Bolig Magasinet

FRA NYBYGGERHU­S TIL HJEM

-

Da Ida Holm og Mads Taiki vandt ‘Nybyggerne‘ i 2019, vandt de også en ny opgave: nemlig at forvandle vinderhuse­t til et rigtigt hjem. Det kraevede små og store forvandlin­ger. Se det cool japanskins­pirerede resultat.

Under stramt tidspres og med skarp økonomi vandt Ida Holm og Mads Taiki boligprogr­ammet ‘Nybyggerne’ på TV 2. Se, hvordan parret har forvandlet vinderhus til drømmehjem og foldet deres cool, nordisk-japanske stil helt ud.

Da konfettien havde lagt sig efter sejren i boligprogr­ammet ‘Nybyggerne’ på TV 2, gik det hurtigt op for Ida Holm og Mads Taiki, at det først var nu, de skulle til at skabe deres hjem. For selv om de følte sig hjemme i det hus, de havde knoklet for at vinde, var der rum, som de var mindre tilfredse med og vidste, de ville aendre. – Sovevaerel­set var det første rum, vi aendrede, og nu er det et af de rum, vi er allermest glade for. Farven på vaeggen og møblerne passer meget bedre nu, fordi det er mere japansk og roligt, fortaeller Mads.

Men inden parret kunne flytte fra deres tovaerelse­s lejlighed i København og ind i deres nye hus i Randers, var der dog en altoversky­ggende ting, som de var nødt til at aendre. Gulvet. På grund af tv-programmet­s opbygning var det nemlig ikke lagt optimalt.

– Det var et kaempe kompromis, at vi skulle laegge det gulv, så det var stort for os, da vi kunne skifte det. Det nye gulv er laekkert at gå på og utrolig praktisk. Det er gennemgåen­de i hele huset, og vi har valgt en lysegrå farve, så vores mange traemøbler kommer til deres ret, fortaeller Ida.

Det nye gulv kraevede, at alle fodlister og døre skulle af, hvilket oveni gav skader på vaeggene, fordi listerne var limet på.

– Det var et kaempe projekt, og det tog halvanden måned at få det hele på plads igen, men det var det hele vaerd, fortaeller Mads.

FORENINGEN AF TO HJEM

I programmet brugte Ida og Mads i høj grad huset som et blankt laerred til at finde deres stil, men nu var det tid til også at gøre det til et funktionel­t hjem.

– Vi havde behov for mere opbevaring, et fjernsyn og en sofa, hvilket blev på bekostning af vores tatamirum og den hjemmebygg­ede daybed, men vi manglede de her essentiell­e hverdagsti­ng. Det var et laekkert hus, men vi skulle lave det til et hjem, fortaeller Ida.

Forskellen kunne isaer maerkes, da billeder, bøger, keramik og møbler fra lejlighede­n i København rykkede ind i huset.

– Vi har virkelig skabt vores drømmehjem og fået defineret vores stil. Det er meget tilfredsst­illende at vide, at vi er blevet mere modige og har haft tid til at lave en masse aendringer og sidde tilbage med følelsen af ikke at ville lave noget om, fortaeller Mads.

“FARVEN PÅ VAEGGEN OG MØBLERNE PASSER MEGET BEDRE TIL OS NU, FORDI DET ER MERE JAPANSK OG ROLIGT“

 ??  ??
 ??  ?? HER BOR Ida Holm (26), grafisk designer, og Mads Taiki (27), bachelor i Japanstudi­er og internatio­nal økonomi, sammen har de webshoppen Taisho. HVOR Parret bor i et 120 kvadratmte­r stort hus i Randers, som de vandt i TV 2-programmet ‘Nybyggerne’ i 2019. LAES MERE Følg parret på @idaholmc, @madstaiki og @taisho.dk.
Ida og Mads savnede en permanent zone i hjemmet, hvor de kunne slaenge sig. Derfor har de skiftet den hjemmelave­de daybed ud med en sofa fra Sofacompan­y. Sofabordet er fra House Doctor, puffen fra Silvan, gulvtaeppe­t fra Ferm Living og Wegner-stolen et vintagefun­d.
HER BOR Ida Holm (26), grafisk designer, og Mads Taiki (27), bachelor i Japanstudi­er og internatio­nal økonomi, sammen har de webshoppen Taisho. HVOR Parret bor i et 120 kvadratmte­r stort hus i Randers, som de vandt i TV 2-programmet ‘Nybyggerne’ i 2019. LAES MERE Følg parret på @idaholmc, @madstaiki og @taisho.dk. Ida og Mads savnede en permanent zone i hjemmet, hvor de kunne slaenge sig. Derfor har de skiftet den hjemmelave­de daybed ud med en sofa fra Sofacompan­y. Sofabordet er fra House Doctor, puffen fra Silvan, gulvtaeppe­t fra Ferm Living og Wegner-stolen et vintagefun­d.
 ??  ?? IDA OG MADS’ BEDSTE DIY-TIP
– Hvis du ikke kan finde de helt rette møbler, så byg dem selv. Vi byggede selv entrémøble­t og reolsystem­et i køkkenet for at lave vores eget og samtidig skabe en rød tråd. Det kraever noget, men det er så fedt, når det lykkes.
For at skjule emhaetten er den malet i samme farve som vaeg og reol. Køkkenet og emhaetten er fra Ikea, mens bordpladen er fra Reform, armaturet fra Grohe og lamperne over bordet fra Grupa.
IDA OG MADS’ BEDSTE DIY-TIP – Hvis du ikke kan finde de helt rette møbler, så byg dem selv. Vi byggede selv entrémøble­t og reolsystem­et i køkkenet for at lave vores eget og samtidig skabe en rød tråd. Det kraever noget, men det er så fedt, når det lykkes. For at skjule emhaetten er den malet i samme farve som vaeg og reol. Køkkenet og emhaetten er fra Ikea, mens bordpladen er fra Reform, armaturet fra Grohe og lamperne over bordet fra Grupa.
 ??  ?? Japansk keramik har en saerlig plads i parrets hjerter og får lov at shine på hylderne i køkkenet.
Japansk keramik har en saerlig plads i parrets hjerter og får lov at shine på hylderne i køkkenet.
 ??  ?? Ida og Mads drømmer om at give uderummet en makeover.
Ida og Mads drømmer om at give uderummet en makeover.
 ??  ?? Ida og Mads har fyldt vaeggen med billeder. Det giver en fed effekt og samler spiseområd­et. Billederne er en blanding af parrets egne vaerker og kunst, de har med sig fra deres tidligere lejlighed.
Ida og Mads har fyldt vaeggen med billeder. Det giver en fed effekt og samler spiseområd­et. Billederne er en blanding af parrets egne vaerker og kunst, de har med sig fra deres tidligere lejlighed.
 ??  ?? Glasdøren fra First Floor Cph deler alrummet og kontoret op, men lader lyset fylde mellem rummene. Det understreg­er den lyse, lette fornemmels­e.
PARRETS BEDSTE TIPS TIL STILEN
1. Miks en nordisk stil med inspiratio­n fra Japan.
2. Vaer ikke bange for at bruge forskellig­e farver på vaeggene.
3. Vaelg møbler i egetrae og rispapirla­mper.
Glasdøren fra First Floor Cph deler alrummet og kontoret op, men lader lyset fylde mellem rummene. Det understreg­er den lyse, lette fornemmels­e. PARRETS BEDSTE TIPS TIL STILEN 1. Miks en nordisk stil med inspiratio­n fra Japan. 2. Vaer ikke bange for at bruge forskellig­e farver på vaeggene. 3. Vaelg møbler i egetrae og rispapirla­mper.
 ??  ?? Gulvet var det første, parret aendrede, da de vandt huset. Oprindelig­t var der et gråt klikgulv i vinyl, men det fungerede ikke ordentligt. Derfor har de i stedet fået et lyst, betonligne­nde polyuretha­n-gulv, og det har gjort en kaempe forskel i køkkenet.
IDA OG MADS’ YNDLINGSSP­OT
– Uden tvivl vores køkken-alrum. Det er hjertet i huset, og hvor vi bruger størstedel­en af vores tid. Vi valgte glasvaegge­n ind til kontoret for ikke at afskaerme os fra alrummet, så vi kan vaere sammen uden at vaere i samme rum. Det giver os et virkelig alsidigt faellesrum, som er rart, når vi også arbejder hjemme til daglig.
Gulvet var det første, parret aendrede, da de vandt huset. Oprindelig­t var der et gråt klikgulv i vinyl, men det fungerede ikke ordentligt. Derfor har de i stedet fået et lyst, betonligne­nde polyuretha­n-gulv, og det har gjort en kaempe forskel i køkkenet. IDA OG MADS’ YNDLINGSSP­OT – Uden tvivl vores køkken-alrum. Det er hjertet i huset, og hvor vi bruger størstedel­en af vores tid. Vi valgte glasvaegge­n ind til kontoret for ikke at afskaerme os fra alrummet, så vi kan vaere sammen uden at vaere i samme rum. Det giver os et virkelig alsidigt faellesrum, som er rart, når vi også arbejder hjemme til daglig.
 ??  ?? Ida og Mads vandt Nybyggerne 2019 og er endelig på plads i deres vinderhjem i Randers.
Ida og Mads vandt Nybyggerne 2019 og er endelig på plads i deres vinderhjem i Randers.
 ??  ??
 ??  ?? Miks sarte, rolige toner med mere skrappe farver for at give den japanske stil et moderne, nordisk twist.
Miks sarte, rolige toner med mere skrappe farver for at give den japanske stil et moderne, nordisk twist.
 ??  ?? Det nye sofaområde giver hjemmet staerke farver i form af sofaen og puderne, der er fra blandt andet Ferm Living, Hay og Jysk.
Det nye sofaområde giver hjemmet staerke farver i form af sofaen og puderne, der er fra blandt andet Ferm Living, Hay og Jysk.
 ??  ?? Sovevaerel­set har fået den helt store tur. Isaer vaegfarven, som skulle vaere mere daempet og rolig. Lampen er fra &Tradition og den lave futon-seng fra Karup.
Sovevaerel­set har fået den helt store tur. Isaer vaegfarven, som skulle vaere mere daempet og rolig. Lampen er fra &Tradition og den lave futon-seng fra Karup.
 ??  ?? Skydelåges­kabet er erstattet af et tøjstativ fra Karup Design, der går bedre i spaend med det japanske.
Skydelåges­kabet er erstattet af et tøjstativ fra Karup Design, der går bedre i spaend med det japanske.
 ??  ?? Ida har selv malet den hotdogspis­ende Geisha, der er en sjov reference til deres fusion af den nordiske og japanske stil. Lampen er fra Silvan og sengen fra Karup Design.
Ida har selv malet den hotdogspis­ende Geisha, der er en sjov reference til deres fusion af den nordiske og japanske stil. Lampen er fra Silvan og sengen fra Karup Design.
 ??  ?? Idé
Brug smalle metalbøjle­r for at lette udtrykket, hvis dit tøj skal stå fremme.
Idé Brug smalle metalbøjle­r for at lette udtrykket, hvis dit tøj skal stå fremme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark