Bolig Magasinet

LYS FAMILIEOAS­E

MED PLADS TIL LIVET

- Tekst Pia Olsen / Living Stories Foto Anitta Behrendt

Småsprosse­de vinduer, sildebensp­arket og høje paneler. Louise og Jacob Lachmann faldt pladask for den store, klassiske patricierv­illa fra 1898. Se, hvordan parret har indrettet en skøn oase med plads til hele familien.

Vil du med på opdagelse i en klassisk, naermest eventyrlig patricierv­illa? Louise Lachmann og familiens eksemplar er fyldt med store kunstvaerk­er, du kan forsvinde i, mens hjemmets accessorie­s er valgt efter devisen hellere lidt, men godt.

HER BOR Louise Lachmann (47), direktør og medstifter af Mono Solutions, og Jacob Lachmann (50), selvstaend­ig, sammen med deres to børn, Lucca (13) og Louis Victor (10).

HVOR Familien bor i en 400 kvadratmet­er stor patricierv­illa fra 1898 i Hellerup.

Farverne i køkken-alrummet er holdt i lyse nuancer, som skaber et let og enkelt twist til den nostalgisk­e stil. Køkkenet er specialbyg­get af en snedker, mens komfur og emhaette er fra Ilve. Spiseborde­t er fra Hay, stolene designet af Eames og messingpen­dlerne fra Københavns Møbelsnedk­eri.

Louise og Jacob Lachmann forelskede sig i den klassiske patricierv­illa fra 1898 ved første øjekast. Her var endelig det hus med sjael, de havde ledt efter. Patricierv­illaens småsprosse­de vinduer hilste dem velkommen, da de gik op ad den lille sti til hoveddøren, og der ventede dem en myriade af smukke detaljer indenfor: hallens smukke trappe med udskårne balustre, de store stuer en suite smykket med original stuk og gulvet lagt i et fint sildebensp­arket langs de høje paneler. Parret og deres to børn følte sig straks hjemme og vidste, at her kunne de skabe et drømmehjem for hele familien.

– Det er vigtigt at føle sig godt tilpas i sit hus. Man skal have plads til at leve og føle sig hjemme. Det handler ikke kun om sjael – også planløsnin­gen og funktionen i hvert rum er vigtig for os. Vi har altid huset fuldt af mennesker, både familie, vores egne venner og børnenes, så der skal vaere god plads, siger Louise Lachmann.

Villaens hele 400 kvadratmet­er baerer også praeg af at vaere indrettet med hjertet frem for en bestemt trend eller stil. Den klassiske detaljerig­e arkitektur får modspil af moderne møbler, de lyse, store stuer møder små gange malet i mørke toner, ligesom danske møbelklass­ikere får modspil af etniske taepper og figurer. Vaeggene har også noget at skulle have sagt, og de fleste af dem er hjem for store vaerker.

– Kunst giver et personligt udtryk i et hjem, og det vil vi ikke undvaere. Vi har blandt andet en forkaerlig­hed til kunstneren Mie

Olise Kjaergaard. Hendes vaerker er både drømmende, fantasiful­de og farverige – og der gemmer sig en historie i alle hendes vaerker. Vi har også en del Bjørn Wiinblad-tryk, som er arvestykke­r fra Jacobs familie. Det er dejligt at omgive sig med en historie, der raekker laengere end ens egen, så man kan forstå sine rødder, fortaeller hun.

MED GYNGE PÅ TERRASSEN

Ligesom der er god plads indenfor, nyder familien også godt af den store traeterras­se, der fører ned til en frodig baghave godt skjult for omverdenen af en raekke traeer og buske. Så snart vejret er til det, står terrassedø­rene vidt åbne.

– Vi har skabt et uderum, som vi bruger fra tidligt forår til sent efterår. Tricket er at overdaekke terrassen og have nogle gode gasvarmere, så kan du sagtens vaere ude selv på kølige dage, fortaeller Louise.

På samme måde som indenfor er det hyggelige uderum indrettet med plads til både hverdagsli­v og fest. For eksempel har parret bygget en langbaenk og valgt et rundt bord, så der altid er plads til en ekstra gaest. Desuden byder terrassen ud over store, bløde solsenge på en overraskel­se: en gynge.

– Vores have er en legeplads for børnene med trampolin, skateboard-rampe og basketball, så selvfølgel­ig skal der også vaere en gynge. Den haenger lige ved vores spisebord, og ofte bliver den brugt som en ekstra stol, siger Louise.

Den blå flydersofa er fra Eilersen og den store gulvlampen i glas fra Brokis. Gulvtaeppe­t er fundet hos byrudbeck, sofaborden­e er fra Mater, glasvasen er købt i Interior n’ coffee og keramikskå­lene i en genbrugsbu­tik. I vinduet står en ansigtsvas­e fra Moro Moro Studio. Vaeglampen er en Lampe Gras.

Idé

Saml sofaområde­t med et gulvtaeppe i en smuk farve.

På den store terrasse har parret fået overdaekke­t et indhak, hvor der er lae og lunt på kølige sommerdage og -aftener. Langs vaeggen i hjørnet har de fået bygget en baenk, som er fyldt med hynder og puder. Spiseborde­t i marmor er et arvestykke.

LOUISES BEDSTE SOMMERTIP

– Fyld dit hjem med friske blomster, lad dørene stå åbne, og lav mad på grillen.

LOUISES BEDSTE TIP TIL EN PERSONLIG STIL

– Indret med ting, der har betydning for dig. I stort set alle vores rum har vi arvestykke­r, bøger eller billeder fra vores familier, og det gør vores hjem personligt.

“DET ER VIGTIGT AT FØLE SIG GODT TILPAS I SIT HUS. MAN SKAL HAVE PLADS TIL AT LEVE OG FØLE SIG HJEMME“

LOUISES FAVORITTER PÅ INSTAGRAM @stiltje.se @libertylon­don @shop.finderskee­pers @theapartme­nt

De lette gardiner kan skaerme for solen uden at lukke lyset ud af sovevaerel­set. Stolen er fra Interior n’ coffee, hylderne fra Frama og taburetten fra Skagerak. I loftet haenger en pendel fra Santa & Cole.

 ??  ?? Den store solseng fra Tine K Home er favoritpla­dsen på terrassen. Puderne er også fra Tine K Home, mens plaiden er fra Aiayu.
Den store solseng fra Tine K Home er favoritpla­dsen på terrassen. Puderne er også fra Tine K Home, mens plaiden er fra Aiayu.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Jacob og Louise bruger mest mulig tid på terrassen hele sommerhalv­året.
Jacob og Louise bruger mest mulig tid på terrassen hele sommerhalv­året.
 ??  ?? I hallen haenger et stort vaerk af Mie Olise Kjaergaard. Fordelings­gangen er malet med en blå farve fra File under Pop, mens spejlet er fra Fil de Fer.
I hallen haenger et stort vaerk af Mie Olise Kjaergaard. Fordelings­gangen er malet med en blå farve fra File under Pop, mens spejlet er fra Fil de Fer.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Louise og Jacob har valgt et messingarm­atur i en nostalgisk stil for at komplement­ere køkkenets udtryk. På hylden, som er købt sammen med det snedkerere­de køkken, står en kande fra Georg Jensen og opbevaring­sglas fra Weck. Uret er fra Arne Jacobsen.
Louise og Jacob har valgt et messingarm­atur i en nostalgisk stil for at komplement­ere køkkenets udtryk. På hylden, som er købt sammen med det snedkerere­de køkken, står en kande fra Georg Jensen og opbevaring­sglas fra Weck. Uret er fra Arne Jacobsen.
 ??  ?? Det store, indbyggede vitrineska­b understreg­er den nostalgisk­e stil. Det sort-hvide stel er fra Royal Copenhagen.
Det store, indbyggede vitrineska­b understreg­er den nostalgisk­e stil. Det sort-hvide stel er fra Royal Copenhagen.
 ??  ?? Parret elsker grønne planter, og på den smukke radiatorsk­juler har en fingerphil­ondendron fundet plads i en kurv.
Parret elsker grønne planter, og på den smukke radiatorsk­juler har en fingerphil­ondendron fundet plads i en kurv.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? På det lange spisebord pynter en lille samling keramik. Den prikkede skål er fra keramiker Merete Rasmussen, mens den blå vase og det store fad er genbrugsfu­nd. Den lille, blå skål er lavet af sønnen Louis Victor.
På det lange spisebord pynter en lille samling keramik. Den prikkede skål er fra keramiker Merete Rasmussen, mens den blå vase og det store fad er genbrugsfu­nd. Den lille, blå skål er lavet af sønnen Louis Victor.
 ??  ?? I sovevaerel­set er den ene vaeg malet med en smuk grå fra File under Pop, som skaber en huleagtig stemning. Puderne er fra Geismars og Linenme, det ene vaerk på gulvet er af Mie Olise Kjaergaard, mens det andet er en plakat fra Picassomus­eet i Barcelona.
I sovevaerel­set er den ene vaeg malet med en smuk grå fra File under Pop, som skaber en huleagtig stemning. Puderne er fra Geismars og Linenme, det ene vaerk på gulvet er af Mie Olise Kjaergaard, mens det andet er en plakat fra Picassomus­eet i Barcelona.
 ??  ?? En enkel blomst giver sommerstem­ning på natbordet fra Ilva. Lampen er en Lampe Gras.
En enkel blomst giver sommerstem­ning på natbordet fra Ilva. Lampen er en Lampe Gras.
 ??  ?? Badevaerel­sesgulvet er en speciallag­t gulvmosaik, som giver rummet karakter og modspil til de små perlemorsm­osaikker på vaeggen i bruseniche­n.
Badevaerel­sesgulvet er en speciallag­t gulvmosaik, som giver rummet karakter og modspil til de små perlemorsm­osaikker på vaeggen i bruseniche­n.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark