Bolig Magasinet

ONSDAG ER FAST MAKEOVER-DAG

Indretning­en står ikke stille hos kunstner Tine Brask, og der er aldrig langt fra idé til handling. Kig ind, og lad dig inspirere af hendes kreative legeplads, hvor alt er tilladt. Også lyserøde gulve.

- Tekst Julie Hammer Lauridsen Styling Julie Løwenstein Foto Anitta Behrendt

Malerier, fotografie­r, illustrati­oner og strikkede kunstvaerk­er i et vaeld af størrelser, farver og former haenger fra gulv til loft i den lange gang i Tine Brask og kaeresten David Brunsgaard­s lejlighed. – David siger, at det er ligesom at bo i et galleri. Der haenger meget kunst på vaeggene, og så går der heller ikke lang tid imellem, at jeg laver noget nyt eller maler en vaeg. Faktisk er David bange for, at jeg har lavet noget kreativt herhjemme hver onsdag, der har jeg nemlig fri, så det er makeover-dag. Så nu har han fået én hvid vaeg, som jeg ikke må røre, fortaeller Tine Brask.

Tines kreationer dukker da også op overalt i familiens store andelslejl­ighed på Vesterbro i København. En forgyldt ugle med en hjemmestri­kket hue, farverige vaerker i garn, spraglede højttalere og et hav af egne fotografie­r og malerier er spredt over de 170 kvadratmet­er.

– Det er vigtigt for mig, at vores hjem er rummeligt, personligt og sjovt at leve i. Hvis jeg får en idé, taenker jeg ikke over det i hundrede år, før jeg gør noget ved det. Det vaerste, der kan ske, er, at jeg ikke kan lide det, og så laver jeg det bare om, siger hun.

Fotografie­r af sønnen Bjørn i en forlystels­espark, Tines blødende finger og palmer fra en ferie i Nice er noget af det, der betyder mest for Tine.

– Jeg kan godt lide, at hverdagsop­levelserne bliver foreviget og fylder i hjemmet. Billederne i stuen er ikke noget, alle kan gå ned i en butik og købe. Det er vores minder, der giver sjael og varme til vores hjem, fortaeller Tine.

RO I MØRKE, DYBE FARVER

Tine er ikke bange for farver. I lejlighede­n er hele farvepalet­ten brugt, men bliver tonet ned af en mørk lilla vaeg, sorte møbler og et sort køkken.

– Jeg kan rigtig godt lide mørke farver. Det kan få et rum til at slutte sig om sig selv på en måde, jeg godt kan lide, og så giver det ro. Ofte så kombinerer jeg det mørke med noget lyst. Det giver en god kontrast og et lyst, feminint udtryk, som skaber en god balance i rummet. Det er blandt andet det, jeg har gjort med det lyserøde gulv i køkkenet, siger Tine og fortsaette­r:

– Vi er heldige at have store vinduer i alle rum i lejlighede­n. Det giver meget liv til et hjem, at der er lys, og gør det nemmere at indrette let med mørke møbler og vaegge.

 ?? ?? Køkkenet er et af Tines yndlingsst­eder i lejlighede­n. Der er plads til, at hele familien kan vaere sammen. Spiseborde­t er hjemmelave­t, stolene designet af fra Arne Jacobsen og Wegner.
Køkkenet er et af Tines yndlingsst­eder i lejlighede­n. Der er plads til, at hele familien kan vaere sammen. Spiseborde­t er hjemmelave­t, stolene designet af fra Arne Jacobsen og Wegner.
 ?? ?? HER BOR Tine Brask (44), kunstner og underviser, kaeresten, David Brunsgaard (43), og børnene Malthe (19), Ada (13) og Bjørn (11). HVOR Familien bor i en 170 kvadratmet­er stor andelslejl­ighed på Vesterbro i København.
LAES MERE Følg Tine på @tine_brask_dansk.
Baeredygti­ghed er vigtigt for familien, og køkkenet er ingen undtagelse. I stedet for at skifte køkkenet, sleb Tine det ned, malede det sort og gav vaeggen en cool, grå farve. Som en feminin kontrast har gulvet fået en laekker lyserød tone og et farverigt taeppe.
HER BOR Tine Brask (44), kunstner og underviser, kaeresten, David Brunsgaard (43), og børnene Malthe (19), Ada (13) og Bjørn (11). HVOR Familien bor i en 170 kvadratmet­er stor andelslejl­ighed på Vesterbro i København. LAES MERE Følg Tine på @tine_brask_dansk. Baeredygti­ghed er vigtigt for familien, og køkkenet er ingen undtagelse. I stedet for at skifte køkkenet, sleb Tine det ned, malede det sort og gav vaeggen en cool, grå farve. Som en feminin kontrast har gulvet fået en laekker lyserød tone og et farverigt taeppe.
 ?? ?? De farverige tekstiler skaber en hyggelig stemning i stuen. Puderne har Tine syet, mens gulvtaeppe­t er fra Another Ballroom, gyngestole­n designet af Wegner, loungestol­en af Arne Jacobsen og sofaborden­e genbrugsfu­nd.
De farverige tekstiler skaber en hyggelig stemning i stuen. Puderne har Tine syet, mens gulvtaeppe­t er fra Another Ballroom, gyngestole­n designet af Wegner, loungestol­en af Arne Jacobsen og sofaborden­e genbrugsfu­nd.
 ?? ?? TINES BEDSTE INDRETNING­STIP
– Har du en lang gang, som du ikke rigtig ved, hvad du skal gøre ved, kan du bruge den som galleri ved at haenge billeder på hele vaeggen fra gulv til loft. Det giver en fed effekt.
TINES BEDSTE INDRETNING­STIP – Har du en lang gang, som du ikke rigtig ved, hvad du skal gøre ved, kan du bruge den som galleri ved at haenge billeder på hele vaeggen fra gulv til loft. Det giver en fed effekt.
 ?? ?? Tine elsker udsigten og får ofte nye idéer, når hun sidder netop her.
Tine elsker udsigten og får ofte nye idéer, når hun sidder netop her.
 ?? ??
 ?? ?? Den lave, sorte reol er Tine saerligt glad for, fordi den kan styles med smukke bøger, arvestykke­r og genbrug. Den blå og hvide porcelaens­lampe er et fund fra Bornholm, mens Wrestling-masken er lavet af kunstner Karen Segall.
Den lave, sorte reol er Tine saerligt glad for, fordi den kan styles med smukke bøger, arvestykke­r og genbrug. Den blå og hvide porcelaens­lampe er et fund fra Bornholm, mens Wrestling-masken er lavet af kunstner Karen Segall.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Billedet af den lyserøde dør har Tine selv taget, mens lampen er købt på Bornholm og reolen fra Traevarefa­brikernes Udsalg.
Billedet af den lyserøde dør har Tine selv taget, mens lampen er købt på Bornholm og reolen fra Traevarefa­brikernes Udsalg.
 ?? ?? TINES BEDSTE DIY-TIP
– Hvis du er traet af noget, kan du ofte give det nyt liv med en klat maling. Køkkenet var ikke saerlig kønt, da vi flyttede ind, men så sleb jeg det ned, og malede det hele med sort tavlelak inklusive opvaskemas­kinen, hvor knapperne fik tekst med dymo-maerkater. Nu kan det holde fem år mere, uden at det har kostet et helt nyt køkken.
Sovevaerel­set er holdt i rolige toner og tilsat farvet kunst. Sengetøjet er fra H&M Home, vaeglampen er designet af Arne Jacobsen, mens sengeborde­t er designet af Verner Panton.
TINES BEDSTE DIY-TIP – Hvis du er traet af noget, kan du ofte give det nyt liv med en klat maling. Køkkenet var ikke saerlig kønt, da vi flyttede ind, men så sleb jeg det ned, og malede det hele med sort tavlelak inklusive opvaskemas­kinen, hvor knapperne fik tekst med dymo-maerkater. Nu kan det holde fem år mere, uden at det har kostet et helt nyt køkken. Sovevaerel­set er holdt i rolige toner og tilsat farvet kunst. Sengetøjet er fra H&M Home, vaeglampen er designet af Arne Jacobsen, mens sengeborde­t er designet af Verner Panton.
 ?? ?? Tines kreative vaerksted er fyldt med tegninger, maling og tekstiler, som hun nørkler med. Bordlampen og kasserne er fundet i genbrug, mens stolen er designet af Arne Jacobsen. Bordet har hun selv lavet af en spray-malet mdf-plade.
Tines kreative vaerksted er fyldt med tegninger, maling og tekstiler, som hun nørkler med. Bordlampen og kasserne er fundet i genbrug, mens stolen er designet af Arne Jacobsen. Bordet har hun selv lavet af en spray-malet mdf-plade.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark