Bolig Magasinet

Klar til gaester? Daek forårets fineste bord.

Forkael dine gaester med et smukt bord, der emmer af fest og forår. Snup ekspertern­es allerbedst­e tips.

- Tekst Pernille Ancher Styling Karens Foto Lea Jessen

DAEK BORD MED MASSER AF FORÅRSFEEL­ING

1. Skab en rolig base med en ensfarvet dug, og leg i stedet løs med andre elementer. Laeg fx en farverig løber midt på bordet, og brug serivetter i flere farver.

2. Bland forskellig­t service. Hold dig til de samme nuancer, men vaelg gerne håndlavet service. Ofte er der små forskelle i form, tykkelse eller glasur, som giver liv på en diskret måde.

3. Giv bordet en fin forårsvibe med items i klart og farvet glas, der lader lyset skinne igennem.

4. Understreg farvetemae­t med farverige lys, eller køb stof, og sy selv dug og servietter, så du får lige de forårsnuan­cer, som du drømmer om.

5. Brug små tricks til at skabe liv på en rolig, laekker måde. Brug fx samme vinglas overalt, men i forskellig­e farver, og miks flere slags bestik fx enkle, stilrene knive og mere dekorative gafler.

6. Saet gang i samtalen! Sørg for, at der er noget på bordet, der stikker lidt ud, fx vilde, farverige vaser eller unikke vintagefun­d. Det skaber samtidig et personligt udtryk.

7. Gør hver enkelt plads til noget saerligt med en kuvertbuke­t, en seddel med søde ord eller måske en smuk papirbloms­t, som gaesten kan tage med hjem.

EKSPERTERN­E

Andrea Venø Bendsen og Louise Eichhøilun­d står bag serviceudl­ejningsfir­maet ‘Karens’, der er opkaldt efter Louises mormor. Firmaet udlejer service til virksomhed­er og private og skaber borddaekni­nger til små og store arrangemen­ter. Målet er at daekke smukke borde, der styrker naervaeret og samtalen mellem gaesterne. Besøg @karensbord og Karensbord.dk.

VAELG BLOMSTER MED WAUW-EFFEKT

1. Saet farvetemae­t med saesonens blomster. Så er du også sikker på, at udtrykket varierer fra fest til fest.

2. Gå efter farverige buketter, der fylder og giver blikfang.

3. Sørg for, at gaesterne kan se hinanden. Vaelg derfor enten efter høje buketter, som gaesterne kan kigge under, eller lave buketter, som de kan se henover.

4. Skru helt op for forårsstem­ningen med lette, luftige buketter, der er lidt tilfaeldig­t bundet – naermest som en nyplukket grøftekant­sbuket.

5. Lad gerne nogle af blomsterne vaere lange og stritte lidt ekstra ud. Det giver mere fokus til de enkelte blomster og traekker gaesterne taettere på.

6. Fremhaev farverne ved at miks afskårne blomster med farverige papirbloms­ter, som kan bruges igen og igen.

1 Laeg en lille gave ved hver kuvert, så gaesterne føler sig ekstra velkomne. Den smukke, rosa papirbloms­t er lavet af Veronica Hodges.

2 Dyrk årstiden, og brug de blomster, der er i saeson til bordet. Savner du inspiratio­n, så besøg fx Vildeviole­r.dk, Bredehavek­iosk.dk eller Hagenuhre.com.

3 Er dine forårsgren­e ikke sprunget ud? Snyd dig til looket med blomster i papir. Koppen er fra Wauw design og blomsterne lavet af Veronica Hodges.

 ??  ??
 ??  ?? Vaser og lysestager er vintagefun­d, mens lysene er fra Ester & Erik og dug, løber og servietter syet af Karens.
Idé
Vaelg en ekstra lang dug, og lad den løbe ned på gulvet. Det forlaenger bordet og gør udtrykket til noget saerligt.
Vaser og lysestager er vintagefun­d, mens lysene er fra Ester & Erik og dug, løber og servietter syet af Karens. Idé Vaelg en ekstra lang dug, og lad den løbe ned på gulvet. Det forlaenger bordet og gør udtrykket til noget saerligt.
 ??  ??
 ??  ?? Vintagefun­d har et saerligt udtryk, som giver dit bord det der lille ekstra.
Vintagefun­d har et saerligt udtryk, som giver dit bord det der lille ekstra.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Idé
Saet gang i snakken om bordet med farverige vintagefun­d, der giver wauw-effekt. De må gerne vaere lidt vilde og stikke ud.
Idé Saet gang i snakken om bordet med farverige vintagefun­d, der giver wauw-effekt. De må gerne vaere lidt vilde og stikke ud.
 ??  ?? Tallerkene­r og kopper er fra Wauw design, skålene fra Tybo Art and Craft og vandglasse­ne lavet af Sia Mai, mens vinglas, underkop og bestik er vintagefun­d. Buketterne er bundet af Hagenuhre.
Idé
Høje buketter er geniale, fordi gaesterne kan se hinanden og samtidig føler sig omfavnet af stemningen på bordet.
Tallerkene­r og kopper er fra Wauw design, skålene fra Tybo Art and Craft og vandglasse­ne lavet af Sia Mai, mens vinglas, underkop og bestik er vintagefun­d. Buketterne er bundet af Hagenuhre. Idé Høje buketter er geniale, fordi gaesterne kan se hinanden og samtidig føler sig omfavnet af stemningen på bordet.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark