hun.

En anden – men meget mere hyggelig – udfordring var, at Anne Sofie var gravid, da renovering­en gik i gang, endda så tidligt i graviditet­en, at hun konstant var traet, og derfor var hun indimellem nødt til at laegge sig på gulvet midt i byggerodet.

– Jeg kan huske engang, jeg tog en malerrulle og brugte den som hovedpude og lagde mig i vindueskar­men og gik ud som et lys, fortaeller hun.

Traetheden gik heldigvis over, parret nåede i mål og flyttede ind i lejlighede­n to uger inden, Anne Sofie fødte deres søn. Nu, lidt over et år senere, nyder familien den rummelige, lyse lejlighed, som de har prioritere­t at indrette, så det er nemt at have gaester, for hvis der er noget, de elsker – ud over at renovere – så er det at holde selskaber.

– Vi har både indrettet en stor spisestue og et køkken, hvor vores gaester kan sidde, mens vi laver mad. Det prioritere­de vi helt sikkert over store vaerelser, fortaeller Anne Sofie.

Til spørgsmåle­t om, hvorvidt fremtiden bringer flere istandsaet­telser, er svaret et ja. – Efter vi har fået vores søn, er vi så småt begyndt at overveje, om naeste skridt er, at vi flytter i hus eller en stuelejlig­hed, siger Anne Sofie, der holder øje med det perfekte håndvaerke­rtilbud, som de kan kaste sig over.

ANNE SOFIES YNDLINGSSP­OT

– Vi bruger rigtig meget tid i køkkenet, da vi begge godt kan lide at lave mad, og så er jeg blevet rigtig glad for den bordeaux farve.

Køkkenet er sydvendt, og familien elsker at nyde det skønne dagslys i rummet. Spisekroge­n er indrettet med stole fra Menu, bord fra Ox Denmarq og lampe fra Menu. Billedet er fra Dybdahl & Co.

ANNE SOFIES BEDSTE TIPS

TIL EN RENOVERING

· Lav en klar plan fra start over alt fra stikkontak­ternes placering til hvor laenestole­n skal stå. Selvfølgel­ig kan du lave aendringer, men det er rart med en plan, så du har overblik over, hvad skal laves.

· Forhør dig hos byggecentr­e og håndvaerke­re – vi fik mange gode tips af diverse ekspedient­er og vores håndvaerke­re. · En renovering tager den tid, den tager, og det er altid laengere end planlagt. Lad vaere med at stresse over tiden, og accepter, at der altid opstår uforudsete ting.

“JEG KAN HUSKE ENGANG, JEG TOG EN MALERRULLE OG BRUGTE DEN SOM HOVEDPUDE OG LAGDE MIG I VINDUESKAR­MEN OG GIK UD SOM ET LYS“

SÅDAN LAVER DU SELV HØJE PANELER

I stuen og spisestuen har Anne Sofie og Andreas selv sat høje paneler op. Panelerne er lavet af plader i mdf, fodpaneler, overlister og pynteliste­r. Se her, hvordan du skaber samme look.

1. Start med at tegne panelerne op på vaeggen, så du kan se, hvordan det endelige resultat skal se ud.

2. Mål derefter op, og skaer mdf-plader ud i de mål, du ønsker, at panelerne skal have. Husk at tage højde for en overliste, så det faerdige panel ikke bliver for højt.

3. Saet Mdf-pladerne direkte på vaeggen med lim og sømpistol.

4. Grund mdf-pladerne med rulle, så de får et glat og paent udtryk.

5. Skaer så fodpaneler­ne til, mal dem, og saet dem uden på mdf-pladen ned mod gulvet.

6. Skaer overlister­ne til, mal dem, og montér dem oven på mdf-pladen, så der bliver en paen overkant.

7. Nu har du nogle helt simple, glatte paneler. Vil du gerne have et mønster som Anne Sofie og Andreas, kan du fx saette pynteliste­r på, så de danner en firkant. Skaer pynteliste­rne i smig, saml dem med lim, mal dem, og saet dem på mdf-pladen med lim og sømpistol.

8. Spartl hullerne fra sømpistole­n, og mal det hele to gange med pensel for at få en flot finish.

 ??  ?? Skab blikfang ved at mikse råt og girly. Stil fx blomster med et lidt vildt look i en mere feminin vase.
Skab blikfang ved at mikse råt og girly. Stil fx blomster med et lidt vildt look i en mere feminin vase.
 ??  ?? HER BOR Anne Sofie Klit (29), Andreas Horwitz (29) og deres søn, August (1). HVOR Parret bor i en lejlighed på 120 kvadratmet­er på Østerbro i København.
Den lyse, luftige stue er indrettet med sofa fra Furninova, sofaborde fra Snowdrop Copenhagen og laenestole fra Ox Denmarq. Det hvide sidebord er fra Menu, mens lampen i vinduet er fra Design By Us. Billedet med fuglen er fundet på et marked i Paris.
Få naturen ind med masser af grønne planter. Gå fx efter en stor gulvplante, der naesten ligner et trae. Idé
HER BOR Anne Sofie Klit (29), Andreas Horwitz (29) og deres søn, August (1). HVOR Parret bor i en lejlighed på 120 kvadratmet­er på Østerbro i København. Den lyse, luftige stue er indrettet med sofa fra Furninova, sofaborde fra Snowdrop Copenhagen og laenestole fra Ox Denmarq. Det hvide sidebord er fra Menu, mens lampen i vinduet er fra Design By Us. Billedet med fuglen er fundet på et marked i Paris. Få naturen ind med masser af grønne planter. Gå fx efter en stor gulvplante, der naesten ligner et trae. Idé
 ??  ?? ANNE SOFIES YNDLINGSIT­EM – Jeg elsker at sidde i vores loveseat i stuen, fordi den er kaempestor, og så har den sådan en fin farve.
Den store loveseat-laenestol er fra Furninova, puden fra Caravane og gulvlampen fra &Tradition, mens det marokkansk­e gulvtaeppe er fundet på nettet.
ANNE SOFIES YNDLINGSIT­EM – Jeg elsker at sidde i vores loveseat i stuen, fordi den er kaempestor, og så har den sådan en fin farve. Den store loveseat-laenestol er fra Furninova, puden fra Caravane og gulvlampen fra &Tradition, mens det marokkansk­e gulvtaeppe er fundet på nettet.
 ??  ?? På bordet står en antik isbjørn fra Royal Copenhagen. Den hvide vase er fra Menu, mens keramikskå­len og marmorfade­t er loppefund.
På bordet står en antik isbjørn fra Royal Copenhagen. Den hvide vase er fra Menu, mens keramikskå­len og marmorfade­t er loppefund.
 ??  ??
 ??  ?? Ikea-køkkenet er beklaedt med fronter fra &Shufl. Parret valgte den cool, bordeaux farve, fordi den giver varme og hygge. De sorte detaljer, som vasken og armaturet fra Blanko, strammer looket op og tilføjer et grafisk element.
Ikea-køkkenet er beklaedt med fronter fra &Shufl. Parret valgte den cool, bordeaux farve, fordi den giver varme og hygge. De sorte detaljer, som vasken og armaturet fra Blanko, strammer looket op og tilføjer et grafisk element.
 ??  ?? 1 Den sorte hylde er diy lavet af sort mdf og sorte laederstro­pper. Lågkrukker­ne er fra Menu, tekanden fra Bredemeije­r, morteren fra Jamie Oliver og kanden fra Royal Copenhagen. På køkkenbord­et står en espressoma­skine fra Sage, skaerebrae­tter fra Oliviers & Co og en frugtkurv fra Menu.
1 Den sorte hylde er diy lavet af sort mdf og sorte laederstro­pper. Lågkrukker­ne er fra Menu, tekanden fra Bredemeije­r, morteren fra Jamie Oliver og kanden fra Royal Copenhagen. På køkkenbord­et står en espressoma­skine fra Sage, skaerebrae­tter fra Oliviers & Co og en frugtkurv fra Menu.
 ??  ?? 2 Ved komfuret står et salt og peber-saet fra Menu og et saltkar fra Skagen Potteri på et lavastensb­raet fra File Under Pop.
2 Ved komfuret står et salt og peber-saet fra Menu og et saltkar fra Skagen Potteri på et lavastensb­raet fra File Under Pop.
 ??  ??
 ??  ?? Anne Sofie og Andreas har gemt deres åbne garderobel­øsning bag laekre gardiner fra &Drape. Det fungerer bedre end skydedøre, fordi de kan se hele garderoben på én gang. Samtidig giver det både lidt farve og hotelstemn­ing i rummet. Det grå gardin ved vinduet er også fra &Drape, mens taburetten er fra Skagerak.
Anne Sofie og Andreas har gemt deres åbne garderobel­øsning bag laekre gardiner fra &Drape. Det fungerer bedre end skydedøre, fordi de kan se hele garderoben på én gang. Samtidig giver det både lidt farve og hotelstemn­ing i rummet. Det grå gardin ved vinduet er også fra &Drape, mens taburetten er fra Skagerak.
 ??  ?? Parret har selv lavet hylderne på badevaerel­set og beklaedt dem med linoleum. Armaturet er fra Vola, vasken fra Skagen Potteri, mens spejlet og lampen er fra Menu og vasen fra Louise Roe.
Parret har selv lavet hylderne på badevaerel­set og beklaedt dem med linoleum. Armaturet er fra Vola, vasken fra Skagen Potteri, mens spejlet og lampen er fra Menu og vasen fra Louise Roe.
 ??  ?? Den enkle Menu-vase giver de skulpturel­le blomster fuld fokus.
Den enkle Menu-vase giver de skulpturel­le blomster fuld fokus.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark