Bolig Magasinet

SOVEVAEREL­SE I HOTELSTIL

Feminine farver, rå detaljer og masser af opbevaring. Se, hvordan Anitta Behrendt og Daniel Lohmann har forvandlet deres clean sovevaerel­se i familiens nybyggede raekkehus til en hyggelig hule med moderne 30’er-atmosfaere.

- Tekst og styling Rikke Graff Juel Foto Anitta Behrendt Fotoassist­ent Valdemar Bach

Fundet af et par gamle vinduer blev startskudd­et til en totalmakeo­ver af Anitta Berendt og Daniel Lohmanns sovevaerel­se. Kig med, og se parrets farverige stil og cool diy-skab.

Fire hvide vaegge og ikke ret meget andet. Sådan så sovevaerel­set ud, da Anitta Behrendt og Daniel Lohmann fik nøglerne til familiens nybyggede raekkehus på Amager. Faktisk var der ikke skyggen af charmerend­e snedkerløs­ninger, originale detaljer eller opbevaring for den sags skyld, og derfor måtte parret taenke sig godt om for at forvandle rummet til et hyggeligt, personligt sovevaerel­se.

– Vi ville gerne skabe et sovevaerel­se, som havde masser af stemning – og både et feminint og et maskulint udtryk, fortaeller Anitta.

Sengen var stort set det eneste, parret havde med – bortset fra masser af tøj og sko, som der ikke var plads til. Og med bare 11 kvadratmet­er måtte rummet møbleres sparsomt, så det stadig var muligt at komme rundt.

– Når der kun er plads til en seng, et skab og et par sengeborde, så er det vigtigt, at det er møbler, der giver noget til rummet, siger Anitta.

LØSNINGEN GEMTE SIG PÅ LOFTET

Daniel og Anitta drømte om et garderobes­kab, som var lidt råt i udtrykket, lignede noget fra en cool secondhand-butik og gerne med en kombinatio­n af glaslåger og lukket opbevaring. Det var ikke lige til at finde, men heldigvis havde parret spottet nogle smukke, gamle vinduer på Daniels foraeldres loft.

– Vinduerne, der stammer fra Aerø Sygehus, havde stået på loftet virkelig laenge. Vores projekt med garderobes­kabet var en anledning til at få dem brugt, fortaeller Anitta.

Parret fik derfor en snedker til at skraedders­y et stort garderobes­kab med skuffer, bøjlestaen­ger og låger lavet af vinduerne fra Aerø. Skabet, der udnytter hele vaeggen, er bygget i birkefiner og bejdset i en mørkebrun farve.

– Jeg kan godt lide at tøjet er med til at udgøre dekoration­en i rummet. Det giver en stemning, som man havde i påklaednin­gsvaerelse­r i 30’erne, men bare i en nutidig udgave. Det kraever selvfølgel­ig en vis orden at have tøjet haengende fremme, til gaengaeld giver det overblik, siger Anitta.

ANITTAS 5 TIPS TIL AT FÅ BYGGET ET GARDEROBES­KAB PÅ MÅL

· Overvej, hvilken type opbevaring du har brug for. Er du fx mest til hylder, skuffer eller bøjler? Skriv ned, hvad skabet skal kunne rumme, og hvad det kraever for, at alt kan vaere der.

· Husk plads til sko og støvler, ellers ender de hurtigt med at ligge i en bunke i bunden af skabet.

· Overvej, om du har brug for plads til andet end tøj, fx et strygebrae­t eller tørrestati­v.

· Tegn en skitse af, hvordan du drømmer om, at skabet skal se ud, og skriv på tegningen, hvor de forskellig­e ting skal vaere, så du får overblik. Find eventuelt også inspiratio­nsbilleder, før du taler med en snedker, så har I noget at tale ud fra.

· Må det gerne have lidt sjael? Tilsaet vintage-elementer fx gamle, smukke greb, eller brug genbrugsma­terialer, som giver skabet lidt patina og historie.

· Kniber det med pladsen i rummet? Gå efter skydelåger, der ikke fylder så meget.

FØR

· Sovevaerel­set i det nybyggede raekkehus var lyst og nymalet, men manglede farve og personligh­ed. Parret drømte om mere sjael og vintagefee­ling.

· Der var ikke opbevaring til tøj, sko og accessorie­s og heller ikke plads til sengeborde.

· Datterens seng fyldte og gjorde rummet svaert at indrette.

EFTER

· Et stort specialbyg­get garderobes­kab har givet plads til parrets tøj og sko.

· Rummet har fået et personligt look med lyse, feminine farver, detaljer i messing og mørkt trae, der giver et touch af patina.

· Datteren har fået sit eget vaerelse, og sengen er vendt, så der nu er plads til sengeborde.

 ??  ?? På bakken fra Louise Roe står en kande fra Anittas mormor sammen med små, fine loppefund i keramik og glas.
På bakken fra Louise Roe står en kande fra Anittas mormor sammen med små, fine loppefund i keramik og glas.
 ??  ?? Idé
Vil du gerne skaerme af, men stadig have lidt lys ind? Saet en gardinstan­g fra vaeg til vaeg, og lad øverste del af vinduet vaere fri.
Gardinerne er syet af Objekt+, mens sengetøj og sengetaepp­e er fra H&M Home og puderne fra Louise Roe, Carmen Copenhagen og Christina Lundsteen.
HER BOR Anitta Behrendt, fotograf, kaeresten Daniel Lohmann, senior trader, og deres tilsammen tre børn, Nola (2), Virgil (10) og Ingeborg (14). HVOR Familien bor i et raekkehus på Amager. Sovevaerel­set er 11 kvadratmet­er.
LAES MERE Følg Anitta på Instagram @anittabehr­endt
Idé Vil du gerne skaerme af, men stadig have lidt lys ind? Saet en gardinstan­g fra vaeg til vaeg, og lad øverste del af vinduet vaere fri. Gardinerne er syet af Objekt+, mens sengetøj og sengetaepp­e er fra H&M Home og puderne fra Louise Roe, Carmen Copenhagen og Christina Lundsteen. HER BOR Anitta Behrendt, fotograf, kaeresten Daniel Lohmann, senior trader, og deres tilsammen tre børn, Nola (2), Virgil (10) og Ingeborg (14). HVOR Familien bor i et raekkehus på Amager. Sovevaerel­set er 11 kvadratmet­er. LAES MERE Følg Anitta på Instagram @anittabehr­endt
 ??  ?? Garderobes­kabet er bygget i birkefiner og gamle vinduer fra Aerø Sygehus som låger på øverste del. Skabet og vinduesram­merne er behandlet med sort bejdse. Messinggre­bene er fra Københavns Møbelsnedk­eri.
Garderobes­kabet er bygget i birkefiner og gamle vinduer fra Aerø Sygehus som låger på øverste del. Skabet og vinduesram­merne er behandlet med sort bejdse. Messinggre­bene er fra Københavns Møbelsnedk­eri.
 ??  ?? Vaegfarven giver rummet dybde og står godt til natlampen fra @finderi, knagerne fra Petit Friture og natbordet, der er en gave fra en veninde. De små, fine fund i glas har Anitta samlet gennem flere år.
Vaegfarven giver rummet dybde og står godt til natlampen fra @finderi, knagerne fra Petit Friture og natbordet, der er en gave fra en veninde. De små, fine fund i glas har Anitta samlet gennem flere år.
 ??  ??
 ??  ?? Anitta Behrendt er selvstaend­ig fotograf inden for interiør og mode. Se mere på @anittabehr­endt og Anittabehr­endt.dk
Anitta Behrendt er selvstaend­ig fotograf inden for interiør og mode. Se mere på @anittabehr­endt og Anittabehr­endt.dk
 ??  ?? FTAIRPVSET­PIALLSETTI­TLEENNI sovevaerel­set er et fint miks af rosa, belåxpolag­cckusardao­mlorecl.to
FTAIRPVSET­PIALLSETTI­TLEENNI sovevaerel­set er et fint miks af rosa, belåxpolag­cckusardao­mlorecl.to
 ??  ?? Bøjlestang­en er lavet af et messingrør, så den matcher skabets messinggre­b.
Bøjlestang­en er lavet af et messingrør, så den matcher skabets messinggre­b.
 ??  ?? Idé
Skab liv på en stor, bar vaeg med knager med wauw-effekt. Paent og praktisk!
Idé Skab liv på en stor, bar vaeg med knager med wauw-effekt. Paent og praktisk!
 ??  ?? Anitta bruger aesker fra Daisy Copenhagen til opbevaring af høretelefo­ner, mobiloplad­er og andre (mindre kønne) småting.
Anitta bruger aesker fra Daisy Copenhagen til opbevaring af høretelefo­ner, mobiloplad­er og andre (mindre kønne) småting.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark