Bolig Magasinet

LYST OG LAEKKERT BAD

Hvordan skaber du et skønt familiebad med stil og stemning på bare fem kvadratmet­er? Lad dig inspirere af Lea Ryberg Kruse og Jakob Witt, der har forvandlet dunkelt og slidt til skønt og hvidt.

-

Et badevaerel­se behøver ikke vaere stort for at emme af stil og stemning. Lea Ryberg Kruse og Jakob Witt har skabt et lyst og laekkert drømmebad på bare fem kvadratmet­er. Se bare!

Skal fliserne vaere lyserøde eller grønne? Sekskanted­e, aflange eller måske saettes op i sildebensm­ønster? Lea Ryberg Kruse og Jakob Witt var igennem mange overvejels­er, før de gik i gang med den helt store renovering af familiens badevaerel­se i raekkehuse­t i Virum. – Da vi overtog huset, var badevaerel­set slidt, og der var nogle fliser i bruseniche­n, som skulle repareres, så der var ingen vej uden om en renovering, husker Lea.

Samtidig er det lille bad på bare fem kvadratmet­er husets eneste badevaerel­se, og med en datter på to år var det derfor ekstra vigtigt, at de sparsomme kvadratmet­er blev udnyttet optimalt, så der var plads til familieliv og foldud-badekar. Og her måtte parret have små, men effektive tricks i brug.

– For at gøre badevaerel­set lidt mere rummeligt inddrog vi 20 centimeter fra vaerelset ved siden af og fik lagt alle rør ind i vaeggen. Det kombineret med et mindre toilet har gjort en kaempe forskel, fortaeller Lea.

NYT LOOK PÅ ET ØJEBLIK

Lea og Jakob drømte om at give badet et enkelt og lyst, men alligevel cool udtryk. Derfor faldt de for kombinatio­nen af hvide fliser med diskrete, lyse fuger på vaeggen og tidløse, lidt mere rå terrazzofl­iser på gulvet.

– Terrazzofl­iserne gør mig glad hver dag. Natursten som terrazzo er lidt mere besvaerlig­e at gøre rent, men det er det hele vaerd, siger Lea.

Som modspil til det enkle look gik parret all-in på messing og valgte både armaturer, trykknappe­r og knager i det varme metal, der har masser af glød, og sammen med de lyse håndklaede­r, fine nips og farverige badeforhae­ng bløder looket i rummet lidt op.

– Jeg er så glad for, at vi endte med det lyse udtryk. Jeg er vild med, at jeg nemt kan give rummet et helt nyt look med nye håndklaede­r og et nyt badeforhae­ng, siger Lea.

3 SMUTVEJE TIL NY STIL I BADEVAEREL­SET

· Badeforhae­nget er en af de helt store flader i rummet, og derfor gør et nyt forhaeng en markant forskel. Gå fx efter en smuk, iøjnefalde­nde farve, et cool mønster eller et miks!

· Forny stilen med håndklaede­r. Få fx et blidt spalook med lyse hamamhåndk­laeder, skab blikfang med en klar farve, eller miks håndklaede­r i flere farver og mønstre for at få et moderne look.

· Glem ikke de små ting. Et fint spejl, et smukt print, en vase med friske blomster, et farverigt tandbørste­krus eller en smuk unikaskål til saeben. Badevaerel­set er ofte enkelt indrettet, og derfor spiller de små ting en større rolle end i alle andre rum.

FØR

· Det store toilet fyldte meget og fik badevaerel­set til at virke (endnu) mindre.

· Badet var i det hele taget dunkelt og slidt, blandt andet var der et par løse fliser i bruseniche­n, som skulle repareres. EFTER

· Toilettet er afløst af et mindre, vaeghaengt toilet, der giver mere plads og luft.

· Samtidig er udtrykket mere lyst og let, hvilket får det lille bad til at føles større.

· Armaturer og knager er i messing, hvilket giver et laekkert, varmt touch.

“Jeg er vild med, at jeg nemt kan give rummet et helt nyt look”

 ??  ?? HER BOR Lea Ryberg Kruse (33), redaktions­sekretaer på Bolig Magasinet, Jakob Witt (31), strategisk analytiker, og parrets datter, Ellen (2).
HVOR Familien bor i et raekkehus på 108 kvadratmet­er i Virum.
De enkle fliser på vaeggen og terrazzofl­iserne på gulvet er begge fra Bad & Fliser, mens badeforhae­nget er fra Hay, bruserarma­tur og trykknap fra Tapwell og toilettet fra Ifö.
HER BOR Lea Ryberg Kruse (33), redaktions­sekretaer på Bolig Magasinet, Jakob Witt (31), strategisk analytiker, og parrets datter, Ellen (2). HVOR Familien bor i et raekkehus på 108 kvadratmet­er i Virum. De enkle fliser på vaeggen og terrazzofl­iserne på gulvet er begge fra Bad & Fliser, mens badeforhae­nget er fra Hay, bruserarma­tur og trykknap fra Tapwell og toilettet fra Ifö.
 ??  ?? Messing, krom eller sort? Vaelg et aramtur, der understreg­er din stil, og lad materialet gå igen flere steder for at skabe sammenhaen­g.
Messing, krom eller sort? Vaelg et aramtur, der understreg­er din stil, og lad materialet gå igen flere steder for at skabe sammenhaen­g.
 ??  ?? Lea bor i Virum med sin mand Jakob og deres datter Ellen.
Lea bor i Virum med sin mand Jakob og deres datter Ellen.
 ??  ?? Spejlet er fra Menu og møblet med indbygget vask fra Pulcher Denmark. Armatur og knage er fra Tapwell, mens håndklaede­t er fra Aiyau, håndsaeben fra Skandinavi­sk og skålen og vasen fra Stilleben.
Spejlet er fra Menu og møblet med indbygget vask fra Pulcher Denmark. Armatur og knage er fra Tapwell, mens håndklaede­t er fra Aiyau, håndsaeben fra Skandinavi­sk og skålen og vasen fra Stilleben.
 ??  ?? Knager, håndklaede­stang og toiletrull­eholder i messing er fra Tapwell, mens den blå toilettask­e er fra Aiayu og håndklaede­rne fra Moshi Moshi Mind og rejsefund fra Marrakech.
Knager, håndklaede­stang og toiletrull­eholder i messing er fra Tapwell, mens den blå toilettask­e er fra Aiayu og håndklaede­rne fra Moshi Moshi Mind og rejsefund fra Marrakech.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark