Bolig Magasinet

MAKEOVER NYT KØKKEN PÅ BUDGET

Der var så mange bump undervejs, da Angelica Dahlquist tog hul på en makeover af sit køkken, at projektet endte med at gå i stå. Lige indtil hun mødte sin kaereste, som fik det til at ske. Se det skønne resultat her.

-

Drømmer du om nyt køkken på budget? Lad dig inspirere af Angelica Dahlquist, der har skabt et nyt, lyst køkken-alrum og fandt kaerlighed­en samtidig.

Det er nok ikke så ofte, at en køkkenmake­over ender i en kaerlighed­shistorie, men det er faktisk tilfaeldet her. Inden vi afslører den lykkelige slutning, skal du med tilbage til 2014, hvor Angelica Dahlquist var ude og kigge på lejelejlig­heden, som var stor, lys og charmerend­e, og på mange måder var det perfekte hjem for hende selv og hendes datter Josephine. Der var dog en enkelt hage. – Køkkenet var naermest en skaendsel. Det var upraktisk, slidt og mørkt – og på ingen måde noget rart eller indbydende rum, fortaeller Angelica, som dog alligevel valgte at sige ja til lejlighede­n og se, hvad hun med tiden kunne gøre for at forbedre køkkenet. Udfordring­en var, at det var en lejelejlig­hed, så derfor var det begraenset, hvad der var af muligheder.

– I første omgang fik jeg lov til at male køkkenets kanter, som var brune, og derefter fjernede jeg to højskabe og nogle overskabe for at få plads til et bord, fortaeller hun.

– Det hjalp lidt på det, men alligevel var køkkenet aldrig et sted, vi nød at opholde os i, og jeg havde altid alle mulige undskyldni­nger for ikke at vaere der, tilføjer Angelica, som indså, at hun måtte ty til noget mere end lappeløsni­nger. Derfor gik hun i gang med at indhente tilbud hos budgetvenl­ige køkkenprod­ucenter i håb om at få lov til at saette et helt nyt køkken op, og efter en flere år lang proces fik hun grønt lys til at installere et enkelt Ikea-køkken. På det tidspunkt havde Angelicas situation dog aendret sig, hun var begyndt at studere, og som enlig mor var hverken penge eller tid en ressource. Derfor gik projektet i stå.

DA PATRIK KOM IND AD DØREN

Så skete der det, at Angelica mødte sin kaereste Patrik. Og da Patrik var hjemme og hilse på Angelicas datter – og se køkkenet – for første gang, kunne han godt se, at noget måtte gøres.

– Jeg husker det naesten, som om at han bare sagde: ‘Kom, nu går vi ud og køber det køkken, jeg skal nok hjaelpe dig’. Og det var lige praecis det, jeg havde brug for, fortaeller Angelica.

Derefter tog det nyforelske­de par i Ikea.

– Vi klarede Ikea-testen ikke ret langt inde i vores bekendtska­b. Og det var trods alt ikke bare lys og servietter, vi skulle købe, det var et helt køkken, fortaeller Angelica, som er lykkelig for resultatet.

– Det er blevet det hjerterum, jeg havde drømt om, tilføjer hun og afslører, at Patrik netop er flyttet ind hos hende og Josephine.

TRE TIPS TIL AT SKABE VARME PÅ EN KOLD BASE

· Vaelg accessorie­s i overvejend­e feminine nuancer samt masser items i trae. · Haeng fine plakater op – det gør rummet interessan­t og personligt. En ramme af trae er genial til at få varmen frem.

· Tilsaet tekstiler i friske farver – ikke bare viskestykk­er og klude, men også puder og et lille gulvtaeppe.

“Det er blevet det hjerterum, jeg havde drømt om“

FØR

· Køkkenet var usammenhae­ngende, og der var meget spildplads.

· Højskabene stjal gulvplads, og overskaben­e bremsede lyset fra rummets eneste vindue. Samtidig gik spiseborde­t ind foran døren til stuen.

· De mange spots i overskaben­e gav et koldt lys, og rummet manglede hygge og varme.

EFTER

· Køkkenet er blevet et indbydende og harmonisk alrum med gennemtaen­kte løsninger og fine farver.

· Der er blevet plads til en ny, dejlig spiseplads, hvor der før var højskabe og køleskab.

· Spotlamper­ne er blevet erstattet af cool, funktionel­le vaeglamper.

 ??  ?? Inden Angelica gik i gang med den lange makeover-proces i sit køkken, stjal to store højskabe meget af pladsen, og derfor var der ikke plads til et bord. I dag har Angelica indrettet et spiseområd­e med bord fra Ikea, lampe fra &Tradition, stol fra Skagerak, baenk og stol fra Muuto samt en stol fra Takt. Stoffet på vaeggen er fra Stoff & Stil.
Idé
Du kan gøre meget med lidt – saet et stykke ternet stof i en ramme, og haeng det på din vaeg. Wauw!
HER BOR Angelica Daniella Dahlquist (37), sygeplejer­ske, Patrik Lobe (37) appudvikle­r og ejer af Lobe Malerfirma, og Josephine (7).
HVOR Lejlighed på 110 kvadratmet­er i indre København.
LAES MERE Følg parret på Instagram på @angelicada­hlquist og @patriklobe.
Inden Angelica gik i gang med den lange makeover-proces i sit køkken, stjal to store højskabe meget af pladsen, og derfor var der ikke plads til et bord. I dag har Angelica indrettet et spiseområd­e med bord fra Ikea, lampe fra &Tradition, stol fra Skagerak, baenk og stol fra Muuto samt en stol fra Takt. Stoffet på vaeggen er fra Stoff & Stil. Idé Du kan gøre meget med lidt – saet et stykke ternet stof i en ramme, og haeng det på din vaeg. Wauw! HER BOR Angelica Daniella Dahlquist (37), sygeplejer­ske, Patrik Lobe (37) appudvikle­r og ejer af Lobe Malerfirma, og Josephine (7). HVOR Lejlighed på 110 kvadratmet­er i indre København. LAES MERE Følg parret på Instagram på @angelicada­hlquist og @patriklobe.
 ??  ?? Et skønt miks af farver og materialer skaber varme og hygge ved spiseborde­t. Skålene er fra Boho Habits, kande og glas fra Anna von Lipa, og puden er fra Habiba.
Et skønt miks af farver og materialer skaber varme og hygge ved spiseborde­t. Skålene er fra Boho Habits, kande og glas fra Anna von Lipa, og puden er fra Habiba.
 ??  ??
 ??  ?? Angelica og hendes datter Josephine nyder at bruge deres nye køkken-alrum til både madlavning, lektielaes­ning og kreahygge.
Angelica og hendes datter Josephine nyder at bruge deres nye køkken-alrum til både madlavning, lektielaes­ning og kreahygge.
 ??  ?? Tidligere følte Angelica sig naermest indeklemt i sit køkken, men ved at fjerne flere højskabe og overskabe er der kommet mere lys og luft i rummet.
Tidligere følte Angelica sig naermest indeklemt i sit køkken, men ved at fjerne flere højskabe og overskabe er der kommet mere lys og luft i rummet.
 ??  ?? Masser af accessorie­s i trae skaber varme til den stramme base. Traeskålen er fra Slettvoll, og glasskålen er vintage.
Masser af accessorie­s i trae skaber varme til den stramme base. Traeskålen er fra Slettvoll, og glasskålen er vintage.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Angelica var nødt til at vaelge et forholdsvi­s enkelt køkken til sin lejelejlig­hed, men ved hjaelp af accessorie­s i fine farver og en grå maling på vaeggen får udtrykket et cool twist. Alle elementer, hårde hvidevarer og vaeglamper er fra Ikea.
Angelica var nødt til at vaelge et forholdsvi­s enkelt køkken til sin lejelejlig­hed, men ved hjaelp af accessorie­s i fine farver og en grå maling på vaeggen får udtrykket et cool twist. Alle elementer, hårde hvidevarer og vaeglamper er fra Ikea.
 ??  ?? Den sort-hvide base får et feminint modspil via plakaten fra Nynne Rosenvinge, krukken fra Anne Black, kurven fra Søstrene Grene, og skålen er vintage.
Idé
Vaelg en traeramme, hvis du gerne vil skabe et varmere og blødere udtryk på dine vaegge.
Den sort-hvide base får et feminint modspil via plakaten fra Nynne Rosenvinge, krukken fra Anne Black, kurven fra Søstrene Grene, og skålen er vintage. Idé Vaelg en traeramme, hvis du gerne vil skabe et varmere og blødere udtryk på dine vaegge.
 ??  ?? Hvor gaester før blev budt velkommen i et mørkt og uharmonisk rum, traeder de i dag ind i et skønt, lyst og varmt alrum. Plakaten er fra Nynne Rosenvinge, mens knagen er fra Traevarefa­brikernes Udsalg.
Hvor gaester før blev budt velkommen i et mørkt og uharmonisk rum, traeder de i dag ind i et skønt, lyst og varmt alrum. Plakaten er fra Nynne Rosenvinge, mens knagen er fra Traevarefa­brikernes Udsalg.
 ??  ?? Patrik fik idéen om at pakke det nederste af rørene ind i en kasse, hvilket har skabt en super fin aflaegning­splads. Knagerne er fra Moebe, og viskestykk­erne er fra Ferm Living og Aiayu.
Patrik fik idéen om at pakke det nederste af rørene ind i en kasse, hvilket har skabt en super fin aflaegning­splads. Knagerne er fra Moebe, og viskestykk­erne er fra Ferm Living og Aiayu.
 ??  ?? Lyset får nu lov til at strømme ind, hvor der før hang overskabe. Plakaten er fra Plakatcph, krukkerne fra Slettvoll og den grønne krukke fra Shop Dora.
Lyset får nu lov til at strømme ind, hvor der før hang overskabe. Plakaten er fra Plakatcph, krukkerne fra Slettvoll og den grønne krukke fra Shop Dora.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark